Maximal Animal - poslední shred na Klínovci

Léto je v plném proudu a o snowboardový materiál z české kotliny je opravdu nouze. Vlastně by v této době mělo být nereálné ještě něco sehnat a podělit se tak s našimi čtenáři o nějaký ten aktuální materiál. Je tomu ale jinak a to díky partě Maximal Animal, kterou z našich stránek již znáte. Ti se nám letos párkrát prezentovali perfektním materiálem a dnes nám přichystali jejich poslední zásek do českého sněhu. Takže o co přesně šlo?

Dobrý den, celý den bába letí komínem :-) hahaha a Maximal Animal crew letí znovu na Klínovec. Ale cože, jaký to máme datum?! Pozor, pozor, pozor! Dnes je 1.6.2011! Kdo nevěří, ať sem běží, ale opravdu to tak je! Dle našeho pozorování tu zde máme pořád ještě nějakou hromádku sněhu, na které se dá vytvářet nějaký ten „snowboarding“.

Přijíždíme na místo a koukáme na hromádku sněhu... YES! I když je mini, pořád tu je. Sice nám to zabírá opět několik hodin práce s lopatou, ale výsledek se nakonec dostavuje. O to víc nás těší, že je tento den, toto datum, a že jsme právě na tomto kopci - Klínovec dáváme i v červnu.

V rámci odpočinku rozděláváme gril, svačinka, oběd… hamty ňamty, ať mám více než tamty :-). Jsme najedeni, občerstveni a jde se shredit!

Opět máme podporu od ski areálu Klínovec, sice už nemůžeme využívat překážky, protože ty už se musely uchýlit k letnímu spánku a řádně se připravit na příští sezónu 2011/​2012. I tak zde máme opět povoleno kempovat a po dovezení naší 5ti metrové „private“ roury, zde můžeme naposledy zashredovat.

Nečekaně se plastová roura mění v nevšední zábavu, sníh utíká před očima, dohazujeme, shredíme, dohazujeme a zase shredíme do vyčerpání sil. Ten sníh mizí opravdu rychle! Takže se smiřujeme s tím, že toto je definitivně poslední ježdění na sněhu v ČR. Tím i stanovujeme datumově český rekord v nejdelším ježdění na sněhu v České republice, a to 1.6.2011! K rozlučce samozřejmě patří i nějaká ta pozérská fotka :-). Jsou tu.

Ještě jednou děkujeme za podporu firmám Vehicle, K2 Snowboardingski areálu Klínovec a těšíme se na brzkou spolupráci. Díky všem a tímto se loučíme oficiálně s českou sezónou, našim fandům (odkaz na náš facebook ZDE), přátelům, rodinám, kamarádům a všem ostatním.

Maximal Animal crew

Další zajímavé články

Kuba Hroneš přepisuje historii a jako první na světě odjíždí sw triple underflip ze zábradlí

Ze svého rodného Špindlu Kuba Hroneš vyráží dech celému světovému snowboardingu, když na speciálně postaveném spotu v průsmyku posílá jako první na světě switch boardslide to switch triple uderflip 1170. Co k tomu předcházelo a jak se trik nakonec povedl mrkni v tomto článku!

Na Kaprunu se jely freeridové bomby během X OVER RIDE 2024!

Minulý týden jsme vám tady naservírovali desert ke snídaňovému menu v podobě živého vysílání z X OVER RIDE na Kaprunu, kde proběhla místní premiéra zastávky Challengeru Freeride World Tour. V místních libových podmínkách se utkali rideři toužící se probojovat do Freeride World Tour 2025 a bylo se teda, na co koukat!

Dejte si Live stream z X OVER RIDE 2024 na Kaprunu!

Zpříjemněte si ráno živým vysíláním z prosluněného Kaprunu, kde právě probíhá X OVER RIDE 2024 aneb 4* FWT Challenger, který slouží jako kvalda do Freeride World Tour 2025 a bude se zde rozhodovat, kdo si stoupne příští rok na starověku těchto legendárních závodů! Konec závodu je plánovaný kolem 11:00.