Nitro Snowboards 2014/2015

Náš letošní projekt produktových článků, který odstartovala značka Electric, pokračuje snowboardovou značkou Nitro Snowboards. Jaké novinky v kolekcích snowboardů, bot, vázání a batohů, se právě nyní objevují na pultech vašich oblíbených shopů? To vše se dozvíte v následujícím přehledu.

Představovat si značku Nitro Snowboards není v naší kotlině až taková nutnost, ale opakování je matkou moudrosti. Vše začalo v roce 1990 Seattlu ve státě Washington, kde se setkali dva kamarádi, kteří chtěli jezdit na kvalitním vybavení. Toho se jim nedostávalo a jejich představa o kvalitních produktech byla rozhodně někde jinde, než co tehdejší trh nabízel. Rozhodli se tedy založit si vlastní značku. Od počátku se Nitro team snažil o inovace, které by zvyšovaly úroveň snowboardingu. Revolučním se stalo například progresivní vykrojení prken nebo první třídílné vázání. Nové technologie a materiály na sebe nenechaly dlouho čekat. 

V současné době probíhá proces vývoje nového produktu ve třech fázích. Vše začne v designové kanceláři v Seattlu, která je součástí Nitro Snowboards od úplného počátku. Tímto faktem se může pyšnit snad jen tato značka. Technologickou stránku Nitro produktů má pak na starosti evropská pobočka. Konečná fáze probíhá u jednotlivých členů teamu jezdců, kteří dané produkty vyzkouší přímo v terénu a doplní je o své připomínky. K cílovému zákazníkovi se tak dostane produkt v plnohodnotném provedení a připravený pro to nejvyšší zatížení.

V následujícím článku si představíme ty nejzásadnější kousky letošní kolekce Nitro Snowboards. Věnovat se budeme kolekci snowboardů, vázání a bot. Nezapomeneme ani na část kolekce batohů a obalů na snowboardy. Kompletní kolekci včetně oblečení a doplňků pak najdete na oficiálním webu www.nitro.cz.

SNOWBOARDY:
Ještě než se podíváme na novinky z kolekce Nitro snowboardů, představíme si ty nejzásadnější technologie, kterými jsou snowboardy této značky vybaveny. 

Na technologickou revoluci, která proběhla před několika lety, kdy se začal měnit tvar prken na různé kombinace opačného prohnutí a klasického camber prohnutí, reagovali v Nitro Snowboards vytvořením svých vlastních tvarů. Z prvotního Gullwing Rockeru se vyvinula následující sestava prohnutí a každý si tak může vybrat, jaké mu vyhovuje nejlépe pro jeho styl ježdění. Flat/​Out Rocker, Lowrider Camber, Standard Camber, Zero Camber, RoofChop Camber a již zmíněný Gullwing Rocker.

Novinkou pro letošní sezónu je revoluční prohnutí hrany pod vázáním, které v Nitro Snowboards nazývají PowerPods. Rozšířená část pod vázáním poskytuje kontrolu hranění a lepší zatáčení. Nabízí tak výjimečnou kontrolu a přirozené jízdní vlastnosti. Na druhou stranu stálicí v konstrukci snowboardů jsou hrany Railkiller, které jsou tajnou zbraní na zábradlí nebo kameny, na které můžeme narazit. Oproti standardní hraně je dvakrát širší a také dvakrát pevnější. 

Pro umělecky založené jedince jsou připraveny dva modely prken s designy od Sullen ArtEstevana Oriola. Jedná se o Team GullwingAddict. Mezi letošní novinky počítáme kousky Bad Seed, Glory StomperStance. V kolekci samozřejmě nechybí osvědčené klasiky Magnum (letos ale v úplně novém tvaru), Prime, Team nebo již zmíněný Team Gullwing.

.

Nitro skvěle reaguje i na sílící pozici splitboardingu. V letošní nabídce najdete dohromady čtyři modely splitů, a to Thunderbolt, Thunder, Nomad a dámský Volta. U vybraných dealerů seženete v setu prkno (Nomad nebo Volta) s Voile splitboard adaptérem a stoupacími pásy G3 za nádherných 19990Kč. Pak už stačí jen standardní vázání, boty a teleskopické hůlky a můžete vyrazit nahoru.

Samozřejmě nezapomeneme ani na holky a ty nejmenší. V kolekci dámských prken očekávejte nádherné kousky jako Lectra Bold, Lectra Bright, Mystique nebo novinku Spell. Pro ty nejmenší je tu opět Ripper Ripper Youth, který letos Nitro vyrobilo i v žádané wide verzi.

VÁZÁNÍ:
Nedílnou součástí Nitro Snowboards je samozřejmě divize vázání. Té se věnují od absolutního počátku existence značky. Kdo někdy vyzkoušel Nitro vázání tak ví, že se setkal s výrobkem, který hraje první ligu na trhu se snowboardovými vázáními. Technologicky vyspělé výrobky doplněné o nejkvalitnější zpracování si nyní také trochu přiblížíme. 

Nejefektivnější a nejlehčí tlumící systém současnosti zde nazývají Dual Air Dampening. Jedná se o části naplněné vzduchem, které absorbují nárazy a šetří tak vaše záda, kolena a kotníky po celý den ježdění. Novinkou sezóny 2014/​15 jsou ocelová lanka schovaná uvnitř ozubených pásků. Díky Cable Reinforced tak budou tyto pásky mnohem tužší a navíc se nebudou lámat. Velký důraz Nitro dává i přednímu strapu. Nezáleží na tom, jestli máte rádi strap přes špičku boty nebo přes nárt, Best Fit Convertible Toe Straps vám zaručí dokonalé přizpůsobení se na každou botu. 

Novou platformou a opěrkou se mohou pyšnit modely Team Zero. U obou modelů najdete například 2x4 Mini Disc (v nabídce je i disk pro snowboardy se systémem Channel) a plno dalších osvědčených technologií. Ke klasikám, s kterými se setkáváme již několik sezón, patří u pánských vázání modely Pusher, Wizard Staxx, u dámských pak Eris, Lynx Rythm. Pusher se navíc může pochlubit novou barevnou kombinací přímo od Marca Swobody.

.

BOTY:
Pokud se věnujeme přehledu výrobků značky Nitro, nesmíme vynechat ani třetí z nejdůležitějších součástí snowboardové výbavy - boty. I u nich tato značka přichází s novinkami a technologickým posunem dopředu. Letošní sezónu nám Nitro představuje mnoho modelů bot, které jsou vybaveny jak revolučním utahovacím systémem TLS, tak klasickou tkanicí. Rozhodně je z čeho vybírat.

Jako první technologickou vychytávku u snowboardových bot si představíme systém zavazování TLS. Twin Lacing System je nejpromakanějším rychloutahovacím dvouzónovým systémem na trhu. TLS používá tenké a super pevné tkaničky s jádrem z materiálu Dyneema® a vysoce spolehlivý, automatický zamykací mechanismus. Všechny pohyblivé části TLS mechanismu mohou být ošetřeny běžně dostupným nářadím. Bail Out systém snadno a rychle otevře botu k pohodlnému nazutí i vyzutí.

Velkou novinkou této sezóny je možnost tepelného tvarování vnitřních botiček všech bot. U většiny ostatních značek tuto možnost najdeme pouze u těch nejvyšších modelů. Vyhovující tvar a správné obemknutí nohy uvnitř boty je velice důležité pro docílení ideálního pohodlí a tepelně tvarované vložky by měly být součástí i nižších modelů. Tak jak je tomu právě v kolekci Nitro Snowboards.

Modely Select TLS, Team TLS a dámský Faint TLS byly letos vybaveny podrážkou Vibram® Icetrek, vyvinutou exkluzivně pro Nitro Snowboards. Díky zvýšené přilnavosti se můžete bezpečněji pohybovat na zmrzlých a zasněžených plochách. Je šetrná k podlahám ve vnitřních interiérech, není savá a nechytá se na ní špína. Díky jednotlivým zónám podrážka perfektně reaguje na rozličné povrchy a zabraňuje smekání a podkluzování. Ideálně přilne k daným povrchům. Když pohodlí této podrážky okusíte, už nikdy nebudete chtít jinou. 

Jaké boty tedy Nitro Snowboards letos nabízí? Mezi hlavní želízka v ohni můžeme počítat pánské modely Team TLS včetně grey orange barvy pro modelu Eero Ettaly, Venture TLS, Anthem TLS, Thunder TLS nebo Nomad TLS. U většiny modelů pak najdete i verzi s tkanicí. Holky se mohou těšit na Faint TLS, Crown TLS, Monarch TLSCuda TLS. U Monarch Cuda opět ve verzi i s tkanicí. V nabídce dětských bot je tu Rover QLS.

.

Po hardwearové části letošní kolekce se nyní přesuneme k batohům a obalům na snowboardy. Nabídka v této kategorii je rok od roku větší a proto se jí budeme věnovat i v dnešním přehledu vybavení. K highlightům letošní sezóny stoprocentně patří modely Weekender, NYCVenice. Pro techničtěji založené jedince pak třeba Slash 21Slash 27. Z velkého výběru streetových batohů pak určitě zaujme vaší pozornost model Zoom.

V případě, že cestujete a vaše vybavení potřebujete bezpečně uložit, Nitro pro vás opět připravilo i kolekci obalů na prkna. Jistě oceníte různobarevné modely Cargo Board Bag, Sub Board Bag nebo Tracker Wheelie Bag.

Světový team: Eero Ettala, Bryan Fox, Austin Smith, Jon Kooley, Justin Bennee, Markus Keller, Marc Swoboda, Anton Gunnarsson, Cheryl Maas, Elias Elhardt, Brandon Hobush, Sam Taxwood.

Česko – Slovenský team: Darek Bergmann, Láďa Hrstka, Jan Zajíc, Martin Matoušek, Maťa Molnárová

Mezi hlavní online prodejce patří: Misfit.cz, Snowboards.cz, Snowboard-Zezula.cz, Boardmania.cz, Snowboard-online.cz, Heliasport.cz.
Prodejce v kamenných prodejnách najdete po rozkliknutí TOHOTO SEZNAMU. Stačí jen napsat město.

Pokud vás zajímá technická stránka produktů, neváhejte a rozklikněte Nitro Snowboards You Tube kanál, kde vám bude každý produkt do podrobností představen.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!