Lizumer Hutte 2015

Do redakčního emailu nám dorazil report od Vítka Ludvíka, který navštívil Lizumer Hutte v Rakousku. Tady si užil parádní dva týdny splitboardingu, ze kterých si přivezl jak plno zážitků, tak následující krásné fotky.

Horská chata v rakouském údolí Lizum je ze tří stran obklopená horami. Na první pohled je tohle místo nedaleko Innsbruku rájem pro všechny, kteří se rádi pohybují na lyžích nebo snowbordech ve volném terénu. Když nás sem prvně pozval Jeremy Jones, aby nám ukázal své nové modely splitboardů, bylo jasné, že se sem ještě někdy budu chtít vrátit.

Letos jsem na chatu Lizumer dorazil na pozvání Robina KaletyFreeridecamps.czFilipem Pasekou, jednou z nejvýraznějších tváří splitboardingu u nás, abychom se podíleli na organizaci kempu, který je sice převážně lyžařský, ale každoročně přibývá milovníků volného terénu s prknem v ruce.

Předpověď byla vynikající a vyšla jako málokdy. Na chajdě jsme strávili celkem dva týdny, kdy bylo pravidelně několik dní krásně a pak pár dní sněžilo. Sněžení vždycky schovalo stopy z předešlých dní, takže jsme i s kempery z druhého turnusu jezdili pořád první lajny. Zájemci si mohli v čerstvém prašanu vyzkoušet novinky z dílny pana Jonese, vybavené vázáním Spark.

Už dlouhá léta mám jako prašanové prkno LTB King Supreme 159, které je absolutně famózní, zejména v lesíkách. Protože jsme se ale s Filipem chystali vyrazit na italskou stranu Alp, sáhl jsem po novém typu Jones Flagship a ve dvou volných dnech ho vzal s sebou do míst, kde pár dní před naším příjezdem napadalo půl metru prachu. Nechal jsem se svést dlouhými prudkými pláněmi a zažil čistou radost z letu nad pudrem v maximální rychlosti na desce s neochvějnou stabilitou. 

Podobné pocity jsem naposledy zažil koncem minulého století na aljašských svazích, kde jsem jezdil na svém, dnes už historickém, SINu 169. Dvěma dnům v Itálii chybělo k dokonalosti už jen dát si po bombardýnu a jelo se zpátky do Lizumer Hütte za novou partou kemperů.

Zájem o testování splitboardů nás přivedl na myšlenku, vrátit se ještě letos na tohle báječné místo. Tentokrát však vybaveni prkny různých značek a podělit se o své zkušenosti se šlapáním a freerajdingem s těmi, kterým přestalo stačit jezdit v resortech mimo sjezdovky. Fotky v galerii dokazují, že milovníci splitboardů mají dobrý důvod sledovat stopu “Honky Tonk Splitboard Festu 2015”Lizumer Hütte od 29.3. do 2.4.2015. Aktuální informace o Splitboard Festu můžete sledovat i na stránce události na facebooku.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!