King of Jib 2014 - finále Vítkovice

Letošní zimní sezóna nebyla bohužel vůbec českým snowparkům nakloněna, nicméně je zbytečné lamentovat nad věcma, které prostě neovlivníš. Pro partu Freestyle Area, která měla letos na povel kromě snowparku ve Vítkovicích nově také Monínec a šumavský Špičák, to byla zkouška odolnosti a trpělivosti.

Letos se Freestyle Area parta rozhodla, že se třetí ročník snb jibbing contestu King of Jib pojede jako série, a to ve snowparcích, které má právě ve svém portfoliu. Počasí a tímto zkrácená zimní sezóna pak rozhodla, že se první zastávka série ve Snowbitch.cz snowparku na Špičáku a druhá v G-​Shock snowparku na Monínci pojede jako vložený závod do openingů těchto dvou nových snowparků. Třetí zastávka King of Jib 2014 proběhla v Praze ve snowparku na Letné v rámci olympijského areálu, který překážkami a shaperama vybavila právě Freestyle Area crew. Finále celé série pak proběhlo v K2 snowparku ve Vítkovicích, kterým se díky hojnosti snowboardingu a ostatním volnočasovým aktivitám neřekne jinak než Weedkovice. 

Koncept série King of Jib byl pro tuto sezónu jasný a možná stejný jako koncept všech snowparků Freestyle Area, tedy přilákat do závodu resp. snowparků co nejvíce lidí a to s rozdílnými zkušenostmi tak, aby snowboarding mohl v ČR vzkvétat a dělat radost naprosto všem. Proto tedy byla celá série King of Jib 2014 koncipována jako open contest a nešlo pouze o závod profi jezdců, ale také hobíků, čemuž byla vždy nastavena trať, tedy dvě lajny s rozdílným levelem obtížnosti. 

Na regulérnost hodnocení triků dohlížel hlavní rozhodčí Bendys, který objížděl celou sérii a k němu pak byl vždy přiřazen ještě jeden lokální rozhodčí. Videoedity ze Špičáku, Monínce a Prahy stvořil Martin Kolařík, Vítkovické finále pak Zdenda Sopůšek ze Sentral prdctn a celou sérii nafotil Lukáš Oujeský, takže díky všem!

Do finále ve Vítkovicích byli pozváni jezdci, kteří se umístili vždy do třetího místa v předchozích zastávkách a k nim pak do samotného finále byli přiřazeni vítězové kvalifikace. Jelo se na tři kategorie man/​woman/​rookies a vždy na tři kola z nichž se počítalo to nejvýživnější a ve hře byly kromě prizemoney 20.000Kč a věcných cen, také originální medaile od design studia Skubb. Nebudeme dlouho rozepisovat, jaké triky ve Vítkovicích padaly, od toho je tady edit, rozhodně pořadí jezdců bylo následující:

1.místo - Michal Biša
2.místo - Dan Paulíček
3.místo - Kuba Šimůnek

Kategorii Women pak nejvíce kralovala Klárka Janíková a za Rookies zabíjela budoucnost českého snowboardingu Paulíček jr. Big congrats všem!

Rozhodně díky a respekt všem jezdcům, kteří objížděli poctivě celou sérii a bylo rozhodně z jejich přítomnosti evidentní nejen nadšení pro snowboarding, ale také profi přístup, jmenovitě pak Dave Čonka, Tom Raiser, Kuba Šimůnek, bráchové Klímáci, etc.

Na závěr děkujeme všem partnerům série King of Jib, kteří mají stále zájem podporovat českou snowboardovou scénu, a sice hlavnímu partnerovi hodinkám G-​Shock a dále pak dalším partnerům, eshopu Snowbitch.cz, K2snowboarding, Funstorm, Dragon, Dakine Jägermeister.

Níže se můžete mrknout na videa ze všech zastávek King of Jib 2014, které natočil a sestříhal Martin Koldstr Kolařík.

ŠPIČÁK

MONÍNEC

PRAHA

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!