Trenér Martin Černík o vystoupení Šárky Pančochové v olympijském slopestylu

Přímo z dějiště Olympiády z ruského Soči nám Martin Černík (vedle Jožina Toufara jeden ze dvou trenérů Šárky Pančochové) odpověděl na pár otázek ohledně Šárčina vystoupení v historicky prvním olympijském slopestylu. Tady jsou jeho názory:

Martine jak vnímáš celé vystoupení Šárky a průběh závodu?
Slopestyle na ZOH Šárka odjela fantasticky. První tréninky trať nebyla nic moc, ale postupně se to zlepšovalo... Kvalifikaci zajela super, ale na menších skocích, protože se na ty velké necítila, a těsně nepostoupila. Semifinále už jela na velkých a suverénně vyhrála. Stejně pak naložila první finálovou jízdu, bohužel se během dne měnila rychlost a Šárka si ve druhé jízdě nepřibrzdila a přepálila první skok. Naštěstí to kromě zlomené helmy proběhlo bez větších následků. Co se týče jízd Šárky, tak to fakt naložila ve stylu a měla dobrou kombinaci triků. Taky se nám podařilo dobře načasovat formu a nejlepší jízdy na závodní den, takže si myslím, že to dopadlo moc fajn. Škoda jedině judgingu, který nebyl moc konzistentní, ale tak to bohužel na freestylových závodech chodí...

Co měla Šárka v plánu pro druhou jízdu?
Druhou finálovou jízdu Šárka chtěla upgradovat a na posledním kickeru dát Backside 900, ale bohužel tam nedojela. 

Jak je na tom Šárka zdravotně po tom strašlivě vypadajícím pádu, jak se cítí?
Šárka je dnes překvapivě v pohodě a cítí se OK, má akorat trochu zatuhnutý krk, což je po takovémto fatálním pádu zázrak. Dnes večer půjde na svůj první trénink rampy, tak uvidíme jak to půjde.

Samozřejmě se musim zeptat na judging, což je teď hodně diskutované téma. Tvůj názor?
Nejsem rozhodčí, ale na rovinu nechápu jak může pět rozhodčích dát úplně stejné body. To mi přijde divné. Evidentně jeden něco rozhodnul a ostatní to kopírovali, což je dost neprofesionální. Dle mého názoru by rozhodčí měli dávat skóre sami za sebe a ne skupinově jak se to ve snowboardingu dělá. Jinak si vážím hodnocení Kláry Suchanové, která to dává fakt dobře u všech závodníků. Škoda, že tam je cca polovina judges, kteří jsou dost mimo...

Určitě jsi postřehl, že se u nás vzedmula vlna kritiky právě na rozhodčí, že Šára měla bejt bronzová...
Osobně si to také myslím, protože dala dvě petky a sedmu, jízdu měla v super stylu... Jediné, co bych vytknul, byl kratší grab na Backside 720, ale jinak triky hezky protahuje. Bronzová Jenny byl podle mě úplnej úlet. Na rovinu když má někdo v jízdě Backside 360, tak v top 3 nemá co dělat.

Díky za odpovědi a nějaký vzkaz na závěr?
Moc díky všem, kteří fandili a velkej respekt Šárce za to jak to dává ne těch mega skocích.  A těšíme se na vás na Letné v sobotu 15. února večer! Dorazíme za vámi s Šárkou rovnou z letiště.

Další zajímavé články

O víkendu proběhne Horsefeathers Sneak the Tweak na Mölltalu!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 11. května! Vidíme se tam!!!