Shred For Snow 2016

Zítra, v sobotu 20. února 2016, se opět potkáme na akci Freeride.cz Just Ride 2016 na Neklidu. Všichni se na vás těšíme a jako malou upoutávku berte i následující report, který nám ukáže, jak před měsícem proběhl letošní ročník akce Shred For Snow. Místní shapers opět čapli lopaty do svých rukou a připravili luxusní setup, na který byla radost pohledět. Díky počasí ale všechno dopadlo zase jinak. Jak? Na to se podívej v tomhle reportu.

Protože to 18. ledna v Horsefeathers Nitro snowparku na Neklidu vypadalo jako v zimě a vše nasvědčovalo tomu, že se to nebude měnit, rozhodli se místní shapers udělat, stejně jako v loňským roce, malou welcome akci pro lokály a dát tak najevo, že zima jede a park taky. 

Počasí si pro nás ale hned další týden připravilo jinou verzi. Začlo proti nám jít s větrem a s deštěm, a tak bylo za deset dní, v předvečer konání ohlášený akce Shred For Snow, zase všechno jinak. V parku ani vločka, torzo kickeru stojí na blátě a kluci seděj v chatě a přemýšlej co s tím. Nakonec padá rozhodnutí, že akce bude, a že se to nějak vymyslí. Rychlá domluva s resortem, kterej nám povoluje ukrojit pár metrů sjezdovky, postavit do ní překážky a závod udělat. 

Kluci srší kreativitou a novej prostor využívaj bezezbytku. Připravený jsou tři skoky za sebou - ze sjezdovky ven, přeskok plotu a zase do sjezdovky zpátky, vedle toho tři železa, setup jak hovado. Věcný ceny od sponzorů přicházej akorát včas, akce se může rozjet.

Ale ouha, sobotní ráno je na kopci mlíko, že si nevidíš ani na nose a fouká takovej protivítr, že by ses nerozjel ani s winchem. Nálada mizerná, hromada práce a snahy zase v hovnech. Jedenáctá rozhodne, buď to rušíme a jdem pít (co taky jinýho) nebo to odjedem. Kolem půl dvanáctý vichr poprvé roztrh mlhu a kolem poledne už je aspoň vidět. Vichr ale nepolevuje a je rozhodnuto. 

Odjedou se jibby, snake run musí zůstat zavřenej. Do improvizovanýho parku na sjezdovce se začíná sjíždět početná parta jibbers z blízkýho i dalekýho okolí. Objevujou se ústečtí kluci - Kuba Hejzlar to zabíjí od prvních pokusů stylovejma lipslidama i backlipama. Objevujou se klínovecký Maximal Animal - Pavel Jančata od začátků sází kombo za kombem, hardway rotace na i ven. Rakovnicko-​kralovický JZD jsou v parku už od ledna, pomáhali se stavbou, svoje skillz vytahuje Kuba Bílek, Honza TůmaMichal Juha.

Nemůže chybět lokální killer Miša Biša a ani Neklid Local Riders se nenechaj zahanbit a přestože je Martin Matoušek v roli kameramana, rozhodčího a organizátora, stíhá taky pár jízd. Stejně tak Hugo Haas dává pár jízd mezi speakováním celý akce. Slušně to zabíjí i Erich Cinkl z východních Abertam. Bohužel si v druhý půlce odpoledne pere prádlo o speedrail a naražený žebra ho dál trochu brzděj. 

Ukázala se i chebská freeridová repre, jibbovat se jim moc nechce, tak aspoň fandí a dělaj atmošku. Přijeli i mladý zabijáci z lokálního teamu, je vidět že jim vichr dělá trochu problémy, ale i přesto se toho nebojí. Adéla Kreisingerová vysílá lipslidy do půlky railu, ostatní prckové taky vrací... závod jede.

Najednou jsou tři odpoledne, všichni jsme vyfoukaný, že nám tuhnou úsměvy, a tak přichází vyhlášení. První flek bere Pavel Jančata, za ním Kubajz Bílek a třetí pomlácenej Erich Cinkl. Všichni dostávaj věcný ceny od Horsefeathers Nitro a samozřejmě legendárního panáka rumu od legendárního shapera Zbyška. Spešl cena putuje malýmu Jirkovi Michovskýmu z teamu Local Parks, kterej na Neklidu trénuje s ostatníma dětma každej víkend, a kterej ve svejch dvanácti letech vysílá fs 1 do grindu sw bs 1 ven a podobný parády. Nakonec se rozdávaj i další ceny ostatním, kteří upoutali pozornost rozhodčích. 

Všichni se smějou, nálada skvělá, padaj obětí, děkuje se na všechny strany. Shred For Snow 2016 skončil na podmínky až nečekaným úspěchem a parta se pomalu rozchází k domovům. 

Velký díky patří sponzorům Nitro Horsefeathers, Skiareálu Boží Dar - Neklid, kterej nás pustil na svojí jedinou otevřenou sjezdovku, shaperům snowparku Neklid za chuť a kreativitu. Johanovi Čapkovi za zpracování videa, Sokolovi za hromadu fotek a spolku Local Parks za zastřešení akce a mladý nadaný prcky. Příště zas!

Další zajímavé články

Kuba Hroneš přepisuje historii a jako první na světě odjíždí sw triple underflip ze zábradlí

Ze svého rodného Špindlu Kuba Hroneš vyráží dech celému světovému snowboardingu, když na speciálně postaveném spotu v průsmyku posílá jako první na světě switch boardslide to switch triple uderflip 1170. Co k tomu předcházelo a jak se trik nakonec povedl mrkni v tomto článku!

Na Kaprunu se jely freeridové bomby během X OVER RIDE 2024!

Minulý týden jsme vám tady naservírovali desert ke snídaňovému menu v podobě živého vysílání z X OVER RIDE na Kaprunu, kde proběhla místní premiéra zastávky Challengeru Freeride World Tour. V místních libových podmínkách se utkali rideři toužící se probojovat do Freeride World Tour 2025 a bylo se teda, na co koukat!

Dejte si Live stream z X OVER RIDE 2024 na Kaprunu!

Zpříjemněte si ráno živým vysíláním z prosluněného Kaprunu, kde právě probíhá X OVER RIDE 2024 aneb 4* FWT Challenger, který slouží jako kvalda do Freeride World Tour 2025 a bude se zde rozhodovat, kdo si stoupne příští rok na starověku těchto legendárních závodů! Konec závodu je plánovaný kolem 11:00.