The Blackboard Experiment 2017 - Sage Kotsenburg

V redakci Snowboarder Magazine se zrodil jeden výborný nápad. Oslovit deset snowboardových značek, od každé si nechat vyrobit jedno vybrané prkno v černé barvě. Dále vybrat známého jezdce, ideálně bez sponzoringu na prkna a vše zprodukovat do testovacího projektu The Blackboard Experiment. O co přesně šlo, se dozvíš v tomto článku.

Oficiálních snowboardových testů moc není. Tím nejrozsáhlejším a nejuznávanějším je Good Wood od magazínu Transworld SNOWboarding. Dělat tomuto testu konkurenta, to jsou zbytečně vyhozené peníze a energie. Co takhle ale vymyslet něco originálního? Přesně to se povedlo klukům ze Snowboarder Magazínu.

Jak jsme se již zmínili v úvodu tohoto článku, redaktoři oslovili deset snowboardových značek, po domluvě si u nich nechali vyrobit prkna v černé barvě, tak aby je tester nepoznal a v dalším kroku našli toho správného testera. Ideální podmínky pro výběr? Aktuálně nemít sponzora na prkna, světová popularita a samozřejmě i skills, které jsou pro testování snowboardů potřeba. Volba nakonec padla na olympijského vítěze a vítěze několika ročníků X Games - Sage Kotsenburga.

Sage vyrazil s produkční crew do resortu Mammoth, kde testoval co to šlo. U žádného prkna netušil o jakou značku a model se jedná. Pod nohy se mu dostalo všech deset prken a zaměření testu padlo na skoky, jiby, transition a carving. Jak celý test dopadl, která prkna Sage vyzkoušel, jaký snowboard bral nakonec hlavní ocenění, a která prkna dostala ocenění ve svých kategoriích? To vše si dejte v následujících krátkých reportážních videích. 

Board 01

Board 02

Board 03

Board 04

Board 05

Board 06

Board 07

Board 08

Board 09

Board 10

Best Transition Board

Best Jump Board

Best Jib Board 

Best Carving Board

Best Overall Board

Další zajímavé články

Zúčastněte se "Woodstocku snowboardingu" Longboard Classic 2024!

Letos se již po dvacátépáté uskuteční legendární akce Longboard Classic, které se přezdívá Woodstock snowboardingu. Vyrazte na místo dění do Stuben am Arlberg a poznejte to na vlastní kůži!

Tradiční RetroJam na Neklidu proběhne již tuto sobotu

Již 12. ročník tradiční oldschool akce “RetroJam” na Neklidu u Božího Daru se uskuteční v sobotu 16.března. Lokálové zvou na nabitej program, parádní set-up a atmosféru staré dobré snb akce, kterou jinde nezažiješ. Více o akci se dozvíš v tomto článku!

Špindl hostí poslední zastávku Snowboard Zezula Tour 2024!

Již tuto sobotu se utkají čeští snowboardisti různých věkových kategorií ve Špindlerově Mlýně na poslední letošní zastávce Snowboard Zezula Kids Tour a MČR juniorů a dospělých!