Darek Bergmann o svém vítězství v Lublinu

V sobotu 5.prosince 2015 se v polském Lublinu odjel další ročník akce Lublin Sportival. Do Polska vyrazila i nemalá česká výprava a jeden ze členů se umístil na příčce nejvyšší. Čekal to, nečekal? Darek Bergmann nám odpověděl na několik rychlých otázek týkajících se právě tohoto závodu.

Ahoj Darku, gratulujeme k 1.místu v Lublinu. Bezprostřední pocity po vítězství? Co jsem viděl soupisku jezdců, myslím si, že jsi to možná ani tak nečekal :).

Čau, díky moc. Při pohledu na soupisku jezdců to bylo tak jak říkáš. Nečekal jsem, že bych se mohl umístit natož vyhrát. Po vyhlášení výsledků jsem si řekl, že je to úlet, protože je to jeden z mých největších úspěchů. Takže není co dodat :).

Lublin je od Prahy přibližně 9 hodin jízdy… Co tě vedlo jet na rail jam až tak daleko? Nějaké zážitky z polských cest? S jakou crew jsi cestoval?

Za sněhem vyrazíme kamkoliv a je nám jedno jak daleko. Teď jsem byl s Šimonem, Béďou, Císim, Davidem Čonkou a s mojí holčinou a je rozhodně na co vzpomínat :).

Umístil ses před jmény jako Pawlusiak, Blackwell a Leontyev. To je asi bez komentáře. Denis Bonus, když nejezdí v Kalifornii v nejlepších parcích, tak „trénuje“ na domácí půdě v petrohradské kryté sjezdovce. Blackwell se vyjezdil na Stubai a v holandských halách a Wojtek už objel snad všechny evropské rail jamy… Jak ale probíhala tvoje příprava? Proběhl nějaký ledovec na rozježdění, nějaký skejt nebo dokonce posilka?

Hahaha, byl jsem asi 5 dní na fleku za barákem, který nastříkali, když v Čechách chvíli mrzlo, jinak občas skejt a to je vše.

Jaké triky tě mohly dostat na bednu? Co pány porotce mohlo nejvíc zaujmout, na jaké stompy jsi nejvíc pyšný? Bylo to více o bangers nebo o konzistenci ježdění?

Bylo to spíš o bangers , protože setup nebyl zas až tak velkej, takže šlo hodně o stylový triky a o co největší rotace. Nejvíc je mohlo zaujmout to, že jsem dělal jako jedinej fs boardslide na balkóně v podobě zetka. Pak transfer bs 270 do fakie na zetku nebo třeba moje bs 450 do fs boardslidu.

A naopak - jaké triky by ses chtěl v budoucnu naučit?

Chtěl bych se naučit ještě spoustu triků, ten příběh je nekonečnej! Například různý 180ky do pressů a vypilovat switch.

Když srovnáme letošní a loňský ročník Sportivalu, jak bys porovnal atmosféru na akci a setup?

Setup byl úplně jinde než minulej rok, co se týče designu i levelu překážek. A tím samozřejmě i lepší atmosféra, bylo to super.

Jaké jsou tvoje plány do konce prosince, co se týče snowboardu? Chystáš se ještě na nějaký contest?

Chystám se na Horsefeathers City Jib tento víkend a pak uvidím, kde pořádně napadne.

Kde tě budeme moci potkat tuhle zimu? Chystáš se cestovat nebo strávíš větší část sezóny v Česku?

Tuhle zimu bych chtěl natáčet co nejvíc v mým okolí, protože je tady spoustu nových spotů. Ale uvidíme kolik napadne sněhu.

Shout-​outs, děkovačka.

Chtěl bych poděkovat klukům a mojí holčině, který mě neskutečně podporovali!

Darku, děkujeme ti za rozhovor a ještě jednou gratulujeme k velkému úspěchu!

P.S. Omlouváme se za kvalitu fotografií, ale jiné v tuto chvíli nejsou dostupné. Až se objeví oficiální video, určitě ho na našich stránkách uvidíte. 

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!