Výsledky: Freeride World Tour v Kicking Horse

Po včerejšku máme za sebou druhej závod Freeride Wolrd Tour a tak si v rychlosti projedeme výsledky...

Začátek února je na závody plodnej jak Klapzubovic famílie. Žije to nejen ve světě freestylu, ale co mají říct také freeridisté. Tento týden totiž pokračovala druhou zastávka prestižní Freeride World Tour. Ta se z japonskýho souostroví přesunula na severoamerický kontinent přesně do resortu Kicking Horse v Britský Kolumbii.  Den závodu vzhledem k počasí byl nakonec určen na včerejšek tedy úterý a my si teď zatím v rychlosti prosvištíme výsledky.

Zraněními lehce okleštěnýmu pánskýmu startovnímu poli nakonec vládl mladej Novozélanďan Craig Murray, kterej tak poprví v životě zažil, jaký to je stát na nejvyšším stupínku na FWT. Druhým místem potvrdil svoje prozatímní vedení v celkovým hodnocení Ital Markus Eder. O jeden bodík za ním pak slavil bronz domácí Logan Pehota.

Markus, Craig a Logan (foto FWT)

Dámský závod ovlivnilo hodně pádů, a tak v podstatě, kdo dal svojí jízdu čistě, mohl pomýšlet na bednu. Nejvíce se nakonec rozhodčím líbila Jacqueline Pollard, která jako letošní nováček slaví velkej úspěch. Celkový vedení si druhým místem pojistila Italka Arianna Tricomi a poslední placku pro tentokrát ukořistila Hazel Birnbaum z USA. Větší ohlídnutí za druhým závodem FWT čekejte následující dny.

nejlepší dámy v Kicking Horse (foto FWT)

Web Freeride World Tour zde.

Napsal

Maty Vránek
Další články autora

Další zajímavé články

Max Hitzig a Hedvig Wessel si podmanili Freeride World Tour 2024

Další velká soutěž pro rok 2024 je za námi! Známe krále a královnu Freeride World Tour....

MSJ 2024: Péťa Müller bere ve slopestylu krásný 7. místo

Na Mistrovství světa juniorů 2024 se rozdávaly první medaile! Český zástupce Petr Müller pak pronikl mezi světovou elitu...

Na Kaprunu se jely freeridové bomby během X OVER RIDE 2024!

Minulý týden jsme vám tady naservírovali desert ke snídaňovému menu v podobě živého vysílání z X OVER RIDE na Kaprunu, kde proběhla místní premiéra zastávky Challengeru Freeride World Tour. V místních libových podmínkách se utkali rideři toužící se probojovat do Freeride World Tour 2025 a bylo se teda, na co koukat!