Ride Snowboards - Technologie 2015/2016

Opět se vydáváme do světa snowboardových technologií a letošních kolekcí, které vám přinášíme nejen v rámci nejširšího přehledu vybavení Freeride.cz Buyer´s Guide 2016, ale i díky sérii produktových článků jednotlivých značek. V dnešním článku se podíváme blíže na značku Ride Snowboards a především pak na technologie, které najdete v jejich produktech pro sezónu 2015/2016. Nejprve si ale značku Ride Snowboards představíme a podíváme se do její historie.

Snowboardová značka Ride Snowboards vznikla v roce 1992 v americkém Redmondu. Původní myšlenka zakladatelů značky byla vytvořit snowboardovou značku „pro lidi“ postavenou na technických inovacích a moderních technologiích a zároveň si tak splnit svůj sen. Díky spolupráci se špičkovými ridery se skromná produktová řada 4 modelů prken během několika prvních let dramaticky rozrostla a Ride měl své místo na slunci jisté.

Necelé dva roky po založení značky přišla potřeba začít vyrábět i kvalitní outerwear a streetwear, kterého v té době příliš nebylo. Tak se zrodila značka Cappel, která dodnes existuje v rámci Ride kolekce jakožto sekce inspirovaná netradičními módními trendy. 

V roce 1995 se Ride přestěhoval do Prestonu a podle nového sídla také nazval původní řadu vázání, která tam začal vyrábět. Nedlouho poté se, zřejmě i díky kontroverzním sloganům na účet plastových vázání, Ride stal leaderem na trhu hliníkových vázání. Reklamní slogany: „Plast je na vibrátory.“ nebo „Všechno čemu věříš - zbraně, letadla a pivní plechovky - se vyrábí z hliníku.“, si svého času skutečně nebraly servítky, ale přitom zdůrazňovaly přednosti aluminiových vázání - lehkost a výrazně vyšší odolnost oproti plastovým vázáním.

Ještě ten samý rok doplnil Ride svou produktovou řadu i o vlastní snowboardové boty. Tím odpadla starost s tím, aby boty jiných značek pasovaly do vázání rozdílných značek. Díky dobrým designům, lehké konstrukci a technickým inovacím, které dnes zahrnují například samotvarovací pěnu vnitřní boty, BOA systém a další, se Ride boty brzy dočkaly stejné popularity jako vázání a prkna. Už skoro deset let si tak můžete od Ride Snowboards koupit celý snowboardový komplet.

Ride Snowboards vždycky stál a dodnes stojí v čele technologického vývoje snowboardů. Počínaje drobnými vylepšeními až po experimenty s tvarem prken. Hrany Ride prken například obsahují o 50% více materiálu a jsou tak odolnější vůči vytržení, karbonové pásky Carbon Array zlepšují přenášení váhy a prodlužují efektivní hranu a mnohé další pro dobrou jízdu velice významné drobnosti. Ride také pracuje s teplotou u některých designů a díky Thermal Construction Technology bude vaše prkno měnit barvu podle venkovní teploty.

O Ride Snowboards by se dalo mluvit ještě hodně dlouho - jaké ridery sponzorují, jaké akce podporují, jaká videa natočili atd atd. Důležité je ale odnést si to, že se jedná o značku založenou snowboardisty, která staví na nejlepších technologiích. Najdete u ní výborné prkno pro naprosto jakýkoli styl jízdy - ať už jezdíte v parku, freeride, sjezdovky nebo cokoli mezi tím, můžete si být jisti, že s výbavou od Ride budete mít výborně ovladatelné prkno, pevné vázání s doživotní zárukou na hliníkový baseplate, lehké a pohodlné boty a skvěle střižený a padnoucí outerwear s vysokým sloupcem. To všechno můžete doplnit ještě termo prádlem, rukavicemi, helmou, batohem… Je toho prostě moc! RIDE, RIDE, RIDE, RIDE…!!!

A jaké technologie najdete v produktech značky Ride Snowboards pro tuto sezónu? Na následujících řádcích se seznámíte s jednotlivými technologiemi, kterými Ride Snowboards obohatil své výrobky a vy tak dopodrobna zjistíte, co se v nich nalézá. 

Technologie snowboardů značky Ride:

- Slimewalls
Sidewall (bok snowboardu) vyráběný ze stejného materiálu jako skate kolečka. Každý kdo někdy měl skateboard ví, kolik toho musí kolečka vydržet. Další výhodou slime materiálu je design, především transparentní verze vypadá na prknech skvěle.

- Pop Walls
Karbon vložený do Slimewalls zvyšující pop prkna

- Carbon Array
Technologie Ride Carbon Array znamená naprostou kontrolu přenosu sil na hranu snowboardu. Uhlíková vlákna jsou umístěna v zóně před vázáním, odkud se rozbíhají křížem na opačnou hranu prkna. Díky tomu je perfektně přenášen tlak na hranu snowboardu a jezdec dosáhne maximální kontroly nad prknem. 

- Silencer
Kompozitová vrstva, která účinně tlumí vibrace prkna. Tyto „tlumiče“ dokážou filtrovat podněty od pop laminátu, uhlíkových vláken a ostatních zpevňujících prvků desky a poskytnou příjemně živé jádro. 

- Membrain®
Je povrchovým materiálem, který váží méně než polovinu tradiční vrchní vrstvy z materiálu ABS. Přimícháním urethanu zůstává Membrain příjemně ohebný i při nízkých teplotách. 

- UL Core
V jádru jsou uloženy podélné tlumiče v celé tloušce jádra pro vysokou pevnosti a nízkou hmotnost.

- Cleave Edge
O 50% více oceli pro větší výdrž hran freestyle snowboardů.

Tvary Ride snowboardů:

- Freestyle a allmountain freestyle:

Hybrid Twin

Twin Rocker

Lowrize Rocker

Hybrid LowRize Rocker

- Freeride a All mountain:

All Mountain Rocker

Hybrid All Mountain Rocker

Ride Snowboards natáči pro většinu produktů video, které předvádí zboží ze všech stran, a která najdete v Buyer´s Guide 2016 u každého Ride produktu. Zde je ukázka produktového videa jednoho z nejprodávanějších Ride prken Highlife.

Kolekci Ride snowboardů najdete na TOMTO ODKAZU.

Technologie Ride vázání:

- Aluminium
Nejpevnější materiál pro výrobu vázání. Díky celokovové konstrukci je na baseplate vázání Ride poskytovaná doživotní záruka. 

- Infinity Chassis Systém
Tvar baseplatu je velmi úzký. Díky tomu nedochází k ovlivňování průhybu snowboardu. Jakékoliv nastavení vázání je možné bez odmontování z prkna.

- Wedgie
Ultralehká podložka, která se užívá k tomu, aby se srovnal úhel mezi kotníkem a kolenem do přirozenější a pohodlnější pozice. Úhel též umožňuje dodat pákový efekt k většímu odrazu při skoku, bez ovlivnění vaší pohodlné šířky postoje. V neposlední řadě tlumí vibrace vznikající při jízdě po tvrdém podkladu.

- Slimeback
Highback – díky použití stejného materiálu jako u Slimewalls® patka perfektně pohlcuje vibrace a tlumí rázy. 

- 3D ThinGrip™ Toe Strap
Díky pružnému materiálu je možné upevnit prstový pásek přes špičku boty, nebo klasicky přes horní část boty.

Ukázka produktového videa k vázání Ride Rodeo.

Kolekci Ride vázání najdete na TOMTO ODKAZU.

Technologie Ride bot:

- Boa Technology
Nejpohodlnější systém utahování snowboardové obuvi. Boa Technology poskytuje na systém utahování doživotní záruku. 

- Tongue Tied
Dokonalá fixace kotníku. Lanko samostatného systému Boa je protaženo jazykem v místě ohybu kotníku. Utažením dosáhnete perfektního stažení kotníku a fixace paty. Hlavním šněrováním už jen doladíte stažení ostatních částí nohy.

- Intuition Foam
Super lehká a tvarovatelná thermo vložka. Vložka, která se vytvaruje podle tvaru vaší nohy. K tvarování dochází při ježdění nebo ve speciální troubě.

- Aegis
Antibakteriální úprava díky které boty Ride nikdy nesmrdí.

- In2grated Constraction
Boty Ride jsou stejně dlouhé jako vaše běžná obuv. I s velkou nohou se bez problémů vejdete na své prkno.

- Flexlight Sole Technology
Podrážky s dokonalým tlumením a velmi nízkou váhou. Na správných místech jsou umístěny vzory, které zajistí stabilitu při výšlapech. 

- LSD C.A.T.
Dámské boty Ride jsou speciálně vytvarované pro dámy. V oblasti lýtka je vložka upravena tak, aby neřezala při backside oblouku.

Zde je ukázka produktového videa nejprodávanějších bot Ride - Jackson Boa.

Kolekci snowboardových bot Ride najdete na TOMTO ODKAZU.

Kolekce Ride Snowboards zahrnuje bundy, kalhoty, spodní prádlo a street oblečení. Níže naleznete hlavní technické vychytávky Ride outerwearu.

- Strata HD
Vaše pohodlí i v těch nejhorších povětrnostních podmínkách zajistí značková membrána Strata HD. Podle vašich požadavků a peněženky si můžete vybrat mezi různými vodními sloupci. 

- 37,5 by Cocona
Vysoká ochrana proti proniknutí vody. Udržuje ideální vlhkost uvnitř produktu. Aktivní částice systému 37,5 by Cocona roznáší částice vlhkosti do velké plochy a ty se následně pomocí tělesného tepla odpařují. Membrána 37,5 by Cocona má špičkový parametr vodního sloupce 20k a 30k prodyšnosti.

- Aguapel
Nano-​Tex vyvinul speciální povrchový zátěr, který dodává materiálu efekt stékajících kapek

- ACT
Systém značení zateplení oblečení 01-​04 - čím vyšší číslo tím více je produkt zateplen.

Technických prvků je u oblečení Ride Snowboards nezpočet. Nemá smysl tady popisovat vše od snowcatcherů přes odepínání kapucí až po důmyslné odvětrání, vše naleznete na stránkách výrobce. Největší výběr najdete na www.snowboardel.cz.

Hardwearovou část letošní kolekce pak v přehledu snowboardového vybavení FREERIDE.CZ BUYER´S GUIDE 2016.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!