Celtek - kolekce 2014/2015

Po Novém roce vás nenecháme odpočinout a opět se vydáme do světa snowboardového vybavení. V dnešním článku si posvítíme na novinky značky, která si celosvětově nachází víc a víc příznivců. Jedná se o značku, kterou založili bratři Erik Leines a Bjorn Leines a nese název Celtek.

Posledních pár let sledujeme vývoj snowboardového příslušenství na českých kopcích a dospěli jsme k názoru, že je to bezbřehá nuda a šeď. Zatímco snowboardové oblečení a samotná prkna se v posledních letech proměnily z tlumených jednobarevných tónů v přehlídku nejrůznějších pestrobarevných vzorů a ornamentů, doplňky jako například rukavice se pořád utápí v neveselých černých a jiných různě tlumených barvách. Proto jsme se rozhodli to konečně změnit, aby i vaše rukavice byly na svahu k nepřehlédnutí. Od nynějška najdete na našem shopu (kamennémelektronickém) snowboardové příslušenství značky Celtek, která se orientuje převážně na rukavice.

Jaký je příběh Celteku? Na začátku stáli dva bráchové snowboarďáci – Erik Bjorn Leinesovi. Oba byli dlouhá léta profesionálními ridery pro mnoho menších a větších značek. Během jejich kariéry jim snowboardové odvětví jak sami říkají „dalo pár pořádných kopanců“, na základě kterých se rozhodli vybudovat svoji vlastní rodinnou firmu. No a jelikož v té době na trhu chyběly pořádné pestré doplňky jako rukavice, kulichy nebo masky na obličej, rozhodli se věnovat právě tomuhle odvětví.

Během několika málo let se díky známostem obou zakladatelů rozšířil po velké části světa, kde je možné snowboardovat. Rukavice Celtek se ihned staly velmi žádaným artiklem právě díky tomu, že vypadaly už od začátku úplně jinak, než všechny ostatní rukavice na trhu.

Celtek ale samozřejmě nezůstal jen u designu, ale soustředil se velkou měrou i na funkčnost rukavic, takže kromě výborných materiálů s vysokým vodním sloupcem a kvalitní vystýlkou uvnitř se rukavice Celtek začaly vylepšovat spoustou dalších vychytávek, mezi které už dneska patří i takové věci jako integrované ohříváčky rukavic nebo rukavice, ve kterých můžete ovládat váš dotykový telefon.

Takže ať už chcete dlouhé freeridové tří prstové palčáky se zajímavou kombinací barev, kožené prsťáky s vyhříváním a možností ovládat dotykový telefon nebo šílenost jako jsou zlaté rukavice do parku, Celtek je rozhodně vaše volba. Ruku na to!

Světový snowboardový team – Gigi Ruf, Brandon Hammid, Cody Beiersdorf, Randy Van Nurden, Daniel Brown, Johnny Lazz, Jess Kimura, Marc Swoboda, Cale Zima, Zac Marben, Mikey LeBlanc, Bjorn Leines, Aaron Bittner, Bode Merrill, Chris Grenier, Torgeir Bergrem, Sam Taxwood, Griffin Siebert, Eric Willett, Red Gerard, Toby Miller, Madison Blackley, Iris Lazzareschi, Will Jackways, Cheryl Maas, Mark „Deadlung“ Edlund, JJ Thomas, Dan Brisse, Brandon Reis, Brandon Hobush, Ted Borland.

Český team je zatím ve fázi vzniku. Pokud se chcete stát jeho součástí, zašlete krátký představující email na info@ snowboardel.cz.

Největší výběr značky Celtek najdete na e-​shopu Snowboardel.cz a v kamenné prodejně Snowboardel, Galerie Butovice, Radlická 117, Praha 5. 

V následujícím přehledu můžete nakouknout do části letošní kolekce značky Celtek. Pokud vás tato značka oslovila a zalíbila, můžete jí sledovat na následujících odkazech.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!