Harakiri Water Jump Opening vol.6 (+video)

Poslední červnovou sobotu se v Železné Rudě uskutečnil již šestý ročník otevíračky místného Water Jumpu. Jako každý rok proběhl závod jak v kategorii snb, tak freeski. Komu se ale nechtělo nazouvat jedno nebo dvě prkna, pro něj byla připravena například lávka na přejezd, pořádně namydlený water slide nebo trampolína a indoboard. Jak to celé proběhlo, si můžete přečíst ve stručném reportu a shlédnout na fotografiích a přiloženém videu…

28. června šumavská Železná Ruda slavnostně otevřela již po šesté Water Jump, a to akcí Harakiri Water Jump Opening vol.6. Bandička Harakiri Gang, připravila odpolední program, jehož hlavním programem byl ski a snb contest ve skocích do vody. Po loňské zkušenosti vyrostla přes rybník opět lávka pro přejezd na kole. Letošní novinkou, která sklidila velký úspěch, byl Harakiri Water Slide.

Po dvanácté hodině se začali trousit závodníci, kterých bylo oproti předešlým ročníkům méně, s čímž jsme ale počítali. Dovolená, práce, operace, zásnuby a takový kraviny, zapříčinily to, že se na start ski a snb contestu postavilo jedenáct skokanů. Radost nám ale udělalo to, že se konečně i mladí skokani nebáli účastnit se závodu. Konkurence byla do teď každý ročník, ale mlaďáci to snad už překousli. 

Dali jsme si celkem hodinový jam, kdy nejmladší účastník Láďa Hrstka nastavil laťku na double backflipu. Po něm ho pak skákal už téměř každý, nebo se o něj alespoň pokoušel. Láďovi to stačilo na druhý flek, protože Kuba Michna do skoků přes hlavu napráskal ještě další rotace až o 720 stupňu a první flek byl jasný. Na lyžích to byl Ondra Masnák, který po dlouhý pauze switchovej skoků, napráskal sw rodea a backflipy a první místo bylo v kapse. Vyfoukl ho tak Martinu Vrbickému, který lítal krásný stylovky jako superman fróňo, shiftovaný trojky a pár exhibičních skoků, ve stylu Nikoly Sudové. 

Hned po contestu se Bro vrhnul na přípravu Water Slidu, což zabralo zhruba dvacet minut. Na skok se musí natáhnout koberce, napustit hadice vodou, které slouží jako mantinely a poté se na skok natáhne dvacet pět metrů dlouhá fólie. Během těchto příprav se jela lávka, na kterou si už trouflo více lidí. Přes lávku se v prvním kole dostali pouze čtyři jezdci. Do dalšího kola se na lávku, dala houpačka, kterou den před tím vymyslel právě Vrbič. Prej ať to není moc lehký. Už to vypadalo, že Ondra Masnák, který se dostal přes houpačku a spadl deset centimetrů před koncem, bude jezdcem, který se dostal nejdál, ale mlaďas Filip Mašat měl, ještě jako poslední jezdec, poslední třetí pokus a zadařilo se mu až do konce.

Slunko už hřálo do plnejch, piváky docházely a na rozjezdu Water Slidu se už kluci mejdlovali, aby nabrali pořádné bomby. Na slide se vrhnul snad každý, kdo měl koule nebo alespoň něco upito, takže lidí na startu spousty. Saltíčka jsou na slidu standart, sw beka zažila premiéru, pár supermanů do šipky pro fotografy a pak Jarda Duda vyslal překvapivě double fróňo a po hecu spíkra, že Pavel „ Kikina“ Hanzlík by se měl stydět, že to nedá, vyběhl nahoru. Pár neúspěšných pokusů padlo na zádíčka, takže vypadal jako by celý den ležel na slunku… 

Půl pátá se blížila a s ní i vyhlášení výsledků a předání cen od partnerů akce. Během celého dne byla k dispozici trampoška a indoboard, u kterých byla furt fronta, převážně dětí chtějíc si vyzkoušet jak to bolí, dostat fošnou přes nohy.

Ski:
1. Ondra Masák 2. Martin Vrbický 3. Vojta Bednář

Snb:
1. Jakub Michna 3.Láďa Hrstka 3. Josef Lettenmaier

Lávka:
Filip Mašat

Best trick na skluzavce:
Jarda Duda za double frontflip

No a večer afterpártoška s kapelou Donie Darko, běhaní do schodů a pití piva na čas, zatloukání hřebíků, taneční betly. Toť šumavská klasika!

Díky partnerům Horsefeathers Store Plzeň, Cafe Charlotte, Alanya Kebab, Freeskibazar.cz, Město Železná Rudaski areál Samoty.

Fotografie: Filip Brož
Video: Martin Šimek

Nakonec ještě přidáváme videjko od Ládi Hrstky, na kterém uvidíte, jak si probojovával cestu ke svému druhému místu.

Další zajímavé články

Téra Korábová a Cat Agnew brousí ulice v editu "Mud Pit"

Tereza Korábová a Cat Agnew nás vezmou v editu "Mud Pit" do severoamerických ulic...

Alex Hall a Mathilde Gremaud králují Světovýmu poháru v big airu

Ve francouzském Tignes se definitivně rozhodlo o držitelích křišťálových glóbu za big air...

Zúčastněte se "Woodstocku snowboardingu" Longboard Classic 2024!

Letos se již po dvacátépáté uskuteční legendární akce Longboard Classic, které se přezdívá Woodstock snowboardingu. Vyrazte na místo dění do Stuben am Arlberg a poznejte to na vlastní kůži!