MiniBYDLÍKY a bydlení na horách

MiniBYDLIK.cz ti nabízí minikaravany ,který využiješ nejen na horách. Více se o nich dozvíš právě tady...

Doby kdy jsme jezdili na hory a spali ve stanu, nebo v autě bez topení už nás trochu opustili. Kdysi před pár lety jsme strávili víkend ve stanu v -25st. Na parkáči, byl to zážitek, který člověk jen tak z paměti nevymaže ze dvou důvodů… Bylo to boží, alkohol udělá divy… Níže přikládám video pro pobavení… Ale už nikdy více.. :D Rozmrazovat po druhé noci lyžáky na záchodě u vysoušeče na ruce… Potažmo totálně zmrzlý nohy a ruce… Ten víkend nám napadlo jako nikdy a bylo to boží ježdění, ale po druhé noci v takové kose, protože nás místní Rakušáci v okolí cca 5km odmítli ubytovat… To už byla taková rána pod pás, že jsme začali všichni přemýšlet o různých variantách bydlení alespoň trochu v pohodlí a teple. 
Každý to pojal tak trochu po svém. Někdo pořídil větší auto a nezávislé topení. Někdo sáhl rovnou po velké obytce a já se vydal tak nějak mezi. Minikaravany které mají kuchyň zvenku, tzv. Teardropy, byla krásná a praktická věc, ale jen na léto. V zimě si chodit vařit čaj ven, nebo ohřívat fazole? To už mi přišel lepší nápad, který jsme měli ten osudný víkend, že si fazole ohřejeme v motoru Volva, u kufru jehož, jsme se hřáli a snažili situaci zachránit kapitánem Morgenem. Viz. opět video níže :D
Takže došlo na miniBYDLÍKY, kterým se dala kuchyňka, potažmo vaření dělat uvnitř. Přeci jen topení má v zimě taky svojí krásu, ať na sušení věcí, večerní párty, tak i na noc a ranní vstávání. Hledal jsem varianty, které nestojí tolik, ale mají vše, co jsem od nich chtěl a nemusel jsem tahat za autem 2tunovou krávu, na kterou musím mít Éčkový řidičák.
První kusy neměly topení, pak jsme začali s českou Mevou topení vyvíjet, no ani to se moc nedařilo a bylo hromada víkendů, kdy to moc netopilo. Hromada z Vás tady ví. :D Druhý model byl pro 2-3 na spaní, takže jsme se tam trochu mačkali, jak na spaní, tak na večerní sezení… Ale ono ve velkých karavanech to není o moc lepší. Kdo zažil tak ví, že karavan pro 6 sice je pro 6, ale jen když někdo řekne, co se kdy bude dít a všichni to poctivě dodržují.

Moje finální volba je miniBYDLÍK Family Plus, který je na spaní pro 4ks. Není to spaní jako v hotelu, a nesmíte všichni měřit 2,2m ale jde to. Co se týká účasti na večírku před spaním, bude asi více vypovídající foto, viz. níže… :-D I v osmi se to dá… a párty je o to akčnější. Na fotce jsme dokonce v osmi v menším modelu pro 3 .

Ve zkratce výhody téhle věci: 

  • V ČR, SK apod. 130Km/h, v AT a DE 100km/h ale z praxe cca 120 není problém.
  • Zaparkuju na parkáči, nic nepřeskládávám a jedu do sauny.
  • Když jedu na hory a nedojedu, vyspím se na benzínce a ráno dojedu.
  • Topení se dá ovládat z mobilu, takže svoboda v tom, kdy bude teplo.
  • Hmotnost (od 250 do 750kg dle modelu) a díky tomu i manipulovatelnost a klasický B-řidičák.
  • Solár a baterie, takže totální nezávislost na elektrice.
  • Česká výroba, takže servis, nebo dodělání čehokoliv není problém.
Někdo namítne, vždyť to nemá sprchu a záchod. Ano, sprchu si dám v sauně nebo bazéně a kolik z těch, co jezdí s velkým obytňákem ho opravdu používá? Dle mých zkušeností cca 30% :-D Stejně tak vodu z nádrže v obytce, tu taky pije podobné procento… Tady se kanystr vymění za 600Kč a je jistota, že voda bude opět pitná.

Jasně, nic není stoprocentní, ale já po několika letech ježdění s miniBYDLÍKEM můžu říct, že to jde, a baví mě to… A díky tomu že se ušetří pak za ubytko, se dá jezdit i častěji… A pak zjistíte, že v létě na kajak, bajky, ryby atd. se to vlastně hodí taky, protože to má lednici s mrazákem :-D Těším se na setkání na horách… Určitě nás nepřehlídnete, zastavte se na pokec a prohlídku… 

Fotky si můžeš projet ve sldieru:

Web MiniBYDLIK.cz najdeš zde.

Napsal

Ivoš Mrázek
Další články autora

Další zajímavé články

Štylař Valentin Morel potěší season editem

Švýcarská štylová mašina Valentin Morel má venku nový sezónní video...

Kim Gubser prubnul na Swatch Nines 2024 světovej rekord v nejvyšším poletu

Na letošních Swatch Nines padl rekord v nejvyšším airu historie...

Jesper Tjäder si zase nechal postavit jeden prasáckej rail

Jesper Tjäder a jeho open loop rail, kterej si nechal vyrobit jako vůbec první freeskier ever...