Big Snow Jam 2013

Na konci sezóny se ve francouzském středisku Risoul konal další ročník týdenního festivalu na sněhu Big Snow Jam. Tady je report, pár fotek a dvě videa...

Začátkem dubna proběhl ve francouzském Risoulu třetí ročník festivalu Big Snow Jam. Týdenní akce v Alpách mixuje lyžování, snowboarding, párty, koncerty, workshopy a spontánní akce na svahu i na apartmánech. Letos si dubnový  Big Snow Jam užilo přes 350 riders a ride chicks z Česka a Slovenska. Headlinerem line-​upu byli DJ WichEktor, z highlightů na svahu určitě stojí za zmínku Bikini Ride - skvělá atmosféra akce je dobře vidět na videu. 

Výbornou atmosféru měly také koncerty a to jak open air na aprés ski, tak i originální punk rock session v lyžárně se skupinou Overhype. Big Snow Jam je ale není jen o párty - denně bylo na programu několik workshopů s celkem 17 instruktory. Díky čerstvému prašanu mohl proběhnout freeride workshop a hodně oblíbené byly samozřejmě seance ve snowparku ve Varsu.

Ze všech tří letošních jamů vyšlo počasí opravdu nejlíp na Big Snow Jam Original 2013 v dubnu v Risoulu. Málokdy se stane, že začátkem dubna chytnete ve francouzských Alpách čistej "bluebird". Co se řádění v prašanu týče, únorová seance v Puy St. Vincent, kdy za týden napadlo přes metr sněhu, už stejně konkurenci mít nemohla, ale 25 čísel na závěr sezóny rozhodně potěšilo. 

Koncem týdne jsme z Risoulu vyrazili na výlet do Cannes. Za jeden den jsme tak stihli jízdu na svahu, koupání v moři, červený koberec a kolotoč rulety v kasinu. Zážitků bylo spoustu, ty co jsme zachytili fotoaparátem nejdete na fotkách.

Na závěr reportu posíláme velkej dík všem, kteří jeli. Sešla se výborná párty lidí, které baví se bavit na horách. A pokud by se vám líbilo s Big Snow bandou vyrazit i v létě, kontroluj beach fest Summer Jam.

Na závěr ještě video z tzv. Bikini Ride:

Další zajímavé články

O víkendu proběhne Horsefeathers Sneak the Tweak na Mölltalu!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 11. května! Vidíme se tam!!!