O2 Rookie Cup v Nitro Skateshop.cz parku na Neklidu

Je to už nějaký ten pátek, kdy se na Neklidu jely závody série O2 Rookie Cup. Dosud jsme vám dlužili report, a tak nyní tento dluh splácíme. Přenesme se tedy do mrazivé neděle 15. února…

Série O2 Rookie Cup za sebou má již finále, které se jelo tento v pátek ve Špindlu. Než ale budeme mít po kupě report z finále, podíváme se na závod v Nitro Skateshop.cz Snowparku na Neklidu, o kterém jsme vás zatím informovali jen telegraficky.

Jak už jsme několik let zvyklí, závod O2 Rookie Cupu se jel v neděli, hned po sobotním závodě O2 4x4. Řada jezdců si dala do těla při punkovém večírku v místní knajpě Rumburk, kde se za zvuků skupiny Pipes and Pints rozjel ostrý večírek. Ranní mráz nicméně pomohl i největší party tigerům se vzpamatovat. Nebyla to sice tak strašná Sibiř jako den před tím, ale kosa to furt byla solidní. Do závodu se přihlásilo všeho všudy na třicet jezdců a jezdkyň. Judges se tedy rozhodli, že všichni zúčastnění postupují rovnou do finále. V něm se jela tři kola, z nichž se každému počítalo jen to nejlepší. Set up Nitro skateshop.cz snowparku se neměnil, takže na jezdce čekaly tři kickery za sebou.

Závod jako vždy odstartovala dětská kategorie. V ní tentokrát zvítězil Michal Biša, který dával pětky a trojky, a v poslední jízdě dokonce vyhrotil fs 7. Hned za něj doletěl Kuba Král, který se s každým kolem zlepšoval, a tu sedmu tam nakonec narval taky. Třetí byl Ondra Porkert. Mezi holkami opět nejlépe zajela závod Diana Augustinová, přestože byla v ženské kategorii nejmladší. Za sebou nechala Gábinu MatouškovouTamaru Podmolíkovou.

Juniorská kategorie šla od loňska hodně nahoru, a bylo to vidět i na Neklidu. Dominik Veselka sázel bs 3 i bs 5, podobně jako Martin Mikyska, který dával trojky a bs 5 v různých variacích. Místní lokál Honza Haas vyhrotil i cab 7, kterou v posledním kole odjel opravdu luxusně. Třetí místo patřilo objevu letošní sezóny Petru Horákovi. Petr se letos zlepšuje doslova z týdne na týden. Progres jako sviň. Na Neklidu opět překvapil hlavně svou sérkou z druhého kola – cab 7, switch bs 1, fs 7. Luxus.

Vítězem se stejně jako v předchozím závodě O2 4x4 stal Darek Bergmann. Tomu se na Neklidu zadařilo a v průběhu závodů odjížděl triky jako switch bs 7 invert, fs 5 cork nebo dokonce switch bs 9! Jediným kdo Darka skutečně ohrožoval (kromě již zmíněného Petra Horáka), byl Filip Gutwirth, který po dvou ne zrovna povedených kolech, odjel stylovou sérku switch bs 5, late bs 3 a fs 7 za kterou získal druhé místo.

Solidní tečku na závěr předvedl Nikos Mach, který si na prvním skoku zavdal solidní one foot method, což byla myslím premiéra tohoto triku na dětských závodech. O Darkově switch bs 9 nemluvě. Pak už proběhlo jen rozdělování cen, po kterém zcela vymrzlá parta naskákala do aut a vyjela vstříc domovům...

O2 Rookie Cup; Neklid; Nitro Skateshop.cz – výsledky:

Kids:
1. Michal Biša
2. Jakub Král
3. Ondřej Porkert

Holky:
1. Diana Augustinová
2. Gábina Matoušková
3. Tamara Podmolíková

Junioři:
1. Darek Bergmann
2. Filip Gutwirth
3. Petr Horák

Další zajímavé články

O víkendu proběhne Horsefeathers Sneak the Tweak na Mölltalu!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 11. května! Vidíme se tam!!!

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!