Horsefeathers team v nové zimní kolekci!

Ne všichni vědí, že snowboardová značka Horsefeathers Clothing pochází z Čech, konkrétně z Plzně, že ji vlastní dva neskuteční milovníci snowboardigu, a že v podstatě každý, kdo v Horsefeathers pracuje, i snowboarduje. Takových zajímavostí bychom možná našli víc. V tomhle článku se však zaměříme na to, jak vypadají nejzásadnější části letošní kolekce, kterými jsou signature lines.

Za posledních několik sezón se z brandu Horsefeathers, který na snowboardové scéně působí už téměř 30 let stala globálně uznávaná firma, která čítá takový mezinárodní team, který v historii českého snowboardingu ještě nikdy žádná firma dohromady nedala. Konkrétní team ridery si společně s jejich signature lines představíme níže v článku. Zásadní je ale to, že s vývojem teamu, jde v ruku v ruce i vývoj produktů a celé kolekce, která je letos opět nabitá. Pojďme se na ní prostřednictvím teamu podívat blíže.

Abychom si ve věcech udělali jasno, je na místě říct, že současný Horsefeathers team, který v této, zde představené podobě zůstane i na příští rok, se skládá z Global, National Rookies teamů. Rideři, kteří tvoří global team jsou snowboardovými ikonami nejen ve svých domácích horách, ale i na mezinárodní scéně a po právu jim tak náleží jejich vlastní signature lines, které odráží jejich unikátní styl a přístup ke snowboardingu.

Největší novinkou letošní sezóny je určitě ještě silnější propojení spolupráce s Halldórem Helgasonem a začlenění atrip apparel do samostatné Horsefeathers atrip line. S tímto krokem pak šel ruku v ruce i vstup do Global teamu značky. Z našeho pohledu tak celému teamu vdechl další novou energii a novou signature line ještě více posílil pozici značky na trhu. Halldóra není potřeba dlouze představovat, protože kdo svět snowboardingu sleduje, ten ví, že tenhle islandský zabiják dokáže namíchat neskutečný koktejl streetu, backcountry i parku a patří k nejlepším riderům na světě. Halldór má ke snowboardingu vlastní specifický přístup, který asi nejlíp vystihuje to, že je jednoduše potřeba nebrat věci moc vážně a když na to přijde, prostě to tam poslat. Však se na to sami podívejte v jeho zatím posledním partu z filmu The Future of Yesterday.

Protože Halldór tráví hodně času na streetu, ale zároveň potřebuje věci, které mají výkon v horách a něco vydrží, je těmhle požadavkům přizpůsobená i jeho Atrip line, která se skládá hned z několika produktů, kterým vévodí bunda Hornet, následovaná anorak streetovkami Fokker Tracker.

U kalhot můžete vybírat z BIB gatí Huey a klasik s užším střihem Ghost.
Nechybí ani stylová technická voděodolná mikina Heston a celou atrip line doplňují trika, mikina, nákrčníkboxerky. Vše v Halldórově stylu a střihu. Na většině produktech najdete symbol celé kolekce, který tvoří čtyři nástroje – škrabka na sýr, zubní nit, kladivo a páčidlo. Celou kolekci si prohlídněte přímo na Horsefeathers stránkách.
Dalším teamovým pánem na holení, a to skoro doslova, je Halldórův starší brácha Eiki Helgason, který je už v teamu stálicí, a který se stal součástí HF crew v době tvoření současného global teamu. Eiki je oproti Halldórovi možná v každodenním životě trochu tišší chlápek, když ale nazuje prkno, jeho ježdění mluví dost na hlas! Kromě streetových spotů, které bere ve velkém, si Eiki libuje i v neskutečně kreativních tricích, o jejichž existenci jste neměli ponětí, dokud jste je neviděli v jednom z jeho videí. Ve filmu The Future of Yesterday to Eiki prostě a jednoduše zabil. 

Stejně jako Halldór, i Eiki tráví hodně času na streetu, ale i v backcountry, nebo na půdě svého rodného Islandu, kde dokáže být slušná kosa. I on tak potřebuje oblečení, kterého ho nenechá ve štychu, dobře sedne a má Eikim podepsaný styl.

Již třetí Eikiho signature řadě dominuje bunda Raven, která, stejně jako všechen Horsefeathers outerwear, obsahuje shell materiál UltraTech, zabraňující promoknutí a podporuje prodyšnost. 
Ze signature kalhot Ghost mluví Eikiho streetový duch a vy si můžete vybrat skvělou džínovou variantu. S kalhotami se dodávají i luxusní tkaničky 7/​​9/​​13, díky kterým už pásek ve snowboardových kalhotách nebudete chtít ani vidět.

Na ježdění je pak ideální mikina Sherwin II, která se vepředu pyšní kapsou na permici, nebo na cokoliv, co vám v minulosti z vaší klokanky vypadávalo. Celou kolekci doplňují triko, Eikim designované boxerky nákrčník. Na Eikiho kolekci koukněte opět v jeho sekci na HF stránce.

V těchto dnech je bezesporu nejaktuálnější Addicted To Powder line (ATP), za kterou stojí britský střelec žijící v Andoře Tyler Chorlton. Jak už název napovídá, tato lajna je šitá především do prašanu. Tyler je v první řadě backcountry rider, jehož trikový repertoár s odjezdem do prašanu nezná takřka hranic. Dost jasně nás o tom přesvědčil ve svém full partu ve filmu Poveri Noi od party Rusty Toothbrush.
Tylerovým hlavním požadavkem vždy bylo, je a bude kombo, které ho dokáže podržet v mrazivých powder podmínkách a nekonečném kolotoči: postavit kicker, šlapat na rozjezd, dopadnout do prašanu, odjet trik. Je tak jasné, že bunda Nighthawk je vybavena nejvyšší řadou materiálu UltraTech 20.000mm voděodolnou membránou a prodyšností o 20.000g/m2. Zásadní je také fakt, že bunda disponuje materiálem Primaloft, který dokáže teplo, které vytváří vaše tělo zachycovat a vracet vám ho zpátky, aby vám zkrátka nebyla zima. Další, ale už detailnější vychytávkou jsou pak kapsy na zip s magnety na jejich krycích klopách. Každý, kdo se pohybuje nejen ve volném terénu, ocení i další tech vychytávky.
Kalhoty Douglas se stejně jako bunda Nighthawk dělají hned v několika barevných provedeních, takže si na své přijde každý. Gatě se skládají z prakticky stejných materiálů jako bunda. Navíc jsou vybavený snowskirtem a skvělým systémem stahovaní nohavic, díky kterému si na ně nešlapete a kalhoty vám vydrží podstatně déle.

Poslední signature záležitost, kterou si představíme je Horsefeathers x JBMC collabo. JBMC je v Číně profláklá značka rukavic, které na místních kopcích poznáte tak, že je bude mít na rukou skoro každý rider a také tak, že prostě budou dobře vidět. Tenhle collab prezentuje čínský Horsefeathers x JBMC team rider Xiao Ma a my musíme říct, že tohle spojení má rozhodně good vibes!

V téhle collabo kolekci najdete především signature palčáky Ganbei, ve kterých tuto sezónu potkáte nemálo Horsefeathers úderů. Dále pak bundu Porker, která je zajímavá třeba pro své, částečně skryté motivy piva a dalších věcí, které ke snowboardingu prostě patří. Tuto kolekci pomyslně uzavírá skvěle nadesignovaný nákrčník.

Horsefeaters global team čítá i ridery, kteří sice nejsou spojení se signature lines, jejich ježdění a styl si však rozhodně žádá naší pozornost. Jedním z nich je i švédský letec Måns Hedberg, který svým ježděním neustále posunuje své hranice a je stále více známý ve světovém snowboardingu. Přesvědčit se o tom můžete i v jeho novém video projektu Last Call, na kterém se podílel se svým parťákem Niklasem Mattsonem.

Måns si pro letošní sezónu zvolil bundu Prowler Jacket Drone View a svůj aktuální setup oblečení pak ladí do oblíbeného jednobarevného desert komba bundy Hornet a kalhot Havoc.  

Dalším Skandinávcem v teamu je finský rail master Antti Jussila, kterého můžete pravidelně vidět cruisit spolu s legendami jako jsou Eero Ettala, Tony Kerkela a další. Antti má prostě raily v nohách, o čemž se můžete přesvědčit v jednom z mnoha klipů na jeho Instagramu

Díky svému zájmu především o street a park jezdí v oblečení z řady technického apparelu a pro letošní sezónu si vybral kombo s anorak bundou Fokker . Hodně si oblíbil i model Cook. Favoritem v řadě kalhot se stal volnější model Voyager. Právě tohle kombo skvěle prezentuje například ve svém aktuálním streetovém full partu.
Horsefeathers se samozřejmě může pyšnit svým dalším teamem z řad National Rookies riderů, kterým se budeme věnovat v navazujícím rozhovoru, který si pro vás chystáme v nejbližších dnech. Doplníme v něm další informace, které souvisí jak se současným teamem, tak s letošní kolekcí, o které jsme si právě napsali. Stay tuned…
Celou letošní kolekci najdete například i v rámci našeho projektu Freeride.cz Buyer’s Guide 2019.
Dění kolem Horsefeathers můžete dále sledovat na webu Horsefeathers.eu a na sociálních sítích:

Zpracoval

Michal Tomeš
Další články autora

Napsal

Jan Lohynský
Další články autora

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!