Vars Freeski Camp - last minute

Ještě by se našlo místečko pro někoho, kdo by s námi chtěl vyrazit do Varsu, který hlásí přes metr sněhu, parádní snowparky a předpověď hlásí totální azuro!

To hlavní a podstatné, proč jsme se rozhodli pro Vars je kvalita a množství snowparků, sněhová jistota i v dubnu a hlavně ubytování přímo ve Varsu pod snowparkem, takže můžeme shredit prakticky do západu slunce :-)

7 snowparků:

Jako první se nabízí návštěva snowparku Parc des Ecrins, který leží úplně v údolí ve Vars, nad nástupní stanicí lanovky Sibieres. Překážky tvoří převážně raily, ale i vymazlené skoky. Pomocí jednoho z nich je možné přeletět stylově posprejovanou káru. Nacházejí se zde i menší bedny. Sklon svahu je zde mírnější a poježdění v něm nás bavilo víc, než jsme čekali. 

Další snowpark se jmenuje Park des Escondus. Jeho výhodou je, že horní část patří začátečníkům a spodní pokročilým jezdcům. Vzájemně si tak nepřekáží. Navíc je zde restaurace a bar, kde se za pár euro občerstvíte. Najdete ho pod lanovkami Crevoux I a II. Zajímavostí je kromě 16 – 18 urban překážek i fakt, že většina jich byla vyrobena z recyklovaného materiálu, takže všichni zeleně smýšlející frajeři se budou cítit jako doma. 

U sedačkové lanovky Sibieres, respektive vpravo od ní, naleznete další snowpark nesoucí název Totem park. Najdete v něm velké množství překážek z přírodních materiálů, indiánskou vesnici s raily a totemy, které lze libovolně využívat. Jedná se o unikátní projekt v Evropě a určitě jej doporučujeme navštívit nejen potomkům slavného Vinnetoua. 

Největší zvěrstvo se však rozprostírá ještě výš! Snowpark L´Eyssina je totiž opravdu hodně vymazlenou záležitostí. Leží ve výšce 2 400m a je obsluhován dvěma vleky Crevoux I a II. Snowpark umožňuje vyžití pro začátečníky, pokročilé i profesionální jezdce, kteří zde naleznou řadu překážek, včetně obřích big airů s délkou 20 a 25 metrů. Dá se jim ale pohodlně vyhnout, takže kdo by se úplnou náhodou, díky únavě z předchozího večera necítil na nekonečný polet, má cestu otevřenou.

Dále je zde snowpark pouze pro holky s růžovýma překážkama a 2 snowparky pro děti. Vyjmenovávat překážky nemá smysl, to bysme tu byli do další zimy, ale nabídne vše, co jste kdy viděli i neviděli :)

Společně s Pospecem pro vás připravujeme i večerní kulturní program, ale hlavní náplňí tohoto výletu bude jezdit, jezdit, JEZDIT! Samozřejmostí je autobus v ceně, takže dopravu řešit nemusíte. Ceny jsme rozdělili pro začátečníky, kteří budou chtít využít služeb naší trenérské dvojky Ondra Beneš + Pospec a na zkušenější borce, kteří si nechtějí nechat ujít tuto akcičku, pojezdit ale coaching nepotřebují. V dolní části posledního snowparku vznikne také naše chill out zóna, kde bude dvojka Johny+Milis připravovat pitné i jedlé pohoštění pro všechny zájemce včetně testovačky lyží za doprovodu našláplé muziky z našeho repertoáru. Dubnový termín slibuje sněhovou jistotu a stálé počasí, kde dole leží stále přes metr sněhu a nahoře se výška sněhové pokrývky blíží ke dvoum metrům. K testování využijete zdarma lyže od Armady, Faction a G3 na skialp.

Skialp + freeride kurz s Ondrou Pekárkem

Freeride a skialpu chtiví nadšenci nezůstanou opomenuti. Ondřej Pekárek si pro ně připravil dvoudenní freeride/​skialp kurz. Zapůjčíme vám lavinouvou výbavu (pípák, sonda, lopata), freeride/​skialp lyže a pásy a vyrazíme na kopec. Samozřejmostí je komplet info o chování mimo sjezdovku, naučíme se zacházet s lavinovou výbavou, nasadit stoupací pásy a mnoho dalšího o freeride/​skialp a lavinách. Součástí bude i video z každého dvoudenního kurzu! Partnerem kurzu je boatpark.cz!

Termín:
11.4.-20.4.2014
odjezd v pátek 11.4. ve večerních hodinách z Prahy, příjezd v neděli 20.4. v brzkých ranních hodinách do Prahy

ubytování ve Varsu pod snowparkem
doprava autobusem
skipas od neděle do pátku ( 6 dní)
koučink + video koučink (večerní rozbor u videa)
testovačka lyží (Armada, Faction, G3 - skialp)
koučové Ondra Beneš a Lukáš Pospíchal
odborný doporovod Riči Skála, Jan Balcar nebo Michal Klápště
skialp/​freeride kurz s Ondrou Pekárkem

Cena:
necamper: 6 999Kč
camper: 8 888Kč (celotýdenní kurz s našimi trenéry a odborným doprovodem )

Více informací a nezávaznou přihlášku naleznete na varscamp.cz a stránky všech snowparků čekuj ZDE! Pozvi kámoše a potvrď svou účast i na facebooku olalalá! Info také na milis@freeride.cz! Uzávěrka do středy 9.4.2014! Vidíme se v buse.

Další zajímavé články

Podíváme se na zoubek Swatch Nines 2024

Swatch Nines 2024 nám zase dali nažrat pořádný porce freeskiingu! Tak se na ne pojďme podívat....

Justin Kennedy bortí streety ve svým season editu

Justin "Juice" Kennedy nás vezme na zaoceánský streety...

Buldozlife pustili ven street video "Egal"

Švýcarští shreďáci Buldozlife crew mají venku zase jednu streetovou pohodičku...