Volcom Peanut Butter & Rail Jam 2011 - EU Finals

Jibbingové závody PBRJ, které se konaly po celém světě, zažily svůj finálový mač 16. dubna ve švýcarském Laaxu. Nyní vám přinášíme krátký report, fotogalerii a video z onoho osudného dne, ve kterém nechyběla ani početná česká účast!

Nejmocnější a uznávaná světová série Volcom Peanut Butter & Rail Jam 2011 se konečně dočkala svého vyvrcholení a lepší čas i místo si organizátoři opravdu vybrat nemohli. V sobotní den ve švýcarském středisku Laax toho bylo na programu opravdu hodně. Čtyři kategorie (kluci do 15 let, kluci 15+, holky, open, profi) s tím, že každá měla dvě až tři skupiny po cca 20 lidech, což budilo dojem zdlouhavých a nudných závodů.

Ovšem světe div se! Byl to nářez, byl to frkot, fofr, bordel, prostě totální nálož a smršť spousty a spousty triků! Kvalifikační skupiny odsýpaly jedna dva po 20minutových jamech, shapeři makali, rozhodčím hořely tužky, vůbec na nic se nečekalo! Snad jen na brutální obžerství ve stánku Volcom, ale za to může asi spíš to grilování, laskominy a drinky pro všechny zdarma!!! He, he...

Z našich riderů si tuhle akcičku mohl vychutnat např. Ondra Kozák, David Čonka, Roman Kuřil, Štěpán Rokos, Michal Biša, Tomáš Císař atd. Ať už jste seděli v početné kulise přihlížejících lidí nebo jste měli tu čest a zajezdili jste si v tom zběsilém tempu, celkový dojem byl víc než dobrý! Nejlépe si zajibbovali Dušan Kříž, Michal Biša, Dan PaulíčekŠtěpán Rokos - a to z jednoho prostého důvodu, podařilo se jim postoupit do finálových klaní!

Ve finále už to ovšem vřelo na plné obrátky. Hrotilo se a naše kluky to samozřejmě taky hecovalo. Dan Paulíček poslal např. transfer do fs bora na kink railu, Michal Biša tančil ve stylu na speed railu i na ostatních překážkách a Štěpán Rokos vyslal dokonce sw fs trojku do sw grindu na rail! Konkurence tu byla opravdu veliká, a jak už jste mohli zjistit z TOHOTO VIDEA, anebo poznáte z doplněného Rokova videjka pod článkem, byl to zkrátka vyšší level. Nejlépe z našich se umístil Štěpán Rokos na parádním čtvrtém místě v kategorii open - jak už jsme avizovali v bleskovkách ZDE, kde najdete i celkové výsledky a triumfální vítězství Slovince Nejce Ferjana.

Završení dne byla už jen třešnička na dortu a mohli za to opět organizátoři. Předávaly se tučné prize money, kotel věcných cen (např. i elektrické kytary!), rideři to doslova nemohli pobrat a to, co se nerozdalo, se naházelo mezi spokojené sluncem a větrem ošlehané diváky. Sečteno, podtrženo - byl to dobrý zážitek a závěrem už jen pár pocitů Štěpána Rokose...

Jak sis zajezdil a udělala na tebe tahle akce nějaký dojem?
Zajezdil jsem si super. Takovéhle akce jsou vždycky udělané trošku jinak než ostatní závody. Jde o pohodovou atmosféru s občerstvením a jídlem pro ridery, takže dojem určitě dobrej. 

Jmenuj pár triků, co se ti podařilo v ten den odjet?
Combo na rourách, cab 3 na rail, fs 3 ze zetka, 27 rev na zetku.

Doufal jsi během závodu, že je nějaká naděje na úspěch nebo tam byl hrozný diktát?
Diktát byl hroznej, ale nestíhal jsem moc sledovat ostatní. Když se mi povedla cab 3 tak jsem trošku doufal, ale neměl jsem už moc sil na ostatní překážky a nevyšlo to na nich jak jsem chtěl.

Jmenuj pár triků co jsi v den závodu viděl, nějaké peklo co tě oslovilo a nebo jaký rider (rideři)?
Ufff... Tak viděl jsem spoustu šílenejch transferů na zetko, několik 27 vymotávek ven a další. Všichni dávali dobře a už u holek jsem nestíhal, co tam zkoušely! Nejvíc na všem zabíjel Nejc Ferjan, náš kamarád z Innsbrucku, takže první místo jasně patřilo jemu.

A teď už video, které sestříhal sám Štěpán "Roko" Rokos:

Další zajímavé články

Kuba Hroneš přepisuje historii a jako první na světě odjíždí sw triple underflip ze zábradlí

Ze svého rodného Špindlu Kuba Hroneš vyráží dech celému světovému snowboardingu, když na speciálně postaveném spotu v průsmyku posílá jako první na světě switch boardslide to switch triple uderflip 1170. Co k tomu předcházelo a jak se trik nakonec povedl mrkni v tomto článku!

Na Kaprunu se jely freeridové bomby během X OVER RIDE 2024!

Minulý týden jsme vám tady naservírovali desert ke snídaňovému menu v podobě živého vysílání z X OVER RIDE na Kaprunu, kde proběhla místní premiéra zastávky Challengeru Freeride World Tour. V místních libových podmínkách se utkali rideři toužící se probojovat do Freeride World Tour 2025 a bylo se teda, na co koukat!

Dejte si Live stream z X OVER RIDE 2024 na Kaprunu!

Zpříjemněte si ráno živým vysíláním z prosluněného Kaprunu, kde právě probíhá X OVER RIDE 2024 aneb 4* FWT Challenger, který slouží jako kvalda do Freeride World Tour 2025 a bude se zde rozhodovat, kdo si stoupne příští rok na starověku těchto legendárních závodů! Konec závodu je plánovaný kolem 11:00.