K2 team trip 2012 - Val Senales

Do redakčního emailu nám dorazilo krátké shrnutí letošního tripu části českého teamu K2 Snowboarding, který vyrazil směr Val Senales. Jak se tam měla parta ve složení Martin Kolařík, Míša Bíša a Kuba Král se dozvíte z následujícího krátkého reportu a videa.

Díky podpoře K2 Snowboarding jsem letos mohl na pár dní navštívit resort Val Senales a zažít tam nějakou tu srandu. Celý trip začal v Praze, kde jsem naložil Shymona a.k.a Šimpanze a vyrazili jsme do Itálie. Cesta cca 8 hodin asi 750km, pro ty, kteří nevědí. Naivně jsem si myslel, že se prostřídáme se Shymonem za volantem, ale potom co mi sdělil, že nemá papíry, zůstal jsem za volantem sám. Super začátek tripu. Cesta naštěstí proběhla bez problému a my dorazili v chillu do střediska. 

Mezitím co jsem po náročné cestě spal, Shymon srdcař klasicky nelenil a prozkoumával park a okolí. Po spánku a pozdravení se s lidmi kolem proběhla pohodička v karavan campu. Další den jsme vstali co nejrychleji to šlo a vyrazili jsme na kopec, kde Shymon točil s klukama Míšou BíšouKubou Králem. Tomu patří největší respekt, že se tak rychle vylízal ze zranění, který ho potkalo v Peci na 4x4ce. Míša Bíša má flow jak blázen a padaly mu tam věci typu front flip ze step up roury, fs 540 ze step up roury a fs 360 do grindu. BIG UP. 

Po celým dni ježdění jsme absolutně unavený vytuhli ve stanu a díky zelenýmu dýmu jsme mohli v klidu spát. Hehe, ráno se probouzím, leje jako z konve a vedle mě Shymon ve stanu v kaluži vody nechápe co se děje. Krásný to probuzení. No nic, neleníme a vydáváme se opět na kopec.

V tomhle duchu pokračoval skoro celej trip až na poslední den, kdy se počasí umoudřilo a my mohli navštívit beach volejbal, fotbal, zajít si na bar a hamburger a příjemně poklábosit. Všechno jednou končí a i když se mi moc nechtělo, musel jsem další den do práce, takže cesta domů mě neminula. Shymonek punkster zůstal ve Valse o několik dní déle díky tomu, že se potom mohl svézt s Pepkem Samkem home.

Na závěr bych chtěl poděkovat K2 Snowboarding, Sub IndustriesHell Tattoo za podporu tohoto tripu a rozhodně Opičákoj za edit, kterej natočil a sestříhal. Doufám, že aspoň někteří z vás oceněj. 

Mějte se hezky a užijte léto, v zimě na kopci PEACE.

Text: Martin Kolařík
Edit: Jakub Šimůnek

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!