Just Ride! Summer 2017 si střihl povedenou premiéru ve Wakeparku Hradec Králové

Just Ride zažilo už většina wakeparků po celé České Republice. Jeden z těch novějších - v Hradci Králové měl však premiéru až tohle léto a to konkrétně minulou sobotu 24.6.2017. Celodenní program byl opravdu nabitý a každý, kdo dorazil si v areálu našel to své. Pojďme se společně mrknout, jak to celé v sobotu proběhlo…

Vzhledem k velké rozloze areálu se naše stanové městečko rozkládalo téměr od hlavní brány až do zadní části wakeparku. V pravé části si mohli návštěvníci ve stánku CK Fischer /​ Nev-​Dama zahrát VR hru s 3D brýlemi, zkouknout nabídku zájezdů a po registraci se automaticky zapojit do slosování o zájezd v hodnotě 5.000,-. Hned vedle probíhal po celý den na KitKat stánku trénink na avizovaný Labyrint contest, do kterého se tentokrát zapojily týmy, které si snad herní desku sestrojily pro trénink doma, jinak je až nepochopitelné s jakou rychlostí dokázaly hru dokončit. Každý, kdo na KitKat stánek dorazil se také mohl nechat vyfotit před fotostěnou s různými letně-​laděnými věcmi. 

Mercedes-​Benz stánek nabídl herní simulátory, na kterých si bylo možné zazávodit ve dvou a nechat si od zkušených řidičů poradit, jak porazit soupeře. Před stánkem si návštěvníci mohli také prohlédnout obytný model Vito Marco-​Polo, které je skvělým parťákem třeba právě na letní cesty k vodě. Hned vedle stánku se také nacházela u-​rampa od známé crew VSA-​Xtreme, která dorazila za podpory Mercedes-​Benz! Kluci lítali ve složení: Štěpán Troubil (skateboarding), Honza Hanzlík (BMX) a Tom Lorenc (scooter). Celkem třemi vstupy prováděla hlavní tvář VSA-​Xtreme Jeny Valenta. Kluci předvedli skvělou show plnou technický triků a invertů, za což jim patří respekt a poděkování za to, že nakopli atmosféru správným směrem!

Testování wake výbavy jelo od samotného zahájení akce v 10:00 a riderů dorazilo vyzkoušet nová prkna opravdu mnoho. Bylo vidět, že každý chtěl dát něklik kol, aby prkno dobře poznal a udělal si srovnání. Tady je jen na místě zmínit, že bychom chtěli poprosit všechny jezdce na všech dalších zastávkách, aby po otestování vrátili výbavu zpět na stánek, aby mohl vyrazit testovat zase další. Rideři musí odpočívat, to je jasné, wakeboardy ale ne ;-) Díky za spolupráci!

Vyzkoušet jste si mohli prkna Double Up Wakeboards a to na stánku Wakeguru.cz, kde jste si také mohli prohlédnout a případně zakoupit neoprény, vesty, lycry, plavky další věci k vodě od firem SoöruzGlidesoul. Prkna a vázka bylo možné vyzkoušet také na stánku Humanoid Wake, kde se nacházely i vesty Follow a boardbagy Mine. Ready byl na místě i dvoučlenný tým Kuba ZálejskýRomand Dlauhý, kteří se starali o testování prken na stánku Nobile Wake.

Na stánku Mystic jste se mohli mrknout na nové neoprény, vesty, lycry, helmy a další wake vybavení. K vyzkoušení byly helmy a vesty Mystic a prkna Brunotti. Nedaleko se také nacházel stánek Towee, na kterém byly k vidění rychloschnoucí osušky téhle české značky. Kdo se chtěl při testování i mimo něj něco naučit na vodě (a nebo se něco dozvědět o životním stylu ;-)) Mohl se zastavit na stánku FreestyleZOO a domluvit si free coaching. Ten probíhal prakticky po celý den a byl opět nastavený pro úplně začátečníky, ale i pro pokročilé jezdce. Koho coaching v Hradci bavil, může vyrazit třeba na jejich chystaný wake kemp.

Během dne se také hned vedle Freeride.cz stánku konala osvěta o třídění opadu a to na stánku Samosebou.cz. Kromě informací o třídění, jste zde však mohli vyhrát i zajímavé ceny od našeho partnera Eko-​kom, který stojí právě za projektem Samosebou.cz. Přítomné kolo štěstí nabízelo každému, kdo s ním zatočil na výběr dvě otázky - lehčí a těžší. Po výběru a případné správné odpovědi byl každý ihned odměněn například plastovým krytem na banán, termo taškou k vodě, slunečními brýlemi a tak dále. Na úrovni Samosebou.cz a Freeride.cz stánku si také každý mohl vyzkoušet balanční prkna Woodboards, které vám pomáhají vychytat rovnováhu, která je u boardových sportů rozhodně důležitá.

Kdo si chtěl ze dne ulovit vzpomínky, mohl se stavit na stánku Sony Action Cam, na kterém byly celý den k dispozici akční kamerky a to s teleskopickými tyčkami, plováky, helmou s možností přidělání kamery a dalšími vychytávkami. Kamery byly k zapůjčení samozřejmě zdarma a kdo se o nich chtěl dozvědět víc, mohl se zeptat Sony specialisty. Kdo chtěl spíše jezdit, ale záběry chtěl také, mohl využít Sony Action Cam follow shootingu, během kterého na vodě natáčel každého, kdo projevil zájem člen naší Freeride.cz crew a wakeboardista Honza Lohynský. Všichni, kdo se do natáčení zapojili už obdrželi své záběry na e-​mail a někteří se také objevili v závěrečném videu.

Do programu se také s touhle zastávkou přidal náš partner Paddleboardguru.cz, u kterého si všichni návštěvníci mohli zdarma zapůjčit a vyzkoušet paddleboard a ve 14:00 se také zapojit do SUP paddle battlu, ve kterém změřili síly všichni, kdo chtěli pobavit sebe i diváky na břehu. Tenhle závod je stoprocentně skvělým zážitkem a přináší také možnost vyhrát super ceny. Těšit se na něj můžete i na další zastávce ve Stráži pod Ralskem!

Kdo chtěl zůstat raději na suchu (myšleno nohama - protože BudvarJack v tomhle případě tekly proudem) se mohl v 17:00 zapojit před stánkem party Breaka a leg do novinky v programu s názvem Hammer game. Jedná se o rakouskou klasisku, u našich sousedů známou pod jménem "Nagelbalken". Hra probíhá mezi více hráči, kteří se užší stranou kladiva snaží postupně zatlouct tvůj hřebík do pařezu. Ten, komu jako poslednímu hřebík vyčnívá, platí zbytku hráčů rundu. Vězte, hrát tuhle hru s Break a leg je jenom pro zdatné pijáky. Těch se však během dne s Budvarem i Jackem Daniel’sem našlo poměrně dost.

Někteří zvolili cestu programem přes zmíněnou Hammer game a dali si chill, někteří naopak drtili ježdění a trénovali na Wakeguru.cz Best Trick contest, který byl opět vrcholem wakeboardového programu a startoval v 18:45. Po diskuzi na riders meetingu byly jako překážky do závodu vybrány dva kickery vedle sebe u břehu a funbox s A-​framem. Rozhodčí usedli ve složení Murphy, Zálej, LohyMára Holubčák a náš speaker Štěpán Krpata odpálil tenhle hodinový jam. Ve všech kategoriích jsme viděli super triky, ale i neskutečné crashe, při kterých se naštěstí nikdo nezranil. Tak jako na každé zastávce, i tentokrát se hodnotil v každé kategorii vždy jeden nejlepší trik.

Porotu v dětské kategorii nejvíc zaujal trik FS 360 to 5050 na nižší části funboxu od mladé Valentiny Bugalové. V ženské kategorii to nejvíce zabila Péťa Narovcová a to transferem do boardslidu z nižší části funboxu do šikmé části A-​framu. Mezi muži se nejvíce blýskl Tomáš Pávek, který vyslal velkou BS 360 na kickeru, za kterou si vyloužil props od poroty, speakera i diváků. Protože se riders snažili a posílali tam jeden pokus o best trick za druhým, bylo k vidění i hodně crashů. Porota se proto rozhodla zhruba v půlce závodu otevřít ještě kategorii Best crash. Tu nakonec celkem s přehledem vyhrál také Tomáš Pávek, který při transferu pověsil na spodní části A-​framu takové prádlo, že všichni koukali jako puk.

Po menší pauze přišel čas na vyhlášení. Na vyhlášení vítězů Wakeguru.cz Best trick contestu, kteří si odnesli parádní ceny v podobě neoprénu a vest, navázalo vyhlášení slosování o zájezd za 5.000,- od CK Fischer, které vyhrál… . Vyhlášeni byli také nejaktivnější testeři, kterými se stali Jan Straka (5.místo), Radek Tvrdoň (4.místo), Ivana Mutinská (3.místo), Matyáš Kučera (2.místo) a Vladimír Škoda (1.místo). Všichni zmíněý obdrželi věcné ceny od našich partnerů, které rozhodně udělali každému radost.

Po vyhlášení jsme si střihli ještě poslední exhibici v u-​rampě, při které opět padlo několik invertů a technických triků. Hned po exhibici jsme se odebrali na Jack Daniel's Fire afterparty, která se odehrála přímo na terase u mola. Mejdan vytvářel DJ Buldog, pro kterého to byla na Just Ridu premiéra a to úspěšná, protože props sklízel ze všech stran. Díky za super party kámo! ;-) Budvar se točil a drinky i panáky na Jack Daniel’s stánku létaly až do brzkých ranní hodin, kdy pomalu až příchod světla naznačil, že je přeci jen už čas tuhle povedenou zastávku ukončit.

Díky vám všem, kdo jste do Hradce na Just Ride dorazili! Věříme, že se vám akce líbila, protože feedback od vás máme pozitivní (budeme samozřejmě rádi i za další) a doufáme, že se vidíme na další zastávce, která se koná už příští týden 8.7.2017Cable Wakeparku Stráž pod Ralskem. Událost na Facebooku najdete tady. Info článek o akci vyjde tady u nás na webu během následujících pár dnů.

Video z akce:

Další zajímavé články