Freeride.cz Just Ride! 2014 - Špičák na Šumavě

Třetí zastávkou našeho snb a freeski kolotoče jsme se po loňské pauze opět vrátili na Šumavu. Ani tady jsme nemohli počítat s normálními zimními podmínkami a jeli jsme na jih s tím, že nás letos už nic nepřekvapí. Opak ale byl pravdou, Špičák nás překvapil, a to hodně pozitivně!

Poté, co jsme na jihu Čech vyzkoušeli v minulých letech Just Ride už na třech místech (Lipno - Kramolín, Železná Ruda - Belveder a Železná Ruda - Nad nádražím), se nám zdálo, že tahle část republiky prostě nějak netáhne. Letos jsme se ale po roční pauze přecijen rozhodli dát Šumavě ještě jednu šanci a ta se nám i přes letošní bídné sněhové podmínky krásně odvděčila.

Poprvé jsme zvolili jako místo konání největší jihočeský resort Špičák na Šumavě, kousek od Železné Rudy, a udělali jsme dobře. I přes naše hodně skeptická očekávání kvůli nedostatku sněhu, celkově bídné náladě národa co se zimy týče a rozporuplných zkušeností z minulých šumavských zastávek se zastávka na Špičáku podle nás vydařila po všech stránkách. Informace o tomto resortu najdete na jejich webu www.spicak.cz.

Večer před akcí a v sobotu ráno jsme ale pořád nevěděli co čekat. Místní park, který má na starosti nově stejně jako Vítkovice a Monínec parta Freestyle Area sice vypadal díky nedostatku bílé hmoty jak továrna na čokoládu Willyho Wonky, ale na dané podmínky shapeři vykouzlili skoro nemožné. V parku byly k dispozici postupně odshora dolu menší rail, trubka nebo bedna, další malá bedna, menší skok, trubka nebo kink box, sud na bonkování nebo unikátní sněhový bowl a na závěr wallride. Na aktuální podmínky na českých horách velká pohoda, kór když jste mohli jezdit pořád dokola díky parkovému vleku.

Stanové městečko vyrostlo hned pod parkem a také přímo pod sedačkou na Špičák a vytvořilo příjemné “náměstíčko”, na které narazil každý, kdo se vydal po svých od kas směrem k parku. Na místě byly kromě našeho registračního šapitó, kde k demo passu získal každý zaregistrovaný i pásek 7/​9/​13, stánky Drift, Jägermeister, Budweiser Budvar, Duovize /​ Neovize, Burton, Rossignol, Capita /​ Union, Ride, Nitro, Armada, Bataleon, Rome SDS, K2 Snowboarding a nechyběl ani Snowboard Zezula, přestože účast našeho hlavního partnera tentokrát byla kvůli epidemii chřipky řádící v Brně na Palackého třídě 170 hodně okleštěná. Stanové městečko i park byly samozřejmě ozvučeny a spíkr Honzík o celém programu průběžně informoval.

Hned od dopoledních hodin se do parku začaly trousit skupinky testování-, koučování- soutěžení chtivých snowboarderů a freeskierů až se počet zaregistrovaných zastavil někde pod stovkou, což jsme vůbec nečekali. Celý den skrz šumavské stromy svítilo slunce, hudba hrála, Budvárek a Jäger tekly proudem a koučové Frýmen, Boris Čičman a za lyžaře Martin Moudrý předávali svoje skills zdarma všem kdo měli zájem. Mistrové LaborMilis natáčeli zájemce na kamerky Drift a v akci samozřejmě byli i Bob s kamerofoťákem a Barča s fotofoťákem. Proběhlo i několik soutěží včetně Mini Contestu, ze kterého vzešlo hned několik vítězů.

Na snowboardu byl vyhlášen vítězem lokál Pavel Cink aka Cinkál, za nejlepší styl byl oceněn kolega z Německa Ryner Wiesner, za nejlepší styl Kuba Kácha a jako největšího progresora označili koučové Tomáše Šuchmana. Ve ski kategorii závod vyhrál Lukáš Strnad a cenu za největší progres získala Anna Bauerová. Oceněni byli i nejlepší “testéři”, tedy ti nejpilnější, kteří vyzkoušeli produkty největšího počtu různých značek, a to Michal Štrunc, Zlata Kosnarová, Petr Kabeláč, Kamil Klasna, Markéta ŠtruncováMichaela Hanzlíková. Všichni jmenovaní dostali panáka Jägera, sixpack Budvaru (samozřejmě jen ti zletilí) a ceny od našich partnerů. To vše s gratulací od krásných děvčat s jelenem na prsou.

Nebyl by to ale správný Just Ride, aby skončil na kopci. Večer se veškeré dění přesunulo do blízké Železné Rudy, kde se v místním klubu Inet Café strhla hodně divoká divočina, jak je u Just RideJägermeisteru zvykem. Gramce roztáčeli až do rána DJs NimandBob, tančilo se, pilo se, bavilo se... a dokonce se i bobovalo ze schodů! Za všechno mluví fotky a video...

Děkujeme všem kdo dorazili na Špičák a jak na kopci, tak na afterparty utvořili parádní atmosféru! A samozřejmě vás všechny zveme na další stop, který se odehraje už tuto sobotu na Božím Daru - Neklidu. Předběžné registrace pro testování na Neklidu probíhá díky našemu REGISTRAČNÍM FORMULÁŘI. Doražte, zase si to uděláme hezký ;-). 

Další zajímavé články

The Blondes a Arianna Tricomi vychutnávají Japonsko v segmentu z "The Land of Giants" od MSP

Čtyři freeriderky nás vezmou v ochutnávce z "The Land of Giants" do japonskýho prašanu...

Štylař Valentin Morel potěší season editem

Švýcarská štylová mašina Valentin Morel má venku nový sezónní video...

Kim Gubser prubnul na Swatch Nines 2024 světovej rekord v nejvyšším poletu

Na letošních Swatch Nines padl rekord v nejvyšším airu historie...