Kolda & Šmoula

Tuhle dvojku už asi dobře znáte, na našich stránkách se s nimi setkáváte poměrně často. Kolega fotograf Majk Oškrk s klukama během zimy strávil hodně času, a tak měl možnost nafotit dost materiálu na to, aby dal s Koldou a Šmoulou dohromady tenhle dvojrozhovor.

Ahoj, vás není nutno dlouze představovat, největší rozdíl pro mě je, že Martin "Kolda" Kolařík je z Vrchlabí, sorry, teď jsi už vlastně hrdej Pražák :) a Honza "Šmoula" Havlíček je rodák z Brna. Léto uteklo jak voda, co prázdniny? Byly ňáký?

Kolda: Prázdniny jsem užil celkem v chillu, klasicky brigádky, Snowtropolis hala, trip do Val Senales, někdy párty, soužití s drahou polovičkou a vejletování.

Šmoula: Čau čau, tak prázdniny už nějak moc nevnímám, musim chodit do práce, takže klasickej normální den. Výhodu prázdnin pozoruju v tom, že kámoši, co jsou ještě studenti maj volno a nemusí hrotit učení. Po práci stačí jen zavolat a už maj vymyšlenej nějakej plán a jde se něco dělat.

Proběhl nějaký ten dýchanek? Přeci jenom vim, že nejste jenom nadření sportovci, ale že se umíte vesele bavit... nebo jak se odreagováváte? :)

Kolda: Momentálně mym největším relaxem je box, protože na skejtu se sice rád vozim, ale v parku sem marnej jak blázen a nemám rád, když mi něco nejde. Co se týče pártošek, tak sem poslední dobou celkem zatáhlej a mejdany jdou mimo mě.

Šmoula: Dal sem si s přítelkyní tejden u moře. To byl nejvíc luxus. Velká zábava je chillovaní s pejskem Guccim. Miluje vodu a balonky. Moc sranda s nim. Jinak skate all day, every day. To je pro mě největší odreagování a zábava. Po práci vesměs skate, jedeš na spot, kde se sejdou všichni bros, zajezdí se, a pak jak se setmí, tak město a streety, nejmíň do půlnoci, nejlepší.

Co nějaký hory, nebo snad hala? Byli jste si zajezdit?

Kolda: Hele byl sem na K2 tripu ve Val Senales, a pak sem si koupil měsíčku do haly v Senftenbergu, kde jsem potom zashredil spolu s dalšíma. Díky za podporu K2 snowboards.

Šmoula: Na jaře sem si dal 10 dní Val Senales s fellou Mariem. Chillovali sme tam na parkáči a měli sme deset dní neskutečný azurko, takže to bylo nejvíc. Do haly sem se chtěl taky podívat, ale z Brna hrozná dálka, tak se to nějak neuskutečnilo. U kámoše na zahradě máme rouru, takže tam rozjedem nějaký shrnovačky, a pak snad nějaký ledovce.

Loňskou zimu jste strávili ve Vítkovicích. Byli jste tam celou zimu jako šejpři. Co vás tam bavilo a naopak štvalo?

Kolda: Vítkovice byly TOP! Super jibbová lajna, kickery taky nebyly marný, takže jsme si mohly vyzkoušet i něco ve vzduchu. Celkově si myslím, že na český poměry dobrej park. Co mě tam štvalo? No asi nic kromě klasickejch drobností, který člověk řeší, když je zábava spojená s prací... moc si nepamatuju o co šlo ani.

Šmoula: Ve Vítkovicích sem strávil celou zimu až snad na deset dní co sem byl navštívit rodiče. Jinak každý den v parku. Jen co jsme se přestěhovali po prvním měsíci bydlení ze starýho bláznivýho mlýna od největšího blázna, co sem kdy poznal, ke kouzelníkovi Mílovi a jeho tátovi do baráčku, už nebyl žádnej důvod, aby nás mohlo něco štvát. Byl to pak už jen sen, ráno se probudit, jít do parku, strávit tam celej den až do tmy. Co chceš víc :)

Slyšel jsem pár zajimavých historek o rodinném hotýlku, kde personálek vesele holdoval popíjení Alpy :), ale pak jste se přestěhovali do pohádkovýho prostředí, kde byl Kouzelník a kozy a bůhvíco :)

Kolda: Jojo o historky nouze rozhodně nebyla. Rodinnej hotýlek? No ty vole!! Byly dny, kdy sem to tam chtěl zapálit: "Burnin Motherfucker..!" Zřejmě jsem v životě nepotkal takovýho krypla, kterej tam měl ten skvót nastarost. Naštěstí jsme se potom přestěhovali ke kozám a kouzelníkovi, kterej k nám byl celkém fér a mohli jsme užívat zimy skoro bez starostí. 

Šmoula: Rodinnej hotýlek na Starým mlýně byl totální peklo! Hlavní šéfik hotelu, protivnej alkáč a k tomu bláznivej syn. Nejednou to tam tady s tou partičkou neskončilo jen u slovních potyček :D Míla, kouzelník z maringotky, pro nás každej den kouzlil nějaký nový zážitky a dělal nám, a my jemu, společnost každej den. Kdo ho tam v zimě stačil poznat ví, že je to král.

Co další sezona, máte už trénink plán hotovej? Bude to dvojfázový, nebo jaký máte představy? Pustíte nás malinko pod pokličku? :)

Kolda: Bro, je potřeba pořád něco dělat! Když nic neděláš, tak akorát zakrníš a neposunuješ se dál. Je to jako se vším. Postupem času zjišťuju, že se všechny věci nemají tak, jak jsem si naivně myslel. Každej, ať chce nebo ne, stárne a tělo konkrétně v tomhle sportu dostává dost na prdel, takže je důležitý se držet aspoň trochu v kondici. V týhle sezóně bych rád natočil street edit a něco v parcích. Navíc s fellas řešíme job ve Špindlu, ale zatím se neví co a jak bude, takže je to prozatím otevřený. 

Šmoula: Hlavně doufám, že tahle sezóna bude hlavně ve zdraví strávená, opět celá někde na horách. Teďka zrovna mám výron kotníku ze skatu a zima za dveřmi. Doufám, že to dám rychle do pořádku a nebudou s tím problémy. Tréninkovej plán musím teprve zajít koupit k dealerovi a jestli jednoprdový nebo víc, to se ještě uvidí...

Co si představuješ posunout dál? Nový triky, větší spoty, nebo nějaký závody? 

Kolda: Progresivnější spoty. Nejde ani tak o velikost, jako spíš o to, kolik seš na tom schopnej dát triků. Když máš spot, kde na tom každej dá grind, je to o ničem.

Šmoula: Naučit se na obě nohy všecky triky, to bych chtěl. A natočit street profil. To kdyby letos vyšlo, byla by velká radost.

Oblíbený trick?

Kolda: Bs 1 in cab out a Bs 7.

Šmoula: Jakejkoliv blunt 

Bs7! Wauu? Koldo, kickry jo?!

Kolda: Jj, rozhodně to mám v plánu. Sice nemám křídla a nejsem holub, ale rád se na vteřinu proletim. Joo joo "letim jak holub, seru, v letu je mi fajn"... chápu :) Kdo tě hecnul, Hugo? Nebo už tě prostě nebaví jen trubky? 

Kolda: Hugo mě baví, baví mě hlavně ta rychlost, kterou se můžeš valit na kicker, ale trubky sou trubky. Každý má svý.

Co ty, Šmoulo? Taky budeš lítat :)?

Šmoula: Trubky mě baví moc! A když už si chci jednou zaskákat, stejně mě shred tak pohltí, že se k tomu nakonec nedostanu.

Co vám hraje v uších? Ňákej novej party shit, nebo co tě teď baví za hudbu? 

Kolda: Hele tak různě. Baví mě James Cole, Hugo Boss, ale nejvíc ujíždim na Wu-tang! 

Šmoula: Jedu starý klasiky, WU, B.I.G, Tupac, čas od času mě chytne něco novýho, tak chvíli jedu to, ale pak se vracim ke klasice. Vždycky je to ale rap, bez něj to nejde. 

Co filmy? Nemyslim porno jo! :)

Kolda: Teď sem byl nemocnej, tak sem měl čas. Top film - Psycho od Hitchcocka. Norman Bates! Yeahh!

Šmoula: Filmy moc nekoukám, neni čas, ale rád se kouknu na nějakej dobrej dokument o čemkoli. Vždycky se dovíš něco novýho…

Co knížky? Čtete ňákou?

Kolda: Aaa knížka…:) no nevim, nejsem moc čtenář, ale tak třeba Bohatý a chudý táta, celkem zajímavý od Roberta Kiosakiho, návod k tomu, jak se stát milionářem...hehe! Když se na mě podíváš, tak zjistíš, jak je ta knížka dobrá :)

Šmoula: Knížky moc nehrotim, ale pravda je, že letos mě to nějak chytlo a už mám něco přečtený.

Půjdete volit prezidenta? Kdo je váš tip? 

Kolda: Ty vole, můj tip je Knížecí, furt chrápe, tak aspoň nic nezkazí.

Šmoula: Nepůjdu :) ani nevim, kdo tam je.

Chcete být nejlepší? Nebo co vás baví na ježdění? Co je vaší motivací? Co závody? 

Kolda: Nepotřebuju bejt nejlepší, baví mě to. Nerad se rozbíjim, motivací je každej novej odjetej trik, na závody seru.

Přišlo mi, že jste byli dřív víc parta, teď jako by se to rozbilo a každej si hraje na svym pískovišti? Je to zdání, nebo jak to je? 

Kolda: Tohle je zajímavá otázka. Jo jo, určitě jsme byli dřív větší parta. Časy se mění, stejně tak se mění i lidi, se kterými trávíš čas. 

Moc kohoutů na jednom pískovišti, hehe...

Kolda: To nevim, nejsilnější pes mrdá...!

Nezastavil se trochu progress? Je tu někdo další? Přijde mi, že tu teď není moc talentů jako byli Darek, Roman, Horis,…nechci někoho opomenout, prostě youngbloods.

Kolda: Tak talenti jsou určitě třeba Bíša, Císař,... Nemyslim si, že se zastavil progress. Pořád to jde dopředu. Mají lepší možnosti než jsme měli my. Čím víc času trávíš na horách, tím větší je tvůj progress. Tím, že oni jsou na horách pečený vařený a někdo se jim věnuje, tak jde jejich progress o to rychleji nahoru.

Šmoula: Ty jo, určitě! Nevim koho konkrétně jmenovat, ale každopádně často potkám nějakýho mlaďáka, co to sází jak hovado. On se někdo ukáže. Vždycky to bylo a bude tak, že kdo chce, tak hledá způsob jak pořád jezdit a jezdí. Jsou tu ale i ty věčně nespokojený, co budou pořád jen hatovat a dělat problémy.

Díky za rozhovor bros a slovo na závěr?

Kolda: Děkuju sponzorům K2 snowboarding, Sub Industries, Hell Tattoo and piercing studio, Dragon Optics.

Šmoula: Zdravim všechny fellas, posílám pusu Irmičce a děkuju za podporu Hack Snowboards a Boardmania.cz.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!