Funstorm Freestyle Camp 2009 vol.3

Před sebou máme další report z Funstorm snowparku na Erlebachově boudě. Tentokrát z již X-tého ročníku Funstorm campu, a protože i letos se dva kempy náramně povedly, stává se z nich velká tradice. Jezdci mají tento kemp více a více v oblibě a nejeden účastník byl na kempu víc než jednou. Proč tomu tak je se možná dozvíte v následujícím článku z kempu volume 3. od Honzy Kaňůrka.

Kde jinde udělat snowboardový kemp než na místě, kde neustále kydá a je jistota kvalitního sněhu. Jedno z těchto míst se nachází v Krkonoších u Erlebachovy boudy. Naleznete zde nablýskaný Funstorm snowpark, který má nespočet překážek různé obtížnosti, a tak je ideální pro začátečníky i pokročilé ridery. Luxusní ubytování, restaurace, snowpark s vlekem, sáňkařskou dráhu, saunu a spoustu dalších důležitých věcí, zde naleznete přímo u perdele, nebo jak se říká: „přímo na dlani“.

Fotogalerie od Kaňuse ZDE
Fotogalerie od Fuldy ZDE

Letošní kemp volume 3. se odehrál v době od 28.března a trval až do 4. dubna. Za tu dobu se kempeři rozhodně nenudili. Jeden z nejlepších zážitků si jistě odnesli ze stavby velkého road gapu, který se chystal na úterní závod. Poté samozřejmě mohli sledovat pozvané ridery v průběhu závodu z bezprostřední blízkosti a zjišťovat tak, co by se z nich mohlo vyklubat za pár let, když se budou opravdu snažit. 

A to věřte, že se sakra snažili! Hlavně bandička malých chuligánů tzv. Funstorm prcci Kuba Král, Michal Biša, Filip Bartoň v čele s vojevůdcem Tomášem Císařem. Z těchto kluků energie doslova cákala, snowpark si dávali snad i pozpátku, za celý den se nedokázali vybouřit, dělali čurbes ještě na pokoji, za což dostali trest naházet celý butter box a ani to je neunavilo!

Další zajímavá zmínka z kempu je finálový závod kemperů, kteří si to rozdali na snowboardu, ale ne tak doslova. Někteří účastníci udělali velký pokrok, překážky přejížděli jak po másle, a tak byl zvolen trošku nečekaný způsob závodu, na který opravdu nikdo nemohl zavčasu potrénovat. Kempeři měli za úkol si co nejrychleji obout snowboard do vázání, dále běžet, nebo spíš skákat po čtyřech 50 metrů do kopce, přeplazit se přes kládu jakýmkoliv způsobem, rozjet se směr velká slide bedna a kdo ji nejdříve překonal, byl v cíli. V závodě bylo povolené vesměs vše, proto se o výsledku nedalo jen tak spekulovat, spíš jsme se náramně bavili a trhali smíchy. 

Vrcholem byl ovšem finálový závod, kdy poražení přihlížející a další pozorovatelé, mohli po finalistech po celou dobu házet sněžnými koulemi a znepříjemňovat jim tak soustředění. Průběh tohoto závodu nejde opravdu popsat, jelo se doslova na ostří nože a my byli rádi, že se nikomu nic nestalo. 

Závěrem patří jistě největší dík všem kemperům, jejich snaha byla odvděčena hromadou dárků od firmy Funstorm. Byla to skvělá banda a my jim přejeme jen to nejlepší v cestách snowboardingu! Další adepti na děkovačku jsou trpěliví coachové, kteří si nenechali urvat nervy a byli to: Boris Čičman, Michal „Zip“ Januš, Scream, Frýmen a bratři Kaňůrci.

Nic by se neobešlo také bez pořádných sponzorů, kterými byli: Funstorm, Jägermeister, Kamikaze, FlyParks a taky Bataleon, od kterých si mimochodem každý den kempeři mohli půjčit prkno na testovačku. Nesmíme zapomenout také na hlavního organizátora Pepu „Josepha“ Nováka. Ten se určitě nenudil a organizoval co se dalo (kemp, neposlušné kempery, road gap atd.). Zvládlo se to nakonec všechno skvěle a tak určitě za rok znova!

Videjko z letošního prvního campu od Borise Čičmana můžete shlédnout níže. 

Fotogalerie od Kaňuse ZDE
Fotogalerie od Fuldy ZDE

Další zajímavé články

O víkendu proběhne Horsefeathers Sneak the Tweak na Mölltalu!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 11. května! Vidíme se tam!!!