Stubai Trip 11/2017

Celý příběh začíná opět u začátku sezóny a několikatýdenním padáním toho bílého bordelu. První powder-day už proběhl, nicméně vzhledem k našim pracovním možnostem vyrážíme směr Stubaital až ve čtvrtek večer.

Pravděpodobnost prašanu je malá, ale není nulová. Na Stubai je to cca 6-​7 hodin cesty, podle toho jak máte těžké nohy. Asi každý z nás už tam byl, takže ví, že tu najdeme velký park Stubai Zoo, široké sjezdovky, hromady možností na off-​pist... Bohužel také nekonečné množství Čechů, kteří na svátek vyrazili s námi… A to nepočítám naše kamarády, kterých tu bylo dalších cca 30ks.

To že se dole trochu zmenšily fronty má za následek nová vysokokapacitní lanovka 3S Eisgratbahn. která je na Stubaii v provozu už druhou sezónu. Nicméně bez čekačky to v době svátků a tréninků slalomářů taky úplně neobejde. Po nočním dojezdu vstáváme trochu později, takže už jedeme bez front. Pro techniky pár zajímavostí :-D

Hlavní letošní akcí, kterou středisko hodně propagovalo byl FIS Freeski World Cup Stubai, který se koná 24.-26.11.2017. Proto taky byly sjezdovky plné trénujících týmů :-)

It is a premiere and at the same time it’s a decisive moment: The first FIS Freeski World Cup on the Stubai Glacier is the next-​to-​last opportunity for the freeskiing world elite to get their FIS-​points in Europe to qualify for the Olympic Winter Games in South Korea in 2018.Více informací zde.

V době naší návštěvy se také odehrávala akce podpořená RedBullem a celé Stubai Zoo bylo totálně narvané týpky a spoustou pěkných holek, co to taky umí v parku… 

Na ježdění off-​pisty to bylo jen s rezervou a dost dlouhým hledáním, nicméně pár lajn se také dalo najít. Bohužel jsme tam byli 3 dny po padání, takže si asi umíte představit jak to šlo :D Blbě… Nicméně sjezdovky měly parádní podklad, takže zajezdit se dalo hlavně na slalomkách. Klasicky se odpoledne udělaly boule, takže ideálně si přivstat. Což se váže i na dopravu ráno směrem k ledovci. Díky návalu čechů kteří bydlí dole v Telfsu a Neustiftu se ráno dělaly velice slušné kolony. Takže kdo si přivstal a vyrazilk dřív, měl vyhráno.

V parku se ještě o víkendu dělaly příparavy na spodních skocích, nicméně na příští víkend už bude park plně připravený. Počasí nám přálo a kdo se přemluvil i přes předpověď jít jezdit i v neděli, tak se dočkal i pudru, který napadl ze soboty na neděli a to i dole v údolí.
Hope for pow. Za SnowPigs sesmolil Ivoš

Další zajímavé články

Chystá se revoluční X Games League

Prestižní X Games čeká velká expanze a změny...

Nakoukni do kalendáře FIS Světového poháru 2024/25

Pojďme se podívat, jak vypadá program FIS Světového poháru na nadcházející sezónu...

Třeskutá půlhodinka s Capeesh partou

Ferdinand Dahl a jeho týmový grupa od značky Capeesh má venku pohodovou půlhodinku "capeesh worldwide"...