G-Shock King of Jib 2014 - Monínec

V neděli 16.2. 2014 proběhla v rámci openingu nového snowparku G-Shock Freestyle Area Monínec třetí zastávka snowboardové jibbing série G-Shock King of Jib 2014. Jaké padaly hodnoty a kdo se stal vítězem monínecké zastávky se dočtete v tomto reportu.

Nový snowpark G-​Shock Frestyle Area je letošní novinkou v portfoliu party Freestyle Area, kterou najdete 70km od Prahy směrem na České Budějovice ve skiareálu Monínec, který patří mezi nejmodernější v ČR. 

Oficiální opening snowparku byl vzhledem k nepříznivému počasí několikrát odložen, ale letošní zima bohužel zařízla nejeden snowpark. Opening byl tedy vtěsnán do neděle 16.2.2014, i když byl snowpark již 14 dní v provozu. Samotný vložený závod G-​Shock King of Jib pak začal ve 14h kvaldou, do které se registrovalo jedenáct jezdců a dvě slečny závodnice.

Závod, tak jako celá série King of Jib, se jel v kvaldě na tři kola, kdy nejlepší se počítalo a do finále se probojovalo pět jezdců, kteří byli ve většině případů ve finálových kolech předchozích zastávek na šumavském Špičáku a v Praze na Letné. V případě slečen se výsledky počítaly z kvalifikace. Hodnocení měl na povel hlavní rozhodčí celé série King of Jib Bendys a spol.

A kdo se stal králem jibbingu na třetí zastávce na Monínci?
1. David Čonka
2. Tom Raiser
3. Ondra Camrda

Za slečny se nejvíce zadařilo Didi Augustinové.

No a nutno ještě připomenout vítěze besttricku, kterým se jako většinou stal mistr technické magie Kuba Šimůnek.

Více již napoví videoedit, který stvořil Martin Kolařík a fotogalerii nacvakal Lukáš Oujeský.

Děkujeme všem partnerům série King of Jib, kteří mají stále zájem podporovat českou snowboardovou scénu a sice: hlavnímu partnerovi výrobci hodinek G-​Shock a dále pak dalším partnerům eshopu Snowbitch.cz, K2 Snowboarding, Funstorm, DragonDakine. A samozřejmě skiareálu Monínec, za technickou podporu a chuť investovat finance a energii do snowparku a tímto rozvoji snowboardingu v oblasti České Sibiře.

Více info o snowparcích Freestyle Area, kalendář všech akcí najdete na www.freestylearea.eu.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!