Antti Jussila nejen o natáčení Method Movie

Už nadcházející sobotu 5. listopadu se v pražském klubu PM uskuteční další letošní pražská snowboardová premiéra a jedním ze dvou prezentovaných filmů bude i očekávaný Method Movie. My jsme si nejen o tomhle projektu popovídali s Finem Anttim Jussilou, který má ve filmu opening part a zároveň je od loňska stabilním členem mezinárodního Horsefeathers teamu.

Ahoj Antti, tohle interview děláme z části proto, abychom pozvali lidi na pražskou premiéru Method Movie. Takže hlavní věc - dorazíš k nám? :-)
Ahoj, moc jsem se do Prahy těšil, ale bohužel zrovna na tohle datum vyšly premiéry Method Movie ve dvou městech. Ve stejný den se koná i v mém rodném městě v Helsinkách, takže musim zůstat doma. Slyšel jsem, že Praha je jedno z nejlepších míst na promítání snowboardových filmů, takže to vypadá, že přijdu o něco velkýho!

To je škoda, že nedorazíš, ale samozřejmě chápeme. Pojď nám říct něco málo o sobě. Odkud přesně z Finska jsi, kolik ti je, kdo jsou tvoji sponzoři a podobně…
Je mi 25 let, narodil jsem se v severním Finsku ve městě Oulu a po střední škole jsem se přestěhoval do Helsinek, protože tam se dá dělat mnohem víc věcí a taky je tam mnohem víc spotů na natáčení. Sponzorují mě Horsefeathers Clothing, K2 snowboarding, Vans a Transform Gloves.

Řekni nám víc o Method Movie! Jak ses vlastně dostal k natáčení s Method a Red Bull Media House partou a co vlastně můžeme očekávat? Slyšel jsem, že máš ve filmu úvodní part, to je celkem pocta, co?
Minulý podzim jsem hledal projekt pro který natáčet a pak mě oslovila Method Movie crew, jestli nechci s nima, což se nedalo odmítnout. Film má klasickou formu jednotlivých partů s tim nejlepším evropským snowboardingem a specifickým Method vizuálem. Opravdu moc se mi to video líbí a mám velkou radost z toho, že jsem dostal opening part. 

Jaká byla tvoje sezóna? Jaké země /​ lokality jsi navštívil během natáčení a které byly ty nejlepší? Měli jste štěstí na podmínky?
Moje minulá sezóna byla hodně dobrá, dokud jsem si nevyhodil rameno na žlutém rainbow railu, který mám ve svém partu. Musel jsem si dát pár týdnů rehabilitací, abych se mohl vrátit k natáčení. První trip byl vlastně jen kousek od nás, na začátku ledna jsme vyrazili s Tonim Kerkelou do Tallinnu v Estonsku. Po tomhle tripu hodně nasněžilo u nás v Helsinkách a vlastně všude ve Finsku, takže jsem měl dost štěstí na to, abych mohl natočit zbytek celého partu doma.

Už je to nějaký čas co spolupracuješ s českou firmou Horsefeathers Clothing. Jaké jsou zatím tvoje dojmy z této spolupráce?
Od prvního dne pro mě a Horsefeathers všechno skvěle funguje. Outerwear i streetwear mi sedí skvěle a vypadá opravdu dobře. Je super vidět, že kluci mají spoustu cool nových nápadů jak s oblečením, tak se samotným brandem.

Pocházíš z Finska, odkud se každý rok dere na mezinárodní scénu spousta mladých zabijáků, kteří vyhrávají závody a mají skvělé video party. Jak je u vás těžké dostat se ke sponzoringu a k větším projektům jako je třeba Method Movie?
Myslím si, že to je pro nás trochu těžší dostat se z Finska na scénu, protože hlavní byznys a média mají centrum ve střední Evropě, takže nemáš úplně moc možností jak se potkávat s lidma. Nakonec to ale je vždycky jen o tom jak tvrdě pracuješ. 

Kdo jsou tvoji nejbližší kámoši, se kterýma jezdíš nejraději?
Eero Ettala, Toni Kerkelä a všichni z KBR party.

Tvoje nejoblíbenější lokality na ježdění?
Ruka, Talma, High Cascade na Mt.Hoodu a streety doma ve Finsku. 

Park, backcountry, street? Co preferuješ?
Dávám přednost ježdění v parku a na streetu, ale prášení pro radost samozřejmě miluju taky.

Tvoje plány na nadcházející sezónu?
Mám několik možností, kde bych mohl natáčet, ale ohledně nových projektů budu chytřejší tak za měsíc.

Poslední slova před pražskou premiérou Method Movie?
Doufám, že si film užijete a budete se v Praze bavit! Cheers Antti.

Premiéra filmů Boom! Method Movie se odehraje v sobotu 5. listopadu v pražském PM klubu a veškeré info najdete na facebookové události.

Další zajímavé články

Kuba Hroneš přepisuje historii a jako první na světě odjíždí sw triple underflip ze zábradlí

Ze svého rodného Špindlu Kuba Hroneš vyráží dech celému světovému snowboardingu, když na speciálně postaveném spotu v průsmyku posílá jako první na světě switch boardslide to switch triple uderflip 1170. Co k tomu předcházelo a jak se trik nakonec povedl mrkni v tomto článku!

Na Kaprunu se jely freeridové bomby během X OVER RIDE 2024!

Minulý týden jsme vám tady naservírovali desert ke snídaňovému menu v podobě živého vysílání z X OVER RIDE na Kaprunu, kde proběhla místní premiéra zastávky Challengeru Freeride World Tour. V místních libových podmínkách se utkali rideři toužící se probojovat do Freeride World Tour 2025 a bylo se teda, na co koukat!

Dejte si Live stream z X OVER RIDE 2024 na Kaprunu!

Zpříjemněte si ráno živým vysíláním z prosluněného Kaprunu, kde právě probíhá X OVER RIDE 2024 aneb 4* FWT Challenger, který slouží jako kvalda do Freeride World Tour 2025 a bude se zde rozhodovat, kdo si stoupne příští rok na starověku těchto legendárních závodů! Konec závodu je plánovaný kolem 11:00.