Přehled značek v Buyers' Guide 2013 - 2. část

Po týdnu se opět vracíme k Přehledu značek v Buyers' Guide 2013. V něm si představujeme jednotlivé značky, které prezentují své produkty na letošní zimu. V druhé části si představíme dalších pět značek, dnes to budou – Bern, Burton, Capita, Coal a DC.

BERN
Značka Bern vznikla v roce 2005 a hned zaznamenala absolutní boom. Helmy, které začal Bern vyrábět, si rychle našly své příznivce a po sedmi letech existence se stále pohybuje na předních příčkách v celosvětovém prodeji. Jejich kšiltové helmy můžete vídat již mnoho let i na naších horách. Kolekce helem je doplněna o sluchátka, nezbytné doplňky k helmám a street wear. Za zmínku stojí i nadupaný team, kam patří takové veličiny jako TJ Schneider, Seth Wescott, Graham Watanabe nebo Lindsey Jacobellis.

Helma Baker
Tento model představil světu poprvé Seth Wescott, který si v něm dojel na Olympijských hrách v Turíně v roce 2006 pro zlatou medaili ve snowboardcrossu a od té doby si Baker získává stále víc příznivců z řad akčních sportů. Je to první model vůbec, kde byl použit dnes tak oblíbený tvar helmy s kšiltem. Helma je vybavená standardní absorpční hmotou EPS, vpínacím úpletem a poutkem na uchycení brýlí (Goggle clip). Je vhodná na snowboarding, freeskiing, lyžování a řadu dalších zimních sportů, zakoupením letní vložky ji upgradujete na plnohodnotnou helmu pro letní sporty (skate, BMX, inline brusle, kolo a další). Více o produktu naleznete ZDE.

Helma Berkeley
Progresivní a slušivý model Berkeley je nejlehčí dámskou helmou určenou pro akční sporty. Patentovaná technologie Zip Mold (přímé vstřikování absorpční hmoty do skořepiny helmy) zaručuje nízkou hmotnost a úzký profil helmy a tím i pohodlí při jejím nošení. Helma je vybavena poutkem na uchycení brýlí (Goggle clip) a větracími otvory. Berkeley je v nabídce také se zabudovanými sluchátky v úpletu (8track Audio systém). Navíc letos nově nabízíme tento model ve dvou provedeních - KNIT s odepínacím úpletem charakteristickým pro značku Bern a EARPADS s klasickýma odepínacíma ušima jako u ostatních výrobců. Více o produktu naleznete ZDE.

Helma Macon
Macon je helma, kterou používají ti nejlepší skatebordisté, snowboardisté a wakeři na celém světě. Je jednoznačným favoritem profesionálních jezdců Bern. Dámská varianta modelu Macon nese název BRIGHTON. Helmy jsou vybaveny poutkem na uchycení brýlí (Goggle clip) a jsou v nabídce také se zabudovanými sluchátky (8track Audio systém). Navíc letos nově nabízíme Macon ve dvou provedeních - KNIT s odepínacím úpletem charakteristickým pro značku Bern a EARPADS s klasickýma odepínacíma ušima jako u ostatních výrobců. Více o produktu naleznete ZDE.

Sluchatka DJ Style
Za zmínku stojí rozhodně i sluchátka, která se objevila v kolekci značky Bern. Tato DJ sluchátka jsou dostupná v černé či bílé barvě. Samozřejmostí je textilem potažený přívodní kabel s regulací hlasitosti. Jedná se jednoznačně o naše nejkvalitnější sluchátka, která vám zaručí dokonalý zvuk! Více o produktu naleznete ZDE.

Sluchátka Highend Buds
Charakteristickými rysy těchto peckových sluchátek je jejich laserem vyřezávané kovové pouzdro, textilem potažený přívodní kabel s regulací hlasitosti a kvalitní 15mm reproduktory. Více o produktu naleznete ZDE.

BURTON
Nejznámější snowboardová značka, která v sedmdesátých letech minulého století započala šílenství nazvané snowboarding. Značka, která v našem přehledu Buyers´ Guide prezentuje svou kolekci snowboardů, vázání, bot a outerwearu. Naleznete v ní jak nepřeberné množství bund, tak kalhot, čekají vás technologické novinky, nové designy, materiály a střihy. Letošní kolekci si určitě nenechte ujít. Pokud zabrousíme do vod Burton teamu, nalezneme v něm jednoho dravce vedle druhého - Shaun White, Terje Haakonsen, Nicolas Müller, John Jackson, Jussi Oksanen, Kevin Pearce, Jeremy Jones, Danny Davis a další. Jelikož je kolekce Burton opravdu hodně obsáhlá, představíme si od každé kategorie jeden kousek.

Snowboard Custom X
Jedno z nejlepších prken na trhu vůbec. Máte rádi pevnější konstrukci, která vás podrží jak při rychlých obloucích na upravených svazích, tak při powder šílenství někde v lese? Potřebujete snowboard, který vydrží nápor při každodenním skákání jak malých tak velkých kickerů? Custom X je stroj, který splní veškeré vaše nároky a překvapí vás úžasnou výdrží. Stačí jediná věc, vyzkoušejte ho a pak si to s ním už jen užívejte. Více o produktu naleznete ZDE.

Vázání Malavita
V posledních letech jedno z nejprodávanějších a nejvíc oblíbených vázání na trhu. Perfektně namýchaná hustota materiálu dělá s tohoto vázání absolutně univerzální kousek pro použití jak v parku tak i při největším zatížení v backcountry nebo na těch největších skocích. Vázání Malavita se vyrábí jak v klasické verzi, tak ve verzi EST. Více o produktu naleznete ZDE.

Boty Mint
O této botě by se už dalo říct, že je to legenda v dámské kolekci Burton. Stejně jako pánská verze Moto, i Mint se na trhu drží již neskutečně let a my víme proč. Univerzální bota pro jakékoli prostředí, vynikající technologie, rychlo stahovací systém, kterým si botu zatáhnete během okamžiku, perfektní cena a v neposlední řadě i líbivé barevné kombinace, to jsou ty největší přednosti této boty. Více o produktu naleznete ZDE.

Bunda AK 2L Stagger
Řada AK je vyhlášena tou největší kvalitou, kterou na trhu můžete najít. Do ní patří i tato bunda AK 2L Stagger. Oblečení do těch nejextrémnějších podmínek je převážně vytvořeno z materiálu GORE-​TEX®, ten je zárukou absolutního pohodlí a komfortu. Dvouvrstvý materiál vás udrží jak v suchu a teple, zároveň dobře odvádí přebytečnou vlhkost a vy můžete v klidu a bez stresů z prochladnutí, projíždět zasněžené kopce, kdekoli se vám zamane. Více o produktu naleznete ZDE.

Kalhoty AK 2L Stratus
Představíme si i jeden kousek z dámské kolekce řady AK. Jsou jimi kalhoty AK 2L Stratus, které jsou stejně jako výše zmíněná bunda z dvouvrstvého materiálu GORE-​TEX® s parametry nepromokavosti 15.000mm a prodyšností 10.000g/m2. Jednoduše provedené kalhoty v líbivých barvách a pohodlném střihu. Sháníte kalhoty do extrémních podmínek? Tohle je vaše ideální volba. Více o produktu naleznete ZDE.

CAPITA
Jedna z nejprogresivnějších značek na snowboardovém trhu i letos nechybí v nejobsáhlejším přehledu snowboardového vybavení na českém trhu. Freestylové speciály, které již 11 let prohání na svazích absolutně úžasný team v čele s mistrem Scottem Stevensem. Mezi další členy teamu patří TJ Schneider, Dustin Craven, Dan Brisse, Laura Hadar, Jessica Kimura, Brandon Cocard, Cale Zima, Phil Jacques nebo Andrew Burns. Capita si hodně zakládá na kvalitním zpracování svých produktů, na originálních designech a těch nejlepších uživatelských vlastnostech. Vyzkoušíte jeden model a Capita vás už nepustí. 

Snowboard Defenders of Awesome FK
Tento snowboard byl vytvořen pro ochranu všech terénů, kterými se chcete vydat z kopce dolů. Úžasná konstrukce propojující klasický camber se zero camberem, dodá každému jezdci sílu překonat na své cestě cokoli. Freestylový speciál ocení především vyznavači backcountry a velkých kickerů. Zkuste ho, nebudete zklamaní. Více o produktu naleznete ZDE.

Snowboard Horroscope FK
Horrorscope FK je jedno z nejlepších prken pro street a park na trhu. Díky uznání v testu časopisu Transworld Snowboarding a učinkování v mnoha snowboardových filmech, si toto prkno pořídilo mnoho z vás a víme, že jste maximálně spokojeni. Ještě aby ne, konstrukce je vytvořena kombinací reverzního camberu a ploché části mezi inzerty. Snowboard tak perfektně sedí na zábradlí, boxech a při dopadech vás podrží i v případě, že máte problémy s odjetím triku. Úžasně stabilní a rychlé prkno si určitě oblíbí i další z vás. V nabídce je i ve wide verzi. Více o produktu naleznete ZDE.

Snowboard Indoor Survival FK
Jedno z nejoblíbenějších prken v naší kolekci. Oblíbili si ho jak naši team rideři, tak podle prodejních čísel i naši zákazníci. Díky kombinované konstrukci, kdy uprostřed prkna najdete plochou část navazující od inzertů reverzním camberem, se můžete těšit na ideální přilnavost k povrchu jak při jízdě na zábradlí, tak na skocích. Flat perfektně drží na hraně, přitom zachovává vynikající pop, reverzní camber pak nejlíp funguje v měkkém sněhu a podrží vás při dopadech. Více o produktu naleznete ZDE.

COAL
Coal Headwear je americká značka vyrábějící stylové čepice, kšiltovky, kulichy a čelenky z kvalitních materiálů. Již od svého počátku je spjata především s uměním a skateovou a snowboardovou kulturou. Světlo světa spatřila v Portlandu již v roce 2002 a nyní zastává jedno z předních míst na americkém trhu. Na evropském trhu má značka Coal pevné postavení. Ve Francii a Itálii je jedničkou na trhu s čepicemi a své zastoupení má v naprosté většině evropských zemí. Značka Coal byla postavena na víře, že headwear je více než jen příslušenství. Je to část tebe, tvé identity a tvého stylu. Tuto myšlenku vkládáme do každého detailu - použitého materiálu i stylu, který je jedinečný tak, jako každý z nás.

Kšiltovka Foreman
Oblíbená taťkova truckerka do chladných dnů. Podzimní/​zimní kšiltovka Coal Foreman se stahovacími náušníky. Originální střih, který si v poslední době nachází oblibu u mnoha jezdců, kteří si chtějí zachovat svůj styl v kšiltovce i na svahu. Více o produktu naleznete ZDE.

Kulich Frena Solid
Klasický střih jednoduchého kulichu z příjemného akryliku a s logem Coal. Překvapením této čepice je trsátko, které naleznete v každém balení. Více o produktu naleznete ZDE.

Kulich Dakota
Měkká, ručně pletená čepice s klasickými buffalskými vzory a bambulí. Fleecová podšívka a tkané logo Coal na boku. I s tímto kulichem dostáváte jako dárek trsátko. Více o produktu naleznete ZDE.

Kulich Team
Klasická jemně pletená čepice s bambulí. Coal Team lze nosit v rozloženém moderním stylu nebo shrnutou in oldschool style. Kulich je vyroben z příjemného akryliku a dodávám je s dárkem v podobě trsátka. Více o produktu naleznete ZDE.

Kšiltovka Wilderness
Podzimní/​zimní kšiltovka Coal Wilderness se stylovým vyšívaným jelenem, rybou nebo kachnou. Každá barva je vytvořena s jiným motivem na čelní straně, najdi si svůj styl. Více o produktu naleznete ZDE.

DC SHOES
Jedna z nejznámějších skateboardových značek byla založena v roce 1993 Kenem BlockemDamonem Wayem. Od prvopočátku své existence podporují ty nejlepší sportovce, ať se jedná o skateboarding, tak o další sporty nevyjímaje ani snowboarding. V kolekci DC naleznete jak boty, na kterých je celá tato značka postavena, tak i snowboardy a zimní outerwear. Zde je pět ukázkových produktů, které mapují letošní nabídku.

Snowboard Mega Torstein
Kolekce snowboardů DC si za poslední roky získala velikou oblibu. Pozornost dnes věnujeme především teamové řadě. Ta je specifická především svou vrchní vrstvou, který je z dýhy a kopíruje tak povrch skateboardů. Originální pojetí pro freestylový speciál. DC má kořeny ve skateboardingu a tímto snowboardem se k němu opět vrací. Více o produktu naleznete ZDE.

Boty Status
Dobře vybavená, podporující bota, která se rozchodí hned první den. Ohnutí kde jej chcete mít, podpora kde jí potřebujete. Pohodlí nazouvání a vyzouvání díky technologii Boa a menší profil pro menší odpor vzduchu. Zůstaňte ve větším teple a suchu s vnitřními botičkami Aerotech. Tak tuto botu popsal její nejznámější uživatel Travis Rice. Souhlasíte s ním? Více o produktu naleznete ZDE.

Boty Search
Štíhlé, teplé a pohodlné - to dělá z bot Search vůbec nejpopulárnější dámský model od DC. Díky Boa systému si holky nemusí ničit své prsty a pohodlně si botu nazují nebo vyzují. V nabídce je jak jednoduchá černá verze, tak i dva barevnější modely. Více o produktu naleznete ZDE.

Bunda Bipolar 3L
Pánská bunda s lehce prodlouženou zadní částí je úžasně pohodlná a se svými vysokými parametry 20.000mm se řadí do první ligy ve snowboardovém oblečení. V nabídce je jak v moderní verzi s pruhy tak i v jednobarevné variantě. Až ucítíte použitý jemný materiál, nebudete chtít už žádnou jinou. Více o produktu naleznete ZDE.

Kalhoty Ace 13
Dámské kalhoty s parametry 5K jsou pohodlné, lehce zateplené a ve volnějším střihu. Nabízí se ve velikostech XS – XL a z barevné škály osmi barev si vybere opravdu každá s vás. Více o produktu naleznete ZDE.

Druhou část Přehledu značek v Buyers´ Guide 2013 máme úspěšně za sebou a teď je už jen a jen na vás, který z produktů budete mít v šatníku právě vy. Potřebujete pomoct s výběrem? Stačí porovnávat a zjišťovat potřebné informace v přehledu Freeride.cz Buyers´ Guide 2013. Za týden jsme zpět s další pěticí značek.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!