World Snowboard Day 2014 - Pec pod Sněžkou

V neděli 21.12.2014 proběhnul v G-Shock snowparku v Peci pod Sněžkou World Snowboard Day, a i když akci většinu dne stěžoval silný vítr, nakonec oslava světového dne snowboardingu proběhla na pohodu a sešla se dobrá parta. Zde je report doplněný o fotky Majkla Oškrkaného a video od Make it Real Film.

Akce proběhla v době, kdy české hory neoplývaly hojností sněhu, a tak Freestyle Area shapers crew, která se o snowpark letos nově v Peci pod Sněžkou stará, musela lehce improvizovat. Večer před akcí bylo usazeno kluziště, rakev, double box a krátký street rail. Ráno na nás čekalo milé, leč následně pracné překvapení v podobě hledání sněhem zasypaných překážek, takže se mohlo začít se stavbou znova. 

V deset hodin bylo hotovo a tou dobou se začali sjíždět první oslavenci Světového dne snowboardingu. Do Pece nakonec dorazilo přes třicet jezdců, mezi nimi třeba Darek Bergmann, Tom Raiser, bráchové Klímovic, Ondra Bauer, Filip Lucký, Míla Vozáb, Mates a další shreduchtivci.

Součástí WSD byl besttrick contest na vybrané překážce v pánské, dámské a rookie kategorii. Nejvíce to na krátkém street railu zabíjel Darek Bergmann s jeho backside 3 in, nebo backtail pretzel out. Za dámy pak v rámci besttricku jediná žena Terka Čermáková a mezi rookie sázel nejzajímavější triky Kuba Tišl společně s polským riderem Kacperem Bobowskim. Ceny jsme nakonec s ohledem na vyrovnané triky rozdělili mezi oba dva jmenované.

Během dne také probíhalo testování snowboardů a vázání a vyzkoušet bylo možné cajky od Capita, Union Nitro. Jak to v Peci vypadalo napoví video z dílny Make it Real Film od Martina Kolaříka a fotogalerie od Majkla Oškrkaného, jejichž vybavení dostávalo v silném větru kombinovaném se sněžením slušnej záhul.

Nový G-​Shock snowpark v Peci pod Sněžkou je v současné době v provozu a postupně se buduje, v plné palbě pak bude při oficiálním openingu, který je naplánován na 17.1.2015.

Více info o snowparku v Peci pod Sněžkou najdete na facebookovém profilu snowparku nebo v sekci Parks Info.

Na závěr velké díky skiResortu Černá Hora-​Pec a partnerům snowparků Freestyle Area: G-​Shock, Snowbitch.cz, Dakine, Capita, Union, Dragon, 686, Drift Monster Energy.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!