Kolekce Ride Snowboards 2017/18

Svou letošní nabušenou kolekci snowboarodvého vybavení nám přináší i značka Ride Snowboards. Ta je na českém trhu už opravdu dlouho a za ta léta zde získala hodně silnou fanouškovskou základnu. Co u Ride uvařili na tuto zimu? Podívejte se na letošní novinky a těšte se na blížící se testovačky.

V posledních sezónách je trendem ve snowboardingu návrat na sjezdovky. Carving a využívání terénních nerovností je také bližší širokému publiku snowboardistů, protože pěkný prašan zažije běžný snowboaďák párkrát za rok. Quad cork nebo lámání kostí a vybavení na railech také není pro každého, ale slušně projetý oblouk a spreje na hranách sjezdovky se může naučit každý. Proto se snowboardy v posledních sezonách mírně rozšiřují a zkracují. Rocker profil a jeho kombinace napomáhají jízdě po rozbitém povrchu a tím se prkna stávají stabilnějšími, klidnějšími a hravějšími. Ride nezůstává stranou a modely jako Berzerker, Machete nebo Warpig jsou přesně ta prkna, se kterými si užijete svůj den na horách na 100% ať už na sjezdovce, v parku nebo prašanu.

SNOWBOARDY:

Timeless
Po loňském znovuzrození pokračuje tento model i pro letošní sezónu. Prkno se liší pouze designem. Design je opět velmi jednoduchý, a to kvůli vrchní vrstvě, která je z leštěného hliníku, který je sám o sobě zajímavý. Shape s jednoduchým názvem :) „Tapered Directional Hybrid Camber Shape“ je optimální pro jízdu po sjezdovce a prašanu. A co znamená Scaled Shape? Délky 153 a 158 mají běžnou šířku do velikosti bot EU 44 a délky 162 a 167 jsou určeny pro jezdce s velkýma nohama. Timeless se tedy nebude vyrábět s označením WIDE. Timeless je ideálním nástrojem pro zkušené jezdce milující rychlou jízdu. Neodpouští chyby, ale odvděčí se nekompromisním zaříznutím hrany i do velmi tvrdé sjezdovky.

Berzerker
Nejprodávanější snowboard Ride v ČR. Berzerker je oblíben pro svou vyváženost. Je ovladatelný v prašanu a na rozbité sjezdovce a zároveň drží na tvrdé ledovaté pistě. Díky velké šíři nabízených velikostí a verzi wide si vybere opravdu skoro každý. Na videích, ve kterých používá Berzerkera Jake Blauvelt, můžete vidět, že se neztratí ani při backcountry freestylu.

Burnout
Nejoblíbenější model team riderů Ride snowboards. Tvar Twind Hybrid Camber dodává prknu dostatečný pop při zachování hravosti. Carbon SlimewallsCarbon Array 5 jsou zárukou dostatečně vysokého ollie. 

Machete
Léty prověřený bestseller prošel omlazující kůrou. Nezměnila se ale moc, má nový tvar špičky a patky, ale to základní zůstalo. Co také měnit na vícenásobném vítězi Good Wood Awards a nejoblíbenějším prkně všech možných testů?

Warpig
V loňské sezoně jsme zaznamenali rozporuplné reakce na tento nezvyklý tvar. Přes počáteční ostych se z Warpigu stal velmi žádaný model. Borci, kteří si ho vyzkoušeli na sérii Just Ride, už ho většinou nedostali z hlavy a je součástí jejich wishlistu na letošní zimu. Nově přibyla velikost XS pro holky a lehčí jezdce.

Saturday
I když by se mohlo podle názvu zdát, že je Saturday prkno na jeden den v týdnu, tak opak je pravdou. Tohle prkno je univerzálním nástrojem, který skvěle funguje jak v parku, tak na sjezdovce prašanu. Holky s většíma nohama (eur 40+) se lépe vejdou na delší velikosti díky tvaru RightSized.

Machete JR
Co se v mládí naučíš, v dospělosti jako když najdeš. Nenechávejte své děti jezdit na levných, dobitých a špatně velkých prknech. Machete junior vychází z osvědčeného dospělého tvaru. Tvrdost a šířka je přizpůsobena juniorům. Twin Rocker je ideálním prohnutím, které odpouští chyby. Dřevěné jádro Foundation Core dodává prkno potřebnou dynamiku. To vše za dumpingovou cenu…

VÁZÁNÍ:

Capo
Toto vázání vyfasovalo pro letošní sezónu novou patku, která vyniká skvělou váhou, při zachování optimální tuhosti. Aluminium Infinity základna zaručí ideální přenos povelů z nohy na prkno. Nový nártový strap FS Ankle Strap je velmi lehký a tuhý.

Revolt
Oblíbený baseplate Aluminium Edge zůstal zachován. Není moc co ladit, snadno se nastavuje, je dostatečně tuhý a lze ho namontovat na všechny značky snowboardů. Novinkou je předělaná patka, která nejen že lépe vypadá, ale také skvěle kopíruje tvar Ride bot.

KS
Dámské vázání s plastovou základnou. Díky zkosení hran vázání a menšímu průměru disku je základna velmi úzká a neovlivňuje průhyb prkna. Velmi zajímavým detailem je průhlednost materiálu baseplatu. Slimeback KS patka je velmi lehká a perfektně twistuje.

Phenom
Juniorské vázání s kovovou základnou s velkým rozsahem nastavení velikostí. Odlehčené strapy poskytnou dostatečnou oporu. AstroGlyde ráčny mají rychlý chod a dobře se ovládají v rukavicích. 

BOTY:

Insano
Nejoblíbenější model freeridových bot. Skvělé zavazování Boa Focus systém s doživotní zárukou je pouze jedním z faktorů díky, kterým se Insano tak skvěle prodávají. Vnitřní botička z paměťové pěny je velmi lehká a teplá. Podrážka Michelin Peak Sole je vyladěná od těch nejpovolanějších. Jazyk Slime Tongue dodává botě tuhost, která zůstane zachována i při dlouhodobém používání. 

Jackson
Středně tvrdá bota, která je oblíbená pro jednoduchost zavazování a pohodlí. Boa Coiler systém zavazování je díky vnitřnímu automatickému navijáku velmi rychlý. Thermo vložka s pamětí, která se tvaruje podle vaší nohy. Podrážka Michelin Peak Sole je vyladěná od těch nejpovolanějších.

Triad
Triad je bota, kterou ocení jibbeři. Klasické zavazování nezničí ani náraz na trubku nebo bedýnku. Pro pevnější uchycení kotníku je přidán systém Tongue Tied Boa. Bota je celkově velmi lehká díky odlehčené podrážce a thermo vložce.

Hera
Velmi oblíbený model s utahování H3 BoaTongue Tied Boa. Tento systém zavazování je velmi rychlý a dokonale stáhne oblast kotníku. LSD C.A.T. je označení pro jedinečný systém tvaru v zadní části boty, který si lze nastavit podle tvaru lýtka. 

Spark JR
Juniorské boty s optimální tvrdostí, pohodlným polstrováním a snadným nazouváním. Sparky se můžou zvětšit až o 0,5 velikosti díky systému vyndavacích vložek. Kids Boa šněrování zvládne utáhnut každý.

Kompletní letošní kolekci značky Ride Snowboards najdete i v přehledu vybavení FREERIDE.CZ BUYER´S GUIDE 2018 nebo na oficiálních stránkách značky www.ridesnowboards.com.

Další zajímavé články

Kuba Hroneš přepisuje historii a jako první na světě odjíždí sw triple underflip ze zábradlí

Ze svého rodného Špindlu Kuba Hroneš vyráží dech celému světovému snowboardingu, když na speciálně postaveném spotu v průsmyku posílá jako první na světě switch boardslide to switch triple uderflip 1170. Co k tomu předcházelo a jak se trik nakonec povedl mrkni v tomto článku!

Na Kaprunu se jely freeridové bomby během X OVER RIDE 2024!

Minulý týden jsme vám tady naservírovali desert ke snídaňovému menu v podobě živého vysílání z X OVER RIDE na Kaprunu, kde proběhla místní premiéra zastávky Challengeru Freeride World Tour. V místních libových podmínkách se utkali rideři toužící se probojovat do Freeride World Tour 2025 a bylo se teda, na co koukat!

Dejte si Live stream z X OVER RIDE 2024 na Kaprunu!

Zpříjemněte si ráno živým vysíláním z prosluněného Kaprunu, kde právě probíhá X OVER RIDE 2024 aneb 4* FWT Challenger, který slouží jako kvalda do Freeride World Tour 2025 a bude se zde rozhodovat, kdo si stoupne příští rok na starověku těchto legendárních závodů! Konec závodu je plánovaný kolem 11:00.