Výsledky prvního závodu 4x4 Českého snowboardového poháru 2012

Dnes se ve Špindlu odjel první závod letošního 4x4 Českého snowboardového poháru a na partou Snowparkdesign čerstvě a perfektně připravený kicker ve Svatém Petru dorazila v podstatě kompletní česká freestylová špička. Úroveň ježdění díky tomu byla pravděpodobně vůbec nejvyšší za historii českého poháru. 

Petr Horák, Honza Nečas, Dušan Kříž, Roman Dlauhý, Martin Mikyska, Filip Gutwirth, Venca Kutil, Darek Bergmann, ale i spousta nových nadějných tváří ukázalo, že progres českého snowboardingu tu opravdu je! Triky jako Backside 1080 Double Cork, Double Frontflip, Switch Backside 900, Frontside 1080 nebo Double Backside Rodeo 900 mluví za všechno! Ještě než vám přineseme kompletní report, fotky a video, zatím mrkněte na výsledky a stručné info od organizátorů.

První závod série Impromat 4x4 Český snowboardový pohár 2012, který organizuje Asociace českého snowboardingu, vyhrál Petr Horák a připsal si tak první body do celkového hodnocení. Mezi dívkami zvítězila teprve patnáctiletá Kateřina Vojáčková. Na start prvního závodu série 4x4 ČSP se postavilo 53 jezdců rozdělených do čtyř kategorií. Již během pátečního tréninku otevřeného všem registrovaným jezdcům byly k vidění triky, které dávaly tušit, že progres u většiny jezdců za posledních 9 měsíců byl znatelný. Závod samotný pak byl rozdělen do dvou částí - kvalifikačních a finálových jízd. Třešničkou na dortu pak byla soutěž o nejlepší trik (best trick). 

Podle slov šéfa rozhodčích Ondřeje Douši zvítězil Petr Horák díky kombinaci triků FS 10 Tailgrab a především BS 10 Double Cork. "Tím, že jsme nedělali klasický slopestyle formát, ale jen big air, měli jezdci možnost soustředit se právě na tento skok a díky tomu předvedli triky, za které by se nemuseli stydět ani na soutěžích evropského či světového formátu," dodal. 

Men:
1. Petr Horák
2. Martin Mikyska
3. Jan Nečas 

Women:
1. Kateřina Vojáčková
2. Erika Kolbert 

Groms:
1. Miki Pajer
2. Daniel Kašpar
3. Adam Paulíček 

Rookies:
1. Jan Lohynský
2. Michal Biša
3. Marek Ježek 

Další závod seriálu Impromat 4x4 Český snowboardový pohár se jede již příští víkend, tedy 3-​5. února, v Rejdicích, a to v disciplíně slopestyle. 

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!