Salebra Freestyle Water Camp 2013

Jubilejní 10. ročník Salebra Freestyle Water Campu se uskutečnil v termínu 8.-14.7. v Acrobat Parku ve Štítech. Na kempu se sešla skvělá parta, která si pod vedením coachů ve složení Přemek Vida, Pepe Samek, Martin Mikyska, Honza Lohynský a Naim Ashhab užila velmi aktivní týden plný snowboardingu, trampolín, potápění, slaňování a mnoha dalšího.

Každý si letní přípravu představuje jinak, ale pro nás je týden ve Štítech u vody její neodmyslitelnou součástí. Acrobat Park je skvěle vybavený sportovní areál, ve kterém najdete kartáčový skok do vody, bednu pro jibbing, 2 trampolíny, beach volleyball, 3 slackliny, skokanskou věž, pétanque, stolní tenis a další atrakce. K relaxaci slouží saunawhirlpool v nově dostavěné budově. Zkrátka se zde nenudíte, a když máte štěstí na počasí, jako jsme měli letos my, nevíte co dřív!

Program campu začínal o půl 8, kdy jsme vyráželi každé ráno na zahřívací 3km běh. V 8 jsme posnídali a v 9 se scházeli na rychlé rozcvičení a hurá na trampolíny. Když se kolem 10. hodiny postupně všichni probrali (někdo měl rána díky nočnímu programu na náměstí složitější, hehe) proběhl přesun na kartáče. Jízdu zvládli všichni bez problémů a po odstranění psychických bloků z rozjezdu na kicker se už lítalo o106... teda spíš rotovalo o 360 a víc .-)

Po obědě někdo upřednostnil chill, někdo ping-​pong a někdo slacklinu. Kolem 2h jsme se každopádně opět pustili do tréninku. Většinou se začínalo na trampolínách, kde bylo k vidění mnoho doublebackflipů. Na camp dorazila na 3 dny třeba závodní lyžařka Valentina Volopichová, která se ničeho nebála a na trampolíně to dvakrát přes hlavu zkusila taky. Po dopoledním rozježdění na kartáčích jsme se už mohli soustředit na náročnější triky. Campeři předváděli rovňáky ale i 720ky. Progress byl jasně vidět u Lukáše Porše, který ke konci campu točil parádní rodea i underflipy. Stejně tak u mlaďasů Ládi HrstkyMartina Brzy, kteří se navzájem hecovali a od obou jsme viděli čisté trojky, pětky a ke konci campu i sedmičky.

Pozdější odpoledne jsme věnovali potápění, kterému velel Pepe Samek a většina camperů si vyzkoušela, jaké to je být pár minut pod vodou. Stejně tak to bylo i se slaňováním z věže. Před večeří jsme ještě stihli beach volleyballový zápas nebo kondiční tréninky na TRX, kterými tradičně ničil všechny přítomné Přemek Vida, který k tomu stíhal kromě tréninku ještě fotit, točit a vše organizovat.

Po večeři přišel čas na videocoaching, při kterém Martin MikyskaHonzou Lohynským postupně prošli s každým camperem chyby a vysvětlili jak trik probíhá. Poslední den byl na odpoledním programu contest o věcné ceny od partnerů 4riders.cz, Salebra a Chimpanzee. Zvolili jsme zajímavý formát, ve kterém každý musel předvést předem určené triky od 180tek po 720tky a poté vybrat jeden svůj nejlepší. Ukázalo se tak jak silný trikový arsenál kdo má. Nejlépe se s contestem poprala Katka Vojáčková a od e-​shopu 4riders.cz si odnesla zbrusu nový indoboard. Na druhém místě skončil Martin Brza a třetí flek bral Dan Vrba.

Závěrečný večer jsme poseděli u ohně, opekli buřty, popili a druhý den po snídani stihli ještě longboard session, camp ukončili  a vyrazili domů. Celý týden jsme měli skvělé počasí, žádný úraz, spoustu zábavy, legrace a progressu, a tak jsme už po cestě domů začali plánovat další ročník, ve kterém bychom rádi přinesli několik novinek.

Text: Honza Lohynský + Přemek Vida
Foto: Přemek Vida
Video: Přemek Vida (kamera), Martin Mikyska (střih)

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!