Harakiri Water Jump Opening 2011 + VIDEO

Je to již nějaký ten pátek, kdy se v Železné Rudě na místním Harakiri Water Jumpu uskutečnila první akce této letní sezóny, kterou nebylo nic menšího než Opening. Jak tato akce probíhala, se můžete přesvědčit v následujícím reportu, který nám tento týden dorazil do redakčního emailu…

Sobota 9.6.2011, hnus, Šumava, Železná Ruda, Samoty, a ta trapná akce - Harakiri Water Jump Opening. Počasí opět nevyšlo, 26°C, nebe bez mráčků, sunshine, všichni pili vodu. Na Šumavě? Vodu?. Ou jeee, organizace na dvě věci. Ten divnej barevnej s mikrofonem v ruce, kterého nikdo neposlouchal, se zase snažil zaujmout, prostě Riči :).

Naší ironii se meze nekladou, však skutečná a pravdivá fakta by si tato luxusní, nejlepší, skvělá, historická, nenahraditelná, bezkonkurenční, protialkoholická akce zasloužila mnohem více! Takže znovu!

9.6.2011 na Harakiri Water Jump Openingu nazulo 18 bláznů lyže, prkna, boby a po roce „odpanili“ tento freestylový skok, který je jako jediný v západních Čechách. To díky již zmiňovanému Richardu Brožovi (Riči), jež Šumavu nikdy nezklamal a bez něhož by se tady na Rudě těžko ukázalo tolik extrémistů. 

Od ranních hodin se zde trousili první místní, které postupem času následovali i nemístí závodníci, někteří až z Německa. Postupně se závodníci začali zapisovat. Do poroty zasedli ti nejlepší a nejbystřejší, Martin Tvrz (má talent - může jít na DAMU), lyžař, který jezdí za HarakiriGamg a Venca Čtvrtník, snowboarďák (má pěkný vlasy). Kolem poledne všem ztuhly úsměvy, děti na trampolíně přestaly skákat, vítr přestal foukat, pulci plavat, žáby kvákat, čas se zastavil. Když to Ričimu nevyšlo s kamerou, jejíž osud skoro zpečetil, chopil se svého oblíbeného přístroje mikrofonu a čas se mohl opět rozjet společně s prvním jezdcem na skoku. Jezdců bylo, jak už jsme zmiňovali osmnáct a byli rozděleni do kategorií lyže, lyže dívky, snowboard, speciály.

Když se závodníci rozjezdili a řádně se psychicky srovnali a vyrovnali, začali padat odvážnější tríčky. Nejlepší rider těchto závodů, lyžař Dan Koudelka se předvedl s triky rodeo 540, japan, switch 720, což byl z estetického hlediska nejlepší skok. Alex Hladík, i přesto, že je to jen běžkař, vyslal výborného Lincolna, cork 720 a pokusil se o double backflip, kterému chyběl k dokonalosti jen kousek. Náš německý soused Henry Eichinger točil rodea 5 – 9 (rodea má asi rád no) a poté, co ho rodea přestala bavit, pokusil se o double backflip.

Nejlepší snowboarďák z Růžovo zahrady, náš král Šumavy Adam Arnošt, který jezdí také za HarakirGang, točil frontside rodeo 7 a další stylové rodea i s pokusem o double. Díííky Růůůžo! Další snowboarďák Pavel Cink vyslal double backroll a točky až po 720.
V kategorii dívek závodily pouze dvě. Lyžařka Verena Fendl, která točila frontflipy a pětky a naše instruktorka z Rudy Gabča Kepková, která se po úspěšném placáku, který sklidil velký potlesk, pokusila o frontflip a ten se jí povedl. Díky Fííí. Neměli bychom zapomenout, že téměř všichni se chtějí v zimě zabít, a proto se pokoušeli o doubly.

Kolem 15:00 se závodníci vyhecovali nejvíce, atmosféra zhoustla, na porotě bylo vidět, že prostě nevíííí a začaly padat nepochopitelné triky. Vsuvka - další člen HarakiriGangu Jan Holas Holý, který chtěl závodit, se právě probudil. Dobré ráno! Tomáš Kohout, nejmladší ze závodníků, vyslal na tomto skoku svého prvního backflipa. Ten se mu skutečně povedl a díky němu vyhrál Best trick. S obdivem, že nikdy dřív tady neskákal, točil také frontflipy a pokoušel se o další triky.

Kategorii speciál vyhrál náš nejspeciálnější Šumavák Pája Hanzlík, který vyslal beko na bobech. Díky, Pájo, jsi boss! Dále se v Best tricku předvedli Martin Vrbič Vrbický s jeho supermanem, Adam Arnošt se svým tradičním no snowboardem a tuto kategorii dovršili společným backflipem VrbičDan Koudelka.

Poté přišly na řadu výsledky. Porota se konečně shodla a rozdala tak ceny v hodnotě 30.000Kč od sponzorů HorsefeathersElectric. Všichni měli radost :).

Výsledky lyže:
1. Dan Koudelka (Loket)
2. Alex Hladík (Vochov)
3. Henry Eichinger (Riechenberg)

Výsledky lyže dívky:
1. Verena Fendl (Zwiesel)
2. Gabča Kepková ( Chotíkov)

Výsledky snowboard:
1. Adam Arnošt (Nýřany)
2. Pavel Cink (Štěnovice)
3. Kuba Halíř (Plzeň)

Po závodech odcházeli všichni spokojení, těšíc se na večer, kdy nás čekala after party v klubu iNet s kapelou Lus3. Párty Hááárd! Šumava dává a některým i bere. Úbytek mozkových buněk je u většiny jedinců více než zřetelný, a tak to má asi být. Kapela hrála luxusně, ale krátce, proto jsme byli velmi smutní a museli se vožrat! Vedro šílený, ale Riči má vždycky plán. Vyměnil mikrofon za flašku s vodou, a kdo odcházel z párty suchý, jako by nebyl. Když nelítala voda, lítal Růža (Adam Arnošt) a taak a taaaak. Poznáka autorek: Riči! Milujem Tě! Ironii se meze nekladou :).

Na závěr bychom chtěli poděkovat již bez ironie našim sponzorům ElectricHorsefeathers, fotografům, všem závodníkům a přihlížejícím za výbornou atmosféru celého dne a především našemu Ričimu za organizaci a umožnění celého závodu! Prostě díky, ale my jsme stejně nejlepší.

Gabča Kepková a Lucka Benešová

Následuje video z produkce Fullface Productions.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!