Špičácká louže 2016

V redakci nám přistál rychlý report z letošního ročníku akce Špičácká louže, která se ve Skiareálu Špičák na Šumavě uskutečnila minulý víkend. Fotogalerii a text má na svědomí budějovická parta Mad Moss. Díky.

Většina lidí co nás jako Mad Moss zná, pokud nás zná, tak protože se už pár let motáme kolem horskejch kol. Sem tam něco natočíme něco vyfotíme, vyrazímě někam na trip, napíšem o tom, něco hodíme na web, zajdem si někam s někym zajezdit nebo si prostě jen tak vymejšlíme další a další činnosti, jak něco vytvořit a udělat nějakou tu srandu. Dalo by se tedy říct, že sme typický letňáci, ale protože i v zimě je třeba se hejbat a zvedat železo nikoho dlouho moc nebaví, tak jako zvedat půllitry, pupky rostou a forma na léto mizí jako sníh každým dnem víc a víc, tak sme si řekli, že dáme těm prkýnkům taky letos šanci a že hecnem trochu tý zimy.

A jak každej z vás ví, ona je to fakt zábava a začít se dá v každým věku. Jako Budějčáci máme z českejch kopců nejblíž Lipno Špičák, no a tak sme usoudili, že by byla sranda to letos se sněhem uzavřít lehkou koupačkou a vyrazit na Špičáckou louži. Ono se tomu sice říká jízda přes louži, ale bylo jasný, že s jízdou to nebude mít nic moc společnýho, a že nikdo neodejde suchej.

Do akce sme vyslali zástupce toho nejlepšího z nás, kterej na tom stál už tak 5x, takže byl jasným favoritem. Já sem si vzal cajky na focení a tvářil se u toho hrozně důležitě, aby nikdo nepojal podezření, že sem zimní sporty fotil asi tak dvakrát. Proběhla registrace, spíkr naladil majka, napustila se louže, která byla pro tentokrát vyloženě úzká, ale dostatečně vlhká, takže co víc chtít, výzva pro každýho odvážlivce jak má bejt.

Předjezdec v retro barevný kombinéze to neohroženě pustil a přelít na první dobrou, čímž byla akce úspěšně odstartována. Lítalo se na lyžích, na prknech i na speciálech, holky, klucí všichni se chtěli sklouznout a trochu zaplavat. Akce začínala později odpoledne, takže po chvíli slunce zmizelo za okolní stromy a bylo třeba se na konci louže posílit trochou rumu na zahřátí. Já sem sebou žádnej neměl, takže mi prostě jen byla kosa, příště už takhle přípravu nepodcením a jako správnej horal naplním placatku taky. Chvíli sem hledal dole v dojezdu místo, odkud bych fotil, ale pak sem viděl potůček vody, kterej z louže utíkal ven a protože ostatní srabi s foťákama stáli okolo pěkně v suchu, ale z úhlu, stoup sem si po kotníky do vody a stál pěkně napřímo se slušným výhledem. Co by člověk neudělal pro záběr. Voda lítala vzduchem, ruce, nohy, kotrmelce, lidi řvali, to prostě chceš vidět.

Nečekaně náš favorit přišel na řadu, pustil to neohroženě z kopce, znalecky naznačil oblouček na narovnání a vzápětí se utopil při prvním kole. Maličko se ještě poválel ve vodě, protože věděl, že mi to ostření zmrzlou rukou bude chvilku trvat, díky kámo si prostě modelka. No a mezitím co se mazal převléct do suchýho a zafandit ostatním, sem já vesele běhal dokola louže, cpal se mezi diváky a ulovil pár snímků, který můžete vidět v galerce.

Akce to byla samozřejmě vydařená, lidi a atmosféra parádní, tak to má bejt. Kdo nebyl, musí příští rok napravit a my už teď víme, že se zase vrátíme, protože ty prkýnka a ty lidi kolem nich maj prostě něco do sebe, to vám ale tady nemusím psát. Takže díky všem pořadatelůma a hlavně zúčastněným a buďte dobrý.

Za Mad Moss Vojta

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!