Kam o víkendu vyrazit do snowparku?

Začíná víkend a spousty z vás jsou dychtiví po freestylu. Nedivíme se! I my bychom rádi dali nějakou rotaci na skoku nebo nějaký povedený slide na jibbech. Bohužel situace okolo vleků se nemění a ty stále stojí. Co naopak nestojí a nezevlí je pár nadšenců a zapálenců, kteří i v této nelehké době pro nás staví a připravují parky, které nám musí postačit alespoň na tu šlapačku.

Co, kde a za jakých podmínek se dá jezdit?

Udělali jsme tento rychlý souhrn míst v ČR, o kterých víme, že tam něco stojí a nikdo vás nevyhodí. (snad)

Začněme na východě.

Snowpark Karolínka

Na konci ledna zde parta místňáků postavila platformu o dvou překážkách, flat bedna a railový vystřelovák. Doufáme, že se zde platforma nachází stále.

Bíla

O tomto místě nemáme moc informací, ale je zde silná základna shreďáku. Tudíž předpokládáme, že se na Bíle přes víkend rozhodně něco dít bude . Je tu velká zásoba překážek a silná komunita, takže pokud se sem vydáte, špatně určitě neuděláte, ale ruku do ohně za to nedáme.

Paprsek

Přesouváme se do Jeseníků. Podle facebooku snowpark Paprsek se zde nachází 10 usazených překážek a 4 kickery. To už je slušná porce, bohužel ale vše na šlapačku.

Z Orlických hor nejsou žádné informace, tudíž se přesouváme rovnou do Krkonoš.

Pec pod Sněžkou

Zde lokálové spíš zevlí než jezdí, ale jezdit se tu něco dá. U bývalého Rollhausu je slušný shredpark.

Špindlerův Mlýn

Ve Špindlu je to , podle slov místňáků, celkem bída. Ve Svaťáku právě postavili celkem slušný kicker. Vše je ale pouze pro repre a tak si to obyčejný smrtelník skočí leda tak ve snu.

Moravská Bouda

Zde se nachází partička okolo snowparku, podle informací od Pepého by zde měly být taktéž nějaké překážky v lajně. Po oblevě to ale odtálo a tudíž nezaručujeme, že je to jezditelné.

Vítkovice

Vítky jsou sázka na jistotu. Vlek sice stojí, ale parta pilně maká a připravila pro nás povedený snowpark. Když sem vyrazíte špatně určitě neuděláte.

Dvořačky v Rokytnici nad Jizerou

Parta okolo trenéra „Ričiho“ si na Dvořačkách postavila parádní trénovací parčík. Kicker, raily nebo bedny, to vše na vás čeká v nádherném prostředí Dvořaček.

Ještěd

Když vyrazíte do Liberce, lokál Lukáš Bendak pro vás připravil pár jibbových překážek, na kterých lokálové shredí jak o život.

Neklid a Klínovec

O Snowparky v těchto končinách se teď stará jedna parta. Ať už vyrazíte na Neklid nebo na Klínovec, na obou kopcích si teď slušně zajezdíte. Na Klínovci nedávno partička ohlásila, že tam postavila (za nás asi nejlepší) snowpark v ČR. Bohužel ale jak za starých časů a to na šlapačku.

Neklid

Klínovec

Pomyslný půlkruh po českých snowparcích uzavíráme na Lipně.

Podle instagramového profilu Ládi Hrstky se i zde dá něco pojibbovat. Takže pokud jste z Jížních Čech, vyrazit o víkendu na Šumavu nebude zrovna špatná volba.

Ať už jste odkudkoliv, nebojte se vyrazit do vašeho oblíbeného resortu nebo areálu. Pokud je někde alespoň kousek sněhu, vždy se dá vymyslet spousty srandy.

Tak užívejte víkend a čekněte náš Parksinfo, kde mimo parkových informací najdete i počasí ke každé lokalitě.

Pokud máte víc informací a už odkudkoliv, pošlete nám je na náš redakční mail: freeride@freeride.cz nebo soc.sítě. Děkujeme!

Vytvořil

Štěpán Košík
Další články autora

Další zajímavé články

Max Hitzig a Hedvig Wessel si podmanili Freeride World Tour 2024

Další velká soutěž pro rok 2024 je za námi! Známe krále a královnu Freeride World Tour....

MSJ 2024: Péťa Müller bere ve slopestylu krásný 7. místo

Na Mistrovství světa juniorů 2024 se rozdávaly první medaile! Český zástupce Petr Müller pak pronikl mezi světovou elitu...

Na Kaprunu se jely freeridové bomby během X OVER RIDE 2024!

Minulý týden jsme vám tady naservírovali desert ke snídaňovému menu v podobě živého vysílání z X OVER RIDE na Kaprunu, kde proběhla místní premiéra zastávky Challengeru Freeride World Tour. V místních libových podmínkách se utkali rideři toužící se probojovat do Freeride World Tour 2025 a bylo se teda, na co koukat!