Pitcha Goggles Ski & Snowboard Freestyle Jam 2015

V dnešním reportu se přesuneme do Snowparku Červená Voda, kde se v polovině března uskutečnila akce Pitcha Goggles Ski & Snowboard Freestyle Jam. Jak celý závod probíhal, se dozvíte v následujícím článku, který jsme obdrželi přímo od pořadatelů. Ten je doplněn jak o fotografie tak o video. Check it…

V půlce března proběhla ve Snowparku Červená Voda pohodová akce, která nesla název Pitcha Goggles Ski & Snowboard Freestyle Jam. Závod byl rozdělen na dvě části a bojovalo se o ceny v celkové hodnotě cca 65.000 CZK. Stanové městečko i s hudbou a grilem vyrostlo v horní části parku, kde se všechno odehrávalo.

Přes ne úplně příznivé počasí dorazila na kopec spousta lidí, kteří podporovali a fandili. Do závodu se přihlásilo 30 riderů, z toho 4 zastupovaly něžné pohlaví. Během dopoledne se stanové městečko zaplnilo lidmi a hlavně dobrou náladou. Originální doprovodný program akce zajistila tak trochu jiná cestovka LaViva Travel.

Po aklimatizačním tréninku v průběhu dopoledne nahnal všechny zúčastněné speaker Qěták na úplný začátek parku, aby se mohl spustit jam na skocích, které měly dvě velikosti, a to 8 a 13 metrů. Na větší polet si troufli pouze dva kluci ze startovního pole a hned tam motali přes hlavu.

Po hodině lítání a motání na skocích dali rozhodčí hlavy dohromady a vyhlásili nejlepší letce. Za kluky na freeski třetí místo obsadil Martin Michalčák, který tam vyslal stylový frontflip superman. Druhé místo si vzal Laďa Komárek, protože odjížděl na litry 360s grabem a k tomu přidal ještě backflip. A první místo vybojoval Pavel Adámek, za odjetou 540ku a 720ku. U holek na snowboardu bylo rozhodování jednoduchý, jediná Iveta Kolegarová se hecnula a skočila si pro první místo. Největší boje byli mezi kluky na snowboardech. Čtvrtý místo bral Vojta Půlpán, za 360 method a 540ku. Třetí místo vybojoval Ondra Mahdal, který hecnul frontflip na větším skoku a na závěr jamu tam poslal double frontflip. Druhý místo dostal Tom Kašpárek za svou neskutečnou shiftovanou 540ku s grabem. A konečně první místo, týpek co to zabil úplně nejvíc, Patrik Schwarz, který poslal backflip na velkým a stylový rodeo 720 na menším.

Následovala pauza na doplnění energie, a pak se rozjela druhá část dne, Shred Jam. Jelo se postupně na třech překážkách a to street railu, double kink boxu a končilo se na hokejce. Cen byla obrovská hromada, ale kluci a holky se hecovali vzájemně a odjížděli šílený komba. 

Na to se už ale koukni na video z akce, které vytvořil Honza Žůrek.

Kompletní fotogalerii najdete ZDE.

Na závěr chceme poslat obrovské díky všem, kteří dorazili na akci, ale i lidem co jezdí k nám do parku celou sezónu. Rozhodně taky velké díky patří resortu Červená Voda za plnou podporu, a to i v průběhu celé sezóny, bez nich by to prostě nešlo. Další dík je pro celý tým, který akci organizoval a připravoval park, takže v první řadě Ondra Mahdal a pak Peťa Toman, Mára Toman, Qěták, Honza Žůrek a spousta dalších. 

Velké díky hlavnímu sponzorovi akce Pitcha Goggles. A dále všem dalším sponzorům: Freeride.cz, Nugget, Meatfly, Shot Board Shop, Tilak, Life is Porno, Lyžovačka.cz, Picnic Skate Shop, Woox, Ride4stars.cz, PBS Velká Bíteš, Jägermeister, Red Bull, LaViva TravelZivotnahorach.cz.

Další zajímavé články

Podíváme se na zoubek Swatch Nines 2024

Swatch Nines 2024 nám zase dali nažrat pořádný porce freeskiingu! Tak se na ne pojďme podívat....

Justin Kennedy bortí streety ve svým season editu

Justin "Juice" Kennedy nás vezme na zaoceánský streety...

Buldozlife pustili ven street video "Egal"

Švýcarští shreďáci Buldozlife crew mají venku zase jednu streetovou pohodičku...