Freeride Junior World Championship proběhne 28.-31.1.2020 v rakouském Kapplu

V termínu 28.-31.1.2020 se v rakouském Kapplu sejdou nejlepší juniorští freerideři světa, aby poměřili síly v rámci již 8. Freeride Junior World Championship. Závod se uskuteční ve spolupráci se sérií freeride závodů Open Faces Freeride Series. Více info níže.

62 riderů ve věku 15 až 18 let z 13 zemí a 3 světových kontinentů. To je bilance, na kterou se můžou těšit ti, kdo závod budou sledovat živě a nebo na livestreamu. Závod se jede ve vyhlášeném tyrolském středisku Kappl, kde doufejme ještě připadne trochu sněhu, aby rideři mohli využít potenciálu místního terénu.

Z evropských řad se za snowboardisty na startu opět objeví Eliot Dänzer (SUI) a za lyžaře například šampióni Europe Oceania závodů Victor Hale-Woods (SUI)Edgar Cheylus (FRA).

Těšit se můžete taky na výkony mladých nováčků jako jsou třeba dvojčata Fynn a Lach Powell (NZL) mezi lyžaři a Jamese Thompsona (NZL) mezi snowboardisty.

Americké lyžařky Britta Winans (USA)Leon McGuire (USA) se vrací do závodu po vítězství v rámci severoamerického IFSA. Přidá se k nim mezi ženami i Hayley Houston (USA) za snowboarding.

Závod podpoří i coachové a Freeride World Tour legendy jako Stefan Häusl (AUT)Seb Michaud (FRA)Emilien Badoux (SUI)Oakley White-Allen (USA). FJWC tak symbolizuje předání pomyslné freeridové štafety mladší generaci.

Nenechte si nic utéct a sledujte livestream na www.freerideworldtour.com od 28. do 31.1.2020!
Aktuální info sledujte na Facebooku:
Více info najdete i na webu Freeride World Tour.

Zveřejnil

Jan Lohynský
Další články autora

Další zajímavé články

Buldozlife pustili ven street video "Egal"

Švýcarští shreďáci Buldozlife crew mají venku zase jednu streetovou pohodičku...

The Blondes a Arianna Tricomi vychutnávají Japonsko v segmentu z "The Land of Giants" od MSP

Čtyři freeriderky nás vezmou v ochutnávce z "The Land of Giants" do japonskýho prašanu...

Štylař Valentin Morel potěší season editem

Švýcarská štylová mašina Valentin Morel má venku nový sezónní video...