Honza Nečas a Dan Porkert v Northstar California

Před nedávnem vydal Honza Nečas společně s Danem Porkertem edit z amerického Northstaru. Při této příležitosti jsme se rozhodli zeptat Nečiho na pár rychlých otázek. Proč tam vlastně jeli a co zajímavého tam zažili, se dozvíte níže v rozhovoru. A samotný edit na závěr. Honzo je to tvoje.

Čau Neči, řekni nám jak vznikl celý tento trip a kdo se ho účastnil?
Celé to začalo vyvěšením kalendáře světových pohárů. Já a Dan Porkert jsme jeli týden před svěťákem v Mammothu v Kalifornii, trénovat do Northstaru. Vždycky jsem naprosto v jet-​lagu a úplně nepoužitelnej, tak jsem měl alespoň víc času, poslat se do normálního a hlavně funkčního módu.

Kolik dnů jste strávili natáčením tohoto editu?
V Northstaru jsme jezdili pět dní, ale video vzniklo ze dvou dnů. To azůro byla čára přes rozpočet, hodně záběrů z hnusného počasí se prostě kvůli tomu kontrastu nedalo použít a taky myslím, že delší video by už všechny unudilo k smrti.

Kde všude jste si ještě kromě Northstaru zajezdili?
Z Northstaru jsme popojeli 3,5 hoďky do Mammothu. Cestou si Dan našel novou žrací lásku, kterou se stal In-​N-​Out Burger. Dan má vůbec rád pořádně urostnou sladkou housku, do burgráren chodil i na svačiny. Po svěťáku na Mammothu jsme už jen jezdili autem, a to v L.A. a San Franciscu.

Věřím, že z takových tripů musíš mít hodně vzpomínek, poděl se s námi o nějaké.
Na Mammothu se k nám přidal i Peťa "Horis" Horák, což už byla zajímavá příhoda sama o sobě. Moc jsme ale chtěli najít místní známé hot-​springs, a tak jsme, po optání na recepci, vyrazili určeným směrem. Chvilku jsme bloudili s mapou, chvilku v horách, až jsme narazili na obří řeku, z které se děsivě kouřilo, na skaliscích byla síra, která zaplňovala celé okolí. Nic jsme nečekali a rovnou tam naskákali. Střídavě jsme řvali po okolí, jak někde vytryskl proud naprosto vařící vody a šlehl nás po těle. Když jsme se celý růžoví a napuchlí vrátili zpět do hotelu a recepčnímu vyprávěli naši příhodu, tak jen nevěřícně krčil čelo a valil oči. Vysvětlil nám, že ty hot-​springs jsou níž po řece, že tohle je hlavní vyvěřiště, taková rychlovarná konivce, a že se zde rozhodně koupat nesmí, a to né díku všudypřítomnému plotu, ale díky možnosti se uvařit na ranní vejce natvrdo. Ale znáte amíky, prostě vše strašně dramatizujou.

Kde tě může takový normální český fanoušek snowboardingu potkat jezdit?
Jezdím občas pošredit do Vítkovic. Je to jediný rezort, který funguje pro zaježdění. Teď prý otevřeli dobré skoky v Peci, ale ještě jsem tam nebyl. Lidé mě budou moci vidět na SnowJamu ve Špindlu, což je poslední svěťák sezóny.

Co nějaké plány do konce letošní sezóny?
Rád bych dojel sezónu bez zranění. A taky bych rád udělal víc materiálu pro sponzory, ale když není sníh, tak to prostě moc dobře nejde. Mám v plánu nový trik, tak uvidím jak mi bude přát jaro a podmínky k ježdění. 

Díky za rozhovor Honzo a přeju ti, aby ti ten nový trik přišel co nejdřív.

Nyní máte možnost shlédnout edit, ve kterém se objeví Neči společně s Danem Porkertem v kalifornském snowparku Northstar.

Další zajímavé články

Kuba Hroneš přepisuje historii a jako první na světě odjíždí sw triple underflip ze zábradlí

Ze svého rodného Špindlu Kuba Hroneš vyráží dech celému světovému snowboardingu, když na speciálně postaveném spotu v průsmyku posílá jako první na světě switch boardslide to switch triple uderflip 1170. Co k tomu předcházelo a jak se trik nakonec povedl mrkni v tomto článku!

Na Kaprunu se jely freeridové bomby během X OVER RIDE 2024!

Minulý týden jsme vám tady naservírovali desert ke snídaňovému menu v podobě živého vysílání z X OVER RIDE na Kaprunu, kde proběhla místní premiéra zastávky Challengeru Freeride World Tour. V místních libových podmínkách se utkali rideři toužící se probojovat do Freeride World Tour 2025 a bylo se teda, na co koukat!

Dejte si Live stream z X OVER RIDE 2024 na Kaprunu!

Zpříjemněte si ráno živým vysíláním z prosluněného Kaprunu, kde právě probíhá X OVER RIDE 2024 aneb 4* FWT Challenger, který slouží jako kvalda do Freeride World Tour 2025 a bude se zde rozhodovat, kdo si stoupne příští rok na starověku těchto legendárních závodů! Konec závodu je plánovaný kolem 11:00.