FreestyleZOO Snow Camp 2015 - Klínovec

V dnešním reportu se opět vrátíme trochu v čase a vydáme se do Krušných hor za partou FreestyleZOO, která v druhé polovině března pořádala na Klínovci svůj další snowboardový kemp. Více se dozvíte v následujícím textu, který nám dorazil do redakčního emailu.

Od 18. do 22. dubna 2015 bylo na Klínovci o něco víc rušno než obvykle, parta FreestyleZOO zde totiž pořádala svůj zimní snowboardový kemp. Pokud jste měli smůlu a nemohli jste se této parádní akce zúčastnit, zde si o ní můžete přečíst něco víc.

Ubytováni jsme byli ve skvělé chatě Barborka asi kilák od sjezdovky. K dispozici nám byl venkovní gril a malá horská přehrada přímo za chajdou i s vrstvičkou ledu, který nás ovšem nemohl odradit od skoku do vody po použití sauny. Každý večer hořel oheň v krbu přímo ve společenské místnosti, hrála parádní muzika a popíjelo se. 

Když jsme vyrazili poprvé na kopec, lepší počasí už snad ani být nemohlo. Na nebi nebyl jediný mráček a teploměr ukazoval 18°C. Shodili jsme tedy nepotřebné vrstvy oblečení a vyjeli jsme nad snowpark, kde proběhla rozcvička a následně jsme si dali pár jízd po sjezdovce na rozježdění. Neustále jsme byli pod dohledem skvělých kaučů Michala BišiTomáše Bolardta, kteří si nás rozdělili do skupin podle výkonnosti. Kdo chtěl, mohl zůstat s Tomem na sjezdovce, zbytek vyrazil s Michalem do snowparku. 

Na perfektním setupu, který měla na svědomí parta Maximal Animal jsme si pořádně zablbnuli. Měli jsme k dispozici čtyři parádně upravený skoky, jednu dlouhatánskou shredovací lajnu s parádní nízkou bednou a kluzištěm i pro úplný freestylový začátečníky, vrrrr trubkou a kotlem railů. 

Po obědě v restauraci přímo na svahu následoval krátkej zevling na lavičce na sluníčku a šli jsme zase jezdit. Progres u kemperů byl jako vždy neskutečný, dobrá rada od zkušeného kauče je holt k nezaplacení. 

Po ježdění jsme měli možnost zkusit si shapování snowparku pod dohledem kluků z Maximal Animal. Večer na chatě proběhl videokaučing pod vedením Tomáše a Michala, při kterém jsme si vysvětlili naše chyby a bylo nám vysvětleno jak na to jít správně. Kempeři měli možnost vyzkoušet prkna zapůjčená od Swis-shop.cz a od našeho nového sponzora Nitro Snowboards. Pokud měl někdo po celodenním ježdění málo energie na nadcházející párty, mohl si dát plechovku od Monster Energy.

Na druhý den ráno jsme se domluvili, že ve snowparku nafotíme parádní fotky při východu slunce. Když jsem šel kolem páté hodiny ranní budit fotografa a jezdce, zdvořile svoji účast na tomto projektu zrušili a s chrápáním nás vyprovodili z pokoje. 

Na svahu jsme díky dokonalému počasí měli možnost pozorovat částečné zatmění slunce. Neměli jsme brejle a tak jsme nic neviděli, akorát byla kosa. Po dopoledním ježdění, hlavně na skocích, jsme se přesunuli na shredovací lajnu, konkrétně k nízké, rovné bedně, na které jsme strávili šlapáním převážnou část odpoledne, progres byl opět ohromnej. 

Navzdory předpovědi nám vyšlo počasí i třetí den a sluníčko svítilo skoro celé dopoledne. Už jsme byli pořádně rozježdění, a tak jsme si uspořádali ollie contest. S první (5cm) a druhou (15cm) výškou neměli kempeři problémy, na třetí (25cm) už jich pár vypadlo. Nejvýše vyskočil Pšenda Jirkou, kteří překonali 65cm a vybojovali si tak dělené první místo spolu s výhrou 20% slevy na nějaký z našich dalších FreestyleZOO kempů. Bylo po soutěži a do té doby pouze přihlížející Michal Biša si nastavil maximální možnou výšku 85cm a s lehkostí, rezervou a krásnou frontside 180° tuto výšku překonal. 

Večer proběhla na FreestyleZOO kempech již tradiční grilovačka, Tomáš nám předvedl svůj parádní splitboard a samozřejmě jsme ještě naposled zapařili. Poslední den dopoledne proběhla nejoblíbenější část kempu, uklizení celé chaty a sbalení věcí. Po dopoledním ježdění na zcela zmrzlém povrchu jsme to zapíchli a vydali jsme se každý svou cestou. 

Chtěl bych tímto poděkovat všem, kteří nám s kempem pomohli a umožnili tak jeho realizaci, www.swis-shop.czwww.nitro.cz za zapůjčení testovacích snowboardů, Monster Energy za energeťáky, www.freeride.czwww.snowboarders.cz za zveřejnění pozvánky a reportu z kempu. Taky děkujeme klukům Michalovi BišoviTomáši Bolardtovi za skvělej kaučing a pomoc na kempu. 

Pokud se vám líbilo, co jste četli a měli byste zájem zajet s náma na nějaký další FreestyleZOO kemp, mrkněte třeba na wake camp nebo nás můžete kontaktovat na mailu kempy@fszoo.net.

Další zajímavé články

Zúčastněte se "Woodstocku snowboardingu" Longboard Classic 2024!

Letos se již po dvacátépáté uskuteční legendární akce Longboard Classic, které se přezdívá Woodstock snowboardingu. Vyrazte na místo dění do Stuben am Arlberg a poznejte to na vlastní kůži!

Tradiční RetroJam na Neklidu proběhne již tuto sobotu

Již 12. ročník tradiční oldschool akce “RetroJam” na Neklidu u Božího Daru se uskuteční v sobotu 16.března. Lokálové zvou na nabitej program, parádní set-up a atmosféru staré dobré snb akce, kterou jinde nezažiješ. Více o akci se dozvíš v tomto článku!

Špindl hostí poslední zastávku Snowboard Zezula Tour 2024!

Již tuto sobotu se utkají čeští snowboardisti různých věkových kategorií ve Špindlerově Mlýně na poslední letošní zastávce Snowboard Zezula Kids Tour a MČR juniorů a dospělých!