SplitUnite Splitboard Video Projekt - Refugi Saboredo

Po pár měsících se opět dostáváme k SplitUnite Splitboard Video Projektu, který má pod palcem Míra Kube. Se svým kámošem Jirkou Hrůzou z WeDare Films připravují projekt, na který se hodně těšíme. Druhé zastavení si dáváme na chalupě Saboredo, kam oba kluci vyrazili natáčet další pokračování.

Zima pokročila, ale sněhové podmínky byly stále mizerné nebo řekněme, že měly ještě stále daleko k tomu, aby se dalo mluvit o zimě bohaté na sníh. Nás se zmocnila touha navštívit kámoše na chalupě Saboredo. Byl pátek odpoledne, já se v Barceloně chytil volantu a za 3,5 hodiny jsem dorazil do úplně jiného světa - městečka Vielha v údolí Vall D’Aran v katalánské části Pyrenejí, kde jsem měl dostaveníčko s kámošem a kameramaníkem Jirkou Hrůzou. Zastavili jsme se pozdravit našeho kamaráda Javiho, který je místní horský vůdce a celou zimu se živí tím, že bere lidi vrtulníkem plnit si sny do backcountry. Tomu říkam řehole. Nakonec jsme zašli do pár barů v údolí a přespali na parkovišti u Javiho v dodávce.

V sobotu ráno byla obloha úplně vymetená. My opustili přeplněné parkoviště ski areálu Baqueira-​Beret a po třech hodinách výstupu jsme dorazili na Saboredo. Ještě stále bylo světlo na jednu rundu u chalupy. Správce chalupy Pepé nás nejdřív překvapil, když při sjezdu k chalupě, který byl na vyfoukaném a přemrzlém sněhu spíš o přežití, vyseknul stylový bs layback, aby nás následně úplně dorazil jeho uměním s pánvičkami a hrncemi v kuchyni. S přeplněným břichem usínám a skrze panoramické okno z ložnice Saboreda pozoruji, jak se přes hřebeny do údolí zběsile valí mraky. Zavírám oči a doufám, že vichřice do údolí zafouká i kolegini vánici.

Hned po probuzení Jirka zahlásí něco ve stylu: “Koukej stávat voe, venku leží 30 cáků čerstvýho”. Z postele se mi nechce, ale zvědavost jestli je tomu skutečně tak, je silnější než já. Nekecal, cestou k hajzlům musím odhazovat sníh, kterého je místy až po kolena. Vánice se činila. Po snídani jezdíme powder hned před chalupou. Někdy je holt potřeba, jít tomu našemu bílemů štěstí naproti. O tom všem je i druhá upoutávka na náš připravovaný video projekt. 

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!