S Pepem Samkem o Pepe Movie

K většině z vás se určitě dostaly informace o novém českém videu Pepe Movie, který nemá na svědomí nikdo jiný než Pepe Samek. Ten dal dohromady amatérský film zachycující českou scénu během loňské sezóny. Už zítra je na programu v pražské Meet Factory premiérová promítačka, takže tenhle rozhovor berte i jako pozvánku.

Premiéra Pepe Movie proběhne v úterý 15. listopadu od 20:00 v pražské Meet Factory a jak sám Pepe v pozvánce zmiňuje, “původní myšlenka byla udělat párty bez vstupu, ale vzhledem k nákladům a málo sponzorských peněz vstupné musí být, proto doufám, že to neodradí například študáky co těch peněz tolik nemají.”

Pro ty a všechny ostatní je možnost koupit si vstup v předprodeji na slevovém portálu Dobrety.cz za 49Kč, na místě pak vstup vyjde na 89Kč. V průběhu večera si budete moci prohlédnout minivýstavu fotek od Přemka Vidy a Pankera. Za klubem bude připravená malá street show na wallridové stěně - naveze se sníh a díky gumě od Bunshee Bungee proběhne lehká session.

V průběhu akce lidi pobaví módní girls přehlídka z dílny Salebra a na závěr po shlédnutí videa Pepe Movie budou rozdány ceny od sponzorů věnované do tomboly. Lístek do ní každý dostane u vstupu a  když někdo bude chtít znásobit svojí šanci a vyhrát například Pepeho snb promodel od LTB snowboards, může si přikoupit lístků kolik chce - jeden za 30Kč. Pak už jen mejdan do rána za zvuků gramců DJ Frikyho, který předvede i svojí unikátní videoscratch show. Nebude samozřejmě chybět Jägermeister Welcome Drink!

A teď už pár otázek pro Pepeho...

Čau Pepe, kdy a jak vznikla myšlenka dát dohromady Pepe Movie?
Tak jako každej snowboardista jsem měl sen udělat nějaký ten snímek, protože to k ježdění prostě patří. Hlavním impulzem pro to, abych se do toho pustil, byl můj nepříjemný úraz. Ve špitále se ti toho honí hlavou tolik, že můj relax bylo vymejšlet co s tim udělám. Myšlenka tedy vznikla v Hradecké nemocnici začátkem dubna.

Kdo všechno se na filmu podílel?
Především kameramani. Nejvíc záběrů odevzdal Přemek Vida, Elmar Strotmann, David Kolář, Jirka Mališ, něco dodali Radek Karko, Pítsn, Karel Sedláček, Honza Hyťha, Andreas Monsberger, no a taky jezdci sami. Sřih dělá Jirka Mališ aka Palmička. Se spoustou věcí pomáhá Lukáš Schröder z LTB a Martin Holub. Párty dělám já a snb spot budou na místě tvořit Martin Kolařík aka Kolda a Štěpán Rokos aka Roko a spol. Karkys vezme movie po Čechách s jeho Porno párty a bude hotovo. Snad jsem na nikoho nezapomněl.

Koho ve filmu uvidíme a odkud jsou záběry?
Jezdců tam bude spousta, někdo víc někdo míň. Nejvíce se ukážou mladí klucí jako Martin Mikyska, Petr Horák aka Horis, bráchové Porkertovic. Něco ze staršího soudku Honza Nečas, David Kolář nebo Štěpán Rokos. Těch jezdců je opravdu dost a snad se ti co jsem je nezmínil nebudou hněvat. Lokace jsou dost zajímavé vzhledem k tomu, že Přéma procestoval skoro celý svět (i když mu toho ještě dost zbývá), tak se podíváme do Chile, Nový Zéland, Ameriky, Itálie, Rakouska a také k nám do Špindlíku, kde bude David Čonka prozrazovat svuj nejoblíbenější recept.

Kdo podle tebe ve filmu diktuje nejvíc?
Největší level tomu nasazuje Christian Schnabel při jeho freeridingu. Dost toho má i Martin Mikyska, jak z prašanu, tak z freestylu. Petr Horák má nějaký ty doublecorky a shredy v sérkách, bude na co koukat. Shredovou atmosféru jistí Roko, Dlauhý, Kolták a prostě všichni co v tom hrajou.

Na Spring Sessions ses vážně zranil, můžeš ještě lidem říct co se ti přesně stalo, jak probíhala léčba a jaký máš následky?
Tak myslim, že to všichní ví a kdo neví, tak aspoň klidně spí. Dostal jsem poctivej zákus zadní hrany na corneru při natáčení Filipa Gutvirtha v jeho macatym poletu. Rána taková, že jsem si toho moc nezapamatoval a probral se v nemocnici nacpanej hadicema. Operace byly tři, vyndali mi ledvinu a slezinu. Po devíti dnech v nemocnici jsem šel do domácí lečby. To se o mě starala moje Darča, který musím hodně děkovat, že to se mnou zvládla... vlastně zvládá pořád. Dva měsíce trvalo než jsem vzal do ruky špachtli a začal postupně pracovat. Následky jsou, že nemůžu pít rum a jsem takovej víc unavenej, po večerech nemám energii. Jinak jezdim a jezdit snad budu. 

Jak vidíš letošní sezónu?
Tak začal jsem trénovat pro Sportovní Akademii Špinderův Mlýn, což znamená, že tahám po horách mlaďasy a v zimě budem trénovat převážně ve Špindlu, kde trávim už nějakou tu zimu po sobě. Závody jak bylo mým zvykem objíždět budu, ale pouze v roli trenéra. Jestli se postavim na start, tak jedině ve Špindlu na 4x4 nebo Snow Jamu, ale to ukáže moje formička a doktor, se kterým to určitě musím konzultovat. Ještě bych si chtěl s klukama hopsnout, to je jasný, ale klidně si sezonu dvě počkám. Budu se hodně věnovat freeridu a splitboardu, šlapání je boží.

Budeš chtít v natáčení pokračovat i tuhle sezónu?
No jistě že jo, s goučkem mě to ba a když se podaří Přémovi něco natočit, tak to bude určitě bomba. Bavil jsem se i s Karkysem, že bych pomáhal s Pornem, který se má zase dát do pohybu. Tak uvidíme jak se to vyvrbí a co budu schopnej pro další natáčení udělat. Dost mě začlo bavit surfování a hrozně by se mi líbilo spojit to i s českym surfingem.

Nějakej vzkaz, poděkování na závěr?
Díky všem co se jakýmkoliv způsobem podíleli na tomhle videu. Díky za vaší trpělivost a doufám, že to v závěru nebude úplně marný. Je to amatérský projekt se záběrama od profíků. Děkuju, Pepe.

Další zajímavé články

O víkendu proběhne Horsefeathers Sneak the Tweak na Mölltalu!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 11. května! Vidíme se tam!!!

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!