Lednová streetová romance

Jak víte, v lednu se hned dvakrát v českých městech objevil sníh, což je v posledních letech důvod k oslavám a především k okamžitému vytáhnutí cajků do streetu. My jsme zmobilizovali síly a vyslali do ulic s shreduchtivejma riders našeho fotografa Prouziče. Tohle z toho vzniklo.

V posledních letech je to se sněhem na českých lukách a hájích velká bída. Zima nezačíná v listopadu či v prosinci, ale v lednu a Vánoce na sněhu jsou svátek. O to větší svátek je, když nasněží například v Praze či jiném českém městě a sníh tam alespon pár dní vydrží. Letos v lednu se nám dokonce 2x poštěstilo a nám se podařilo objet několik spotů v Praze a v Plzni. 

Hned po novém roce, který byl mimochodem i na horách na blátě, začalo sněžit. Praha dostala krásných 10cm a ještě než jsem se probral ze silvestrovského alkoholového dýchánku, už mě na fb označuje Márty na fotkách zábradlí a hecuje ať něco vyzveme.

Druhý den se vidím s Rokem (Štěpán Rokos - pozn. FRed) a domlouváme se na první spot. Jde o zelený v celku dlouhý jekl kdesi v Praze. Bohužel máme čas pouze odpoledne, a tak nás trošku tíží čas a světlo. Připojuje se k nám Čonkstr (David Čonka - pozn.FRed), který přijíždí o něco později. Příprava spotu trvá jen několik minut a Roko vysílá na první dobrou. Čonkstr se nejdřív chvilku válí po břiše, několikrát jen o pár čísel mine vedle ležící psí ho*no a asi na čtvrtý pokus vysílá krásný nosepress. 

Mezitím na nás někdo zavolal policii, která přijíždí a ač proti nám nic nemá, se slovy: "Někdo nás zavolal a nejspíš na nás kouká z okna, tak vás musíme vyhodit," nás posílá pryč. Strážci zákona naštěstí hned odjíždí, a tak se hecujeme na last trick. Roko dává blunt 270 out a Čonkstr za přihlížení a fandění omladiny vysílá fróňo. 

Poté sníh ve městech mizí, ale naštěstí pro nás se další týden objevuje zase. Tentokrát mi ve středu večer píše Roman (Dlauhý - pozn. FRed.) jestli mám druhý den volno, že má v Plzni vyhlídlých několik spotů. Ráno mě společně s Rokem a Císim (Tomáš Císař - pozn.FRed.) nabírají a tentokrát za krásného počásí jedeme pokořit Plzeň. 

Na rozježdění si Roman vybral dlouhýý, dřevěný tripl-​kink, ten taky asi na sedmý pokus dává a celé to pak ještě dvakrát zopakuje. Jedeme dál, objíždíme a koukáme co by se dalo ohoblovat a nakonec vybíráme rovný rail na kraji města. Tenhle rail pro mě nebyl moc zajímavý na fotku, tak přepínám na režim natáčení, kluci natahují gumu a jezdí jeden pokus za druhým, zatímco já točím. 

Slunce zašlo, my odjeli, sníh roztál a my doufáme, že se alespoň jednou tuhle zimu objeví…

Text a foto: Michal Prouza /​ Prouzič Photography

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!