Freeride.cz Just Ride! 2014 - Vítkovice

Už zítra, v sobotu 8. března, se v Deštném v Orlických horách odehraje šestá a letos poslední zastávka naší série happeningů Freeride.cz Just Ride! 2014. My se ale teď vrátíme k pátému stopu, který proběhl minulou sobotu ve Vítkovicích. Tady je report, hromada fotek a video.

Na průběhu letošní "parádní" zimy se bohužel pořád nic nemění, a tak jsme museli přistoupit k razantním změnám v programu celé Freeride.cz Just Ride! 2014 tour. Podmínky na českých horách jsou jak víte čím dál více tragické, a tak jsme se po dohodě s areály na KarolincePaprsku a s našimi partnery rozhodli, že tyto dvě zastávky zrušíme. Je nám to moc líto, ale nedá se nic dělat, množství sněhu by nám v těchhle dvou lokalitách neumožnilo akci odjet, leda že by se jezdilo na blátě. Poslední zastávkou tak bude už zítra, tedy v sobotu 8.března, Deštné v Orlických horách. Více o tom na konci článku, teď už ale jdeme na Vítkovice.

I tam jsme Just Ride odjeli doslova za pět dvanáct, protože v neděli po akci se už v podstatě nedalo dojet k vleku. Parta shapers z Freestyle Area i přes nepříznivé podmínky dokázala vítkovický park pro Just Ride připravit do luxusu a celkem na nás čekalo kolem patnácti (!) překážek, což je v letošní zimě skoro zázrak. Stanové městečko vyrostlo po pravé straně vrchní části parku a pěkně popořadě jste mohli navštívit stany Freeride.cz, Drift, Budweiser Budvar, Jägermeister, Snowboard Zezula, Flow, Gravity, Rossignol, Ride, Oční klinika Duovize/​Neovize, Burton, DC Snowboarding, Mervin (LIB Tech, Gnu, Roxy), Nitro a Faction.

Letošním velkým pozitivem je fakt, že nám na většině zastávek Just Ridu přeje počasí. Nejinak tomu bylo i ve Vítkách, kde po celý den svítilo sluníčko a jarní počasí společně s komentářem našeho spíkra Honzika Protivanského a pohodovou hudbou linoucí se celým parkem vytvářelo super atmosféru. Do Vítkovic dorazily desítky lidí, aby si pojezdili na posledním sněhu, na vlastní nohy si otestovali prkna a lyže, zkusili štěstí v jib contestu a prostě aby si užili parádní den na sněhu.

V parku samozřejmě probíhal shooting, Bára Berdychová fotila o106 a všechny její fotky najdete u nás na Facebooku, kameraman Vasil celý den natáčel záběry do videa, které pro vás sestříhal Bob Hausner a které najdete hned na začátku článku. Mr. Labor kroužil parkem s kamerkou Drift a pořizoval follow-​cam záběry každého, kdo měl zájem, do naší videogalerie na Vimeu, ze které budeme po skončení tour vybírat adepty na vítězství kamer této značky, kteří budou vyhlášeni na Winter Closing Party. Váš zrak jste si mohli nechat změřit ve stánku oční kliniky Duovize/​Neovize a zkonzultovat tu možnosti laserových očních operací.

Michal Oškrkaný aka Majk Oškrk pořizoval a rovnou tisknul na památku momentky, které jste dostali hned ve stánku Snowboard Zezula. Pivko od Budvaru určitě mnohým bodlo v zahnání žízně a náladičku před afterparty jste si mohli poladit u Jägermeister stánku ledově namraženým nebo naopak teplým Jägerem s Red Bullem. Dvakrát během dne proběhl i free coaching, během kterého poskytli všem zájemcům cenné rady naši koučové Kuba ChocholaOndrou "Freemanem" Svobodou (snb) a Ondra Beneš (ski).

Na závěr dne proběhl hned u stanového městečka mini contest, ve kterém vyhráli Filip Znamenáček za best trick a Filip Jech jako overall v kategorii snowboard, Bára Nováková pak za best trick a Martin Křivánek za overall v kategorii freeski. Ocenění byli jako vždy i nejlepší progresoři, které vybrali naši koučové jako ty, co za den udělali největší pokroky, a to Marek Šibal na snb a Tomáš Haman na lyžích. Zkrátka samozřejmě nepřišli ani nejpilnější testéři, kteří vyzkoušeli největší počet snowboardů či lyží. Byli to Jiří Pelc, Karel Ježek, Jirka Zahálka, Kamil Dušejovský, Martin AdamíkMatěj Liederhaus. Všichni si odnesli parádní ceny od našich partnerů a ti nad 18 let i sixpack Budvárku a panáček Jägera k tomu.

Po skvělém dni na kopci samozřejmě následovala mocná Jägermeister Afterparty, kterou jsme tentokrát přemístili do klubu Mlejnice v nedalekém Špindlerově Mlýně. Za gramce se postavili pánové Akvamen, NimandHlava a roztočili pořádnou džungli, která skončila až nad ránem.

Jak bylo řečeno v úvodu, termín poslední zastávky v Deštném jsme přesunuli z příštího víkendu na tento, tedy na sobotu 8.března. Důvodů je víc, ale dvěma hlavními je zaprvé rychle tající sníh a zadruhé fakt, že o víkendu proběhne v Deštném mega akce O'Neill Soldiers, letos sice bez bohužel bez legendárního freeski závodu, za to ale se dvěma velkými mejdany. My jsme se dohodli s organizátory tohoto eventu, že na kopci v sobotu přes den proběhne Just Ride, takže si všichni budou moct užít jak páteční a sobotní Jägermeister parties, tak Freeride.cz Just Ride! na kopci se vším všudy! Určitě doražte, protože to je letošní poslední zastávka a můžeme se společně potkat a zakončit tuhle sezónu. Veškeré info najdete na tomto odkazu. Vidíme se v Deštném!

Další zajímavé články

Podíváme se na zoubek Swatch Nines 2024

Swatch Nines 2024 nám zase dali nažrat pořádný porce freeskiingu! Tak se na ne pojďme podívat....

Justin Kennedy bortí streety ve svým season editu

Justin "Juice" Kennedy nás vezme na zaoceánský streety...

Buldozlife pustili ven street video "Egal"

Švýcarští shreďáci Buldozlife crew mají venku zase jednu streetovou pohodičku...