Honza Nečas a jeho první letošní edit z USA

Jak vás průběžně informujeme, česká freestylová reprezentace tráví celý prosinec v americkém Coloradu, kde trénuje na nadcházející sezónu. Jedním ze stabilních členů crew a jeden z nejlepších českých snowboardistů současnosti Honza Nečas je na místě samozřejmě taky a tady je jeho první edit.

V amerických resortech KeystoneBreckenridge se nachází česká parta ve složení Kačka Vojáčková, Šárka Pančochová, Petr Horák, Roman Dlauhý, Martin Mikyska, Dušan Kříž, Honza Nečas, Dan a Ondra Porkertovic... a všechno zaznamenává na foťák (jak fotky tak záběry) trenér české repre Přemek Vida.

Honza Nečas stejně jako ostatní skokani zatím trpělivě čekají až Keystone shapers dostaví velkou lajnu skoků a mezitím shredí v nekonečném jib parku nebo využívají medium kicker line. Nečiho edit je tak v určitém slova smyslu "warm-​up" a uvidíte v něm jeho jibbové umění, což u tohodle jezdce není až tak zvykem. Dokáže vám ale, že ani v jibbingu si nezadá s nejlepšími českými "shreďáky". Natáčel Přema, sestříhal si sám "Johny NoTime" na track "Lonely Boy" od kapely The Black Keys, který nejlépe vyjadřuje Nečiho ježdění, kdy musí brázdit snowpark v Keystonu povětšinou osamocen, protože ostatní se spárovali, natáčejí se navzájem (Horis-​Roman, Martin-​Dušan) a Neči tak bojuje chudák sám :) 

A pro ty, kdo nestihli první edit z USA dodaný duem Roman Dlauhý - Petr Horák, tak tady ho připomínáme. Přestože tahle první jibová nálož z letošního U.S. tripu sice má v názvu slovo "warm-​up", tak to vypovídá jen o tom, že se natáčel první dny výletu. Co se týče úrovně triků Romana a Horise ale moc o warm-​up nejde, spíš uvidíte poměrně slušnej shred masakr. Enjoy, posíláme velký props do Colorada a těšíme se na další materiály!

Další zajímavé články

Kuba Hroneš přepisuje historii a jako první na světě odjíždí sw triple underflip ze zábradlí

Ze svého rodného Špindlu Kuba Hroneš vyráží dech celému světovému snowboardingu, když na speciálně postaveném spotu v průsmyku posílá jako první na světě switch boardslide to switch triple uderflip 1170. Co k tomu předcházelo a jak se trik nakonec povedl mrkni v tomto článku!

Na Kaprunu se jely freeridové bomby během X OVER RIDE 2024!

Minulý týden jsme vám tady naservírovali desert ke snídaňovému menu v podobě živého vysílání z X OVER RIDE na Kaprunu, kde proběhla místní premiéra zastávky Challengeru Freeride World Tour. V místních libových podmínkách se utkali rideři toužící se probojovat do Freeride World Tour 2025 a bylo se teda, na co koukat!

Dejte si Live stream z X OVER RIDE 2024 na Kaprunu!

Zpříjemněte si ráno živým vysíláním z prosluněného Kaprunu, kde právě probíhá X OVER RIDE 2024 aneb 4* FWT Challenger, který slouží jako kvalda do Freeride World Tour 2025 a bude se zde rozhodovat, kdo si stoupne příští rok na starověku těchto legendárních závodů! Konec závodu je plánovaný kolem 11:00.