686 kolekce 2014/2015

V dalším přehledu kolekcí a novinek pro nadcházející sezónu 2014/2015 si představíme značku, která má za sebou již 22 let zkušeností a je jednou z nejuznávanějších firem vyrábějících snowboardové oblečení. Tou značkou je Six Eight Six a zde jsou její nejzajímavější novinky z letošní kolekce.

U zrodu značky 686 stál v roce 1992 kalifornský snowboardista Mike West. Během několika let se mu podařilo vybudovat značku produkující nejkvalitnější snowboardové oblečení a schopnou konkurovat největším hráčům na světovém trhu. Ani po dvaceti letech Mike neubral plyn. Společnost stále vlastní, produkci se mu daří financovat z vlastních zdrojů, výrobky patří na klíčových trzích k nejuznávanějším a také k nejprodávanějším. Za jeho úspěchem stojí neustálá snaha o hledání nového pohledu na vlastní výrobky a zlepšování jejich kvality.

Kolekce 2014/​2015 přináší několik zásadních novinek jak v kolekci pánského, dámského tak i dětského outerwear oblečení. Věnovat se budeme především novým řadám GLCR, Parklan Authentic. Neopomeneme ani řady Forest Bailey Cosmic Collection a limitovanou 55DSL.

GLCR
Řada GLCR (Glacier) je určená pro jezdce vyhledávající spíše volné terény a backcountry spoty. Spojením těch nejlepších materiálů, ergonomického fitu a minimalistického designu je toto oblečení nejvhodnější právě pro toto využití. Několik modelů bund a kalhot je vybaveno i technologií Thermagraph což jsou izolační panely, strategicky umístěné tam, kde jsou nejúčinnější. Jak bundy, tak kalhoty najdete v této kolekci s vodním sloupcem 20m nebo 15m. Zásadní modely řady GLCR jsou Advance Thermagraph Jacket, Hydra Thermagraph Jacket a Synth Thermagraph Pant. 

Parklan
I 686 se řadí mezi značky, které nezamrzly u standartních střihů a jdou moderním směrem. Řada Parklan je toho zdárným příkladem. Užší střihy, streetové modely, barevné kombinace, parkové střihy bund,… Sečteno podtrženo, už i na horách se můžete cítit, jako když jdete na nedělní procházku se psem. Pouze s tím rozdílem, že jste perfektně chráněni proti jakýmkoli povětrnostním podmínkám. Technické vybavení je samozřejmě součástí bund a kalhot této řady. Vodní sloupec zde najdete 15m a 10m, což je dostatečné pro ježdění jak ve snowparcích tak ve volném terénu. Zásadní modely kolekce Parklan jsou například dámská bunda Sasha Parka nebo pánské kalhoty Destructed Denim Pant nebo Parcel Pant.

Authentic
Nejširší nabídku bund a kalhot najdete právě v této řadě. Klasické volné střihy doplněné o ty nejmodernější materiály a technologie ve vodních sloupcích 15m a 10m. Řada Authentic je vytvářena lidmi, kteří se naplno věnují snowboardingu a vědí, co nejdůležitějšího je potřeba vložit do oblečení, které má být funkční, pohodlné a vizuálně dokonalé. Nepřehlédněte pánské modely bund Moniker, Prime, Venture a Revert, pánské kalhoty Smarty Cargo a Standard. V dámské kolekci pak Runway Infi-​loft Jacket, Annex Jacket, Splendor Jacket, Rhythm Jacket nebo Misty Pant. 

.

Ve všech třech uvedených řadách najdete modely, které jsou označeny názvem Smarty. Kdo zná značku 686 již více let, jistě si pamatuje na toto označení u celé řady. Pro letošek se ve vedení značky 686 rozhodli o zrušení této řady, ale rozhodně ne pro zrušení této oblíbené vychytávky. V bundách a kalhotech s označením Smarty Technology tedy opět můžete očekávat vnitřní odepínací fleecové mikiny a tepláky, které můžete využít jak při opravdu mrazivém počasí, tak ve volném čase jako samostatné oblečení. 

Forest Bailey Cosmic Collection
Vesmírná kolekce jezdce Foresta Baileyho je o přírodě, o kořenech snowboardingu, o duši, o malém zamyšleném člověku uprostřed velkého vesmíru. Kdo zná Foresta, ten by předešlou větu absolutně odsouhlasil. Čekejte několik produktů té nejlepší kvality v nádherných barvách a především nabušených technologickými vychytávkami. Zásadní jsou pak modely Cosmic Jacket a Cosmic Pant s 15m vodním sloupcem. Enjoy… 

.

55DSL
Rock and Roll Never Dies. To je heslo propojující značky 686 a 55DSL (Diesel). Ty se spojily, aby vytvořily denimové bundy a kalhoty v technickém provedení do jakýchkoli povětrnostních podmínek. 15 metrů vodního sloupce a plno technických vychytávek vám zpříjemní snowboarding a fungování na horách. Nepřehlédněte Americana Denim Jacket a Trashed Denim Pant v pánské kolekci a Rocker Jacket a Cigarette Denim Pant v dámské kolekci. 

Snaggle Tooth
Poslední řadou, kterou si představíme je Snaggle Tooth. Tu si jistě vybavíte, protože panáček s rozšklebenou pusou provází 686 již mnoho sezón. V letošní kolekci najdete především bundu Blvd Insulated v Rasta kombinaci.

Jelikož značka 686 disponuje i velkou kolekcí dětského oblečení, budeme se věnovat i této řadě. Jeji zásadní vlastností je to, že s dětmi „roste.“ Na přiloženém obrázku se dozvíte, jak jednoduše můžete dětské oblečení zvětšit. Platí jak pro bundy, tak pro kalhoty. V dětské nabídce najdete především chlapecké bundy Angle, Stance a kalhoty Ridge a holčičí bundy Anex, Rhythm a kalhoty Místy. Vše z modelové řady Autenthic. 

.

Když jsme u jednotlivých modelových řad zmiňovali výšky vodního sloupce, měli jsme na mysli materiál, který značka 686 používá pro své outerwear oblečení. Je jím infiDRY, který značka 686 nechala exkluzivně vytvořit přímo pro své produkty. Materiál infiDRY se rozděluje do pěti typů odolnosti proti povětrnostním podmínkám – infiDRY5 (5 000mm – 5 000g/​m2), infiDRY8 (8 000mm – 5 000g/​m2), infiDRY10 (10 000mm – 8 000g/​m2), infiDRY15 (15 000mm – 10 000g/​m2), infiDRY20 (20 000mm – 15 000g/​m2). Tento materiál vám zajistí absolutní pohodlí a ochranu proti nepříznivému počasí v jakékoli situaci. 

Nebyla by to plnohodnotná snowboardová značka, pokud by neměla i výběr parádního streetwearu a doplňků. I tuto sezónu se můžete těšit na plno modelů mikin, triček, kulichů, kšiltovek, rukavic, pásků, ale také spodního prádla. V 686 se spojili s Airhole a vytvořili parádní funkční prádlo jak v samostatném provedení spodků a trika, tak model Airhole Thermal One Piece. Poslední zmínka bude patřit ikoně v kolekci značky 686, pásku Snow Toolbelt. S ním si poradíte v plno nečekaných situacích, které vás mohou překvapit nejen na sněhu, ale i uprostřed města. Check it…

Letošní sezóna pojede na vlně 686 i v Čechách a to i díky supportu shaperů, kteří letos budou pracovat pod taktovkou Freestyle Area. Jedná se o snowparky ve Vítkovicích, na Monínci, Špičáku a v Peci pod Sněžkou. Kluci si letos obléknou Authentic Smarty Cargo Pant v černé barvě, Authentic Moniker Jacket v barvě safety orange camo, Icon Bonded Fleece Pullover Hunter Canvas Camo. 

Kompletní letošní nabídku značky 686 najdete na oficiálním webu www.686.com.

Světový team: Forest Bailey, Phil Jacques, Cam Pierce, Sammy Luebke, Marco Feichtner, Sebi Geiger, Atsushi Hasegawa.

Český team: Pavel Vyroubal

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!