Óčko snowpark Klínovec v sezóně 2013/2014

Krušnohorská parta Maximal Animal je na našich stránkách již zavedeným teamem a častým přispěvovatelem. Jejich zimní působiště je v místním Óčko snowparku a dnes nás kluci seznámí s novinkami pro letošní sezónu. Více už Honza Vorlík.

Dobrý den milí příznivci freeski a snowboardu, opět se vám hlásí parta Maximal Animal, která působí ve Skiareálu KlínovecKrušných horách již třetím rokem. Rádi bychom vás informovali o letošních změnách a na jaké akce se můžete v našem Óčko snowparku těšit. 

Předem bychom chtěli vyjádřit velké dík celému Skiareálu Klínovec a to jmenovitě panu M. Píšovi P. Zemanovi za důvěru a velkou podporu, kterou v nás stále vkládají. Dále bychom chtěli poděkovat všem našim sponzorům, kterými v letošním roce jsou Óčko TV, Birell, Nonac, Sopko, Swis-shop.cz, Electric, Neff a také firmě Parks.cz za výrobu překážek.

Na co nového se tedy můžete v letošní sezóně těšit? Jako první bych zmínil tři nové překážky. První překážkou jsme se nechali inspirovat ze samotného Mt. Bear, kde stojí také tato překážka. Jedná se o multi překážku, která se dá shredit ze všech boků,úhlů a stran. Druhá překážka bude pro ty náročnější povahy. Triplovaná cascada dlouhá 6m. Ale nebojte se, mysleli jsme i na začátečníky. Třetí nová překážka je klasická rovná bedna dlouhá 6m, která je tu pro ty, co začínají a bojí se železa.

Ostatní překážky zůstavají stejné jako loni. Kluziště 6m, jednotrubka 6m, dvoutrubka 6m, 2ks PVC roura vroubkovaná, PVC roura hladká, double kink - jekl 9m (down-​flat-​down), speed 8m jednotrubka VHCL, double kink dvoutrubka VHCL 8m (flat-​down-​flat), bedna lámaná 8m, hokejka 6m... a již známý stairset z minulého roku, kde najdete speed tlustou jednotrubku 15cm/​9m, dále tlustou jednotrubku double kink 17cm/​9m, velkou doble kink bednu down-​flat-​down 40cm/​10m a mezi těmito macky budou pořádné schody 4m/​7m a hnedka dvakrát.

Co se týká skoků, bude to dost podobné jako předloňský rok. V Medium lajně budou 4 skoky za sebou v rozsahu 3-6m.V Easy lajně budou dva malé skoky pro uplné začátečníky kolem 2m. Na své si příjdou i pokročilí jezdci. Pod rampou bude postaven i jeden větší skok kolem 13m. Tím se vysvětluje i otázka, jestli letos bude rampa stát, nebo ne. Bohužel všechny příznivce musíme opět zklamat. Ani letos se bohužel nepodařilo sehnat žádného sponzora pro spolufinancování.

Jako druhou novinku v letošním roce bych určitě vypíchl večerní osvětlení! Už loni se snowpark dal z půlky jezdit i při večerním lyžováním, díky vedlejší osvětlené sjezdovce. Ovšem letos, nám ve snowparku přibyly dva nové sloupy, na kterých jsou 4 nové halogeny. To bude zaručovat, že se ve snowparku bude dát jezdit uplně celý den a to bez přestávky od 9:00 do 21:00!!!

V neposlední řadě bych ještě připomněl natáčení Week in the Park, který měl v loňské sezóně dost úspěchu. Můžete se těšit, že bude vycházet v průběhu celého roku a taky na speciální epizody, které budou probíhat jenom se slečnami. 

Dále se v parku můžete těšit na spoustu zajímavých akcí, které vidíte na plakátu! Z nichž bych určitě doporučil Evropský Snowboardový FestivalWinter Arenu, kde se v rámci závodů uskuteční i music festival přímo v areálu. K závěru sezóny pro vás chystáme Jarní Ledovec s Maximal Animal, který proběhne v květnu! O všech těchto akcí a nejen o nich, vás budeme informovat na našich webech: 

A jako bonus přinášíme první funny edit, Week in the Park Klínovec vol.8! Snad už brzy pořádně napadá, abychom mohli dát park do plné kondice. Zatím se mějte, zdraví Óčko Snowpark Klínovec a parta Maximal Animal.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!