Le Grind Retro Jam 2016 na Neklidu

Ano, ještě jednou se letos podíváme na Neklid, kde to prostě máme rádi. Na konci března tam totiž proběhla již klasická zavíračka sezóny v podobě Retro Jamu. Ten si letos vzala pod svá křídla značka Le Grind a další partneři. Na místo dorazil i náš dvorní fotograf Michal Prouza, který má na svědomí nejen parádní galerku, ale i následující report. Za videem pak stojí Martin Vrbický z Fullface Productions. ZMongolicuj se Neklidem.

Poslední březnový víkend nám, jako každý rok ve většině střediscích, ukončuje zimní sezónu, Velikonoční pondělí pak prohlubuje alkoholové delirium z víkendu a my si můžeme užít poslední zbytky sněhu, za už „jarního“ počasí. Přes podmínky, které letos na českých horách panovaly, můžeme být rádi, že jsme se toho dočkali i letos. Já osobně jsem tuto sezónu navštívil Neklid podruhé, přičemž při mé první návštěvě si se svým jménem rozhodně nezadal a já se modlil, aby se má druhá návštěva konala za lepších podmínek. 

Při ranní cestě z Prahy směrem do Krušných hor tomu ale nic nenasvědčovalo a čím více se Neklid přibližoval, můj neklid se prohluboval. Jakmile jsem se však dostal na místo, mraky mi přestaly vadit. Na akci totiž dorazilo mnoho lidí, kteří nepodcenili retro téma, a svah tak celý den hýřil barvami a nejrůznějšími módními kreacemi. Prostě paráda.

Shapers crew Mongolica, která se uskupila kolem Huga a kralovickejch jezeďáků, připravila super zábavný park. A i když letos nemohli organizátoři pro nedostatek sněhu postavit mini U-​rampu, která už k neklidským zavíračkám neodmyslitelně patří, udělali maximum a s podmínkami se poprali skvěle. 

Na toho, kdo přišel, čekalo hned několik zábradlí a různých beden, ale hlavně 4 hity, cornery, klopenky či quarter pipe. Každý si mohl zvolit jak překážku pojmenuje a využije. Dole pak na všechny čekalo pohoštění v podobě guláše od místního legendárního shapera Jandáče, schladit hrdlo všem pomohla zlatavá Corona, k poslechu hrál Dj Lu2 a na majku se za celý den vystřídal snad každej, kdo šel okolo. O zábavu bylo tedy patřičně postaráno. 

V jednu hodinu začal samotný závod. V tu dobu na nás dokonce zhruba na půl hodinky vykouklo sluníčko. Nešlo ani o to kdo vyhraje a jaké budou padat triky, ale o to si celý den patřičně užít. Všichni hodnotili všechny a komu se někdo líbil, jednoduše napsal jeho jméno na lísteček a vhodil do „koše“. Hned pár desítek jezdců se postaralo o skvělou atmosféru, k vleku se nikdo neobtěžoval sjíždět a všichni poctivě celý den šlapali nahoru a dolů až se z nich kouřilo. V parku se tou dobou proháněli např. místňáci Mates, Ku Bák, Kašpi, ukázala se chebská parta v čele s Majďákem, kterej tuhle akci zastřešil svojí ultra core značkou Le Grind, z vedlejšího kopce se přijeli povozit gangstři z Maximal Animal, ukázali se ústecký i chomutovský, ve stylovym jeans kombu zabíjel Michal Biša a spousta dalších. 

Nejvíc čárek pak v kategorii Retro posbíral zaslouženě Danek Kašpar před Filipem MajkusemŠimonem Hankem, kterej byl jeden z nemladších zabijáků na retro desce. Holky vyhrála Mája Kreisingerová a na druhým až čtvrtým místě se stejným počtem čárek se umístila její ségra Adéla, Gábinka Matoušková a abertamská Anděla, která odjela celou akci na slalomáku v lyžákách. 

V kategorii muži se na soudobých snowboardech umístil na třetím místě Michal Juha, druhej byl Marcello Masturbatti aka Martin Matoušek, kterej celej den mátl ostatní nejen svým novým uměleckým pseudonymem, ale i kostýmem a pohybovými kreacemi. Prvního fleka bral zaslouženě Kubák Bílek, kterej pobral Nitro vázko za best trick. 

Po akci následoval večírek na Božím Daru, ze kterého už bohužel žádné bližší zprávy nemáme. Díky všem sponzorům, především Majďákovi a jeho Le Grind, Horsefeathers Nitro, pivu Corona a džusům Jumex, skiareálu Boží Dar - Neklid, shaperům, Mongollica crewFreeride.cz za report a video!

Na Neklidu proběhlo zakončení sezóny důstojně, už se těším na další sezónu a doufám, že už konečně bude padat sníh. 

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!