Jarda Boček o Rookie Campu 2012

Letní Rookie Camp na italském ledovci se pomalu blíží a ještě zbývá několik volných míst. Pokud ještě nejste přesvědčeni o tom, že neexistuje lepší varianta jak si v létě zasnowboardovat a něčemu se přiučit než na tomto už legendárním kempu, pak je právě pro vás tenhle rozhovor s Jardou Bočkem.

Takže Jardo, první otázka je jednoduchá - proč bys lidem doporučil jet zrovna na Rookie Camp do Val Senales?
Co může být v rámci letní přípravy lepšího, než strávit s českou snowboardovou špičkou osm dní na ledovci, kde je jeden z nejlepších snowparků v Evropě. Když k tomu přimícháš super atmosféru, odpolední aktivity, parties a skvělé počasí, kdy v jeden den můžeš snowboardovat, skejtovat, jezdit na BMX nebo plavat v místním jezeře a den zakončit projížďkou na koních, není nad čím přemýšlet... Jednoduše snowboarding, chilling, grilling, swimming to je synonymum pro Rookie Camp. Letos navíc může jet opravdu naprosto každý, jelikož budeme učit i úplně začátečníky. Minulý rok jeden účastník, který neuměl ani oblouk, odjížděl z kempu s progresem, kdy dával překážky na easy line ve snowparku. 

Kolikátý ročník kempu letos bude a víš kolik přibližně lidí už kemp za celou jeho historii navštívilo?
Uff… Minulý rok 2011 nás bylo společně s WSF kempem cca 115 a čistě český kemp navštívilo 85 účastníků, v roce 2010 bylo pouze na českém kempu 76 lidí a v roce 2009o něco málo více než 2010. Celkový počet za pětiletou historii odhaduji na čtyři stovky kemperů. Samozřejmě je tu i celá řada lidí, kteří nevynechali jediný rok. 

Řekni nám základní informace - kolik kemp stojí a co všechno za to kempeři dostanou?
Takže za každý rok účasti dáváme kemperům slevu 100Kč a členi AČS mohou hned dosáhnout na slevu 400Kč. Kemp stojí 8900Kč a kempeři v něm mají dopravu autobusem, ubytování, skipas, poplatek resortu (vzdušné), coaching a videocoaching, fotosession, welcome grilling party, věcné ceny a dárečky, pojištění odpovědnosti účastníku kempu - škody vámi způsobené v parku a na svahu... a ještě všem letos dáme členství v AČS na jeden rok zdarma.

Jaké jsou na začátku července na ledovci v Schnalstalu podmínky? Jak bude vypadat park? Máš nějaké bližší informace o překážkách?
Řekl bych, že je to ideální období, protože snowpark je ještě perfektně udžován a je z 95% využitelný, ale zároveň dole v údolí už je super léto. První týden v červenci je vždy skvělý, alespoň v posledních pěti letech tomu tak vždy bylo. Snowpark bude složen ze čtyř lajn, jedna pro lidi co právě přišli ze sjezdovky a chtějí začít jezdit v parku, skládající se z boulí a bedýnek, druhá složená z větších skoků 1-​4m a zde už se dají najít i složitější bedýnky v podobě lámaček apod., třetí lajna je už náročnější a jsou zde i větší skoky 4-​10m a na konci se dá zahnout do jibového parku s piknikáčem a cornerem na konci. Poslední lajna je pro ty nejnáročnější a jsou zde většinou tři berty (bigairy) za sebou. Nářezy, které mají okolo 20 metrů a více. Je super, že když se člověk nudí a nechce už jezdit, alespoň si může dávat videa na živo . Kemp každoročně navštěvují i zahraniční hvězdy, takže je zde možno na vlastní oči shlédnout dvanáctkové a čtrnáctkové pecky a další kozelce v největším stylu. 

Jak dlouho se dá jezdit, od kdy do kdy?
Otvíračka je od osmi do čtyř stejně jako na našich horách, avšak jelikož se jedná o ledovec v létě a navíc když sluníčko opravdu svítí, tak ideální podmínky pro jezdění jsou od osmi do jedné až půl druhé. 

Co se děje po ježdění?
Snažíme se vždy připravit nějakou zábavu, hned druhý den po ježdění pro kempery připravíme welcome grilling party, kde již tradičně grilujeme se Zájou. Další dny nikoho do ničeho nenutíme, ale je možnost navštívit místní skatepark, bazén, wellness nebo jít na procházku do nádherné okolní přírody. Dají se zde půjčit i kola anebo dokonce koně. Míčové hry jako nohejbal nebo fotbálek jsou denní samozřejmostí. V podvečer je vždy připraven videocoaching pro jednotlivé skupiny. Na večer se vždy vymyslí nějaká zábava... parties a podobně... první a poslední večer se vždy staráme my organizátoři. 

Základem kempů jsou kvalitní koučové. Kdo bude lidi učit letos?
Vítěž 4x4 2010 Honza Zajíc společně s vítězem 4x4 2012 a mistrem ČR Romanem Dlauhým, vítěž 4x4 2012 Rookie kategorie Michal Biša, vítěz Snowjamu 2012 Martin Mikyska, bří Klímové, a za holky Diana Augustinová s vítězkou 4x4 2012 Kačkou Vojáčkovou. O úplné začátečníky se postarám již tradičně osobně s nějakým pomocníkem z řad produkce 4x4. Video bude mít na starosti Filip Jäschke, který se báječně osvědčil již na minulém ročníku Rookie Campu a letos na 4x4ce. Filip měl na starosti celou videoprodukci a zvládl to skvěle. Fotky zajistí dlouholetý fotograf AČS a WSF profík Přemek Vida.

Jméno Rookie Camp navozuje pocit, že jde o akci pro mlaďase. Znamená to, že tam je nějaké věkové omezení nebo k vám jezdí i staříci?
Rookie může být přeci i čtyřicet let starý týpek... je to kemp pro ty, kteří se chtějí něco naučit a zlepšit své ježdění a my bychom zde tomu velmi rádi napomohli. Na kempu jsme jedna rodina, všichni jsou kámoši a všichni jsou vítáni stejným metrem. Někdo kdo má strach, že bude na kempu sám, tak ho mohu na 100% ujistit, že sám bude jen do té doby, dokud nenastoupí do našeho zcela nového autobusu značky Mercedes :-) Posílejte přihlášky ASAP. Bližší info najdete NA TOMTO ODKAZU.

Na závěr postřehy dvou kemperů:

Pavol Hôra (Slovensko): Je mi 18 let, na Rookie Campu jsem byl už dvakrát a první co mě napadne je skvělý ježdění, slunce a zábava. Naučil jsem se odjíždět čistějš triky, nejvíc mi pomohl videokoučing i spousta teorie resp. know-​how, které mi pomohlo při učení nových triků. Nejvíc mě bavil samozřemě snowboarding, ale i válení na slunci. A jestli bych doporučil kemp lidem? Tááák určitě, hodně se naučí, poznají nové lidi, budou se bavit, opálí se a vyjezdí se...

Petra Přikrylová (Česko): Je mi 20 let. Letos ve Val Senales začnu svou čtvrtou sezonu na prkně a na Rookie Camp pojedu letos už potřetí. Je to skvělá akce, která se pro mě stala každoroční tradicí. Camp je celkově výborný! Skvělá atmosféra, už od prvních chvil se setkáváš se spoustou skvělých a pohodových lidí. Atmosféra celého campu je až neuvěřitelná, celé dopoledne jezdíš, odpoledne si zajezdíš ve skateparku, zajdeš do bazénu, zablbneš s lidma z World Rookie Campu nebo se někam vypravíš na výlet do okolí a večer tě čeká neskutečná párty! To místo je opravdu pohádkové. Na campu jsem se naučila jak skákat, tak i jibbovat. Jak na to mi poradili přední jezdci naši snb scény, kteří se perfektně vžili do rolí trenérů a rádců :) Nejvíc mě bavila Pohoda, skvělí lidi, perfektně upravený park každý den a samozřejmě párty!!! Určitě bych camp doporučila úplně všem, jak začátečníkům, tak dobrým jezdcům! Vždy je co zlepšovat a Val Senales je na to jako stvořené.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!