Alagna Freeride paradise

Parádní reportík s fotkama z u nás nepříliš známého střediska Alagna v Itálii od Kuby Šedivého.

V dubnu většina lidí již balí lyže a těší se na jarní sezónu. Pro mě to nebylo zas až tak rozdílné, nicméně lyže jsem ještě přibalil s tím, že co kdyby třeba napadlo a já měl možnost zajezdit si. A ještě že tak. Nejdříve jsme pojezdili den ve středisku Kanin ve Slovinsku. Žádný freeride ale pěkné jarní ježdění. Mezi prací ve Slovinsku a na Korsice jsme měl týden volna a kamarády v Alagne ve Val Sesii. Tento resort je spojený s resorty Gressoney a Champoluc, a tak jde o nezanedbatelný systém lanovek v masivu Monte Rosy.

Vše co jsme slyšel znělo fakt dobře a v Alagna jsem chtěl pojezdit už pár let a vždycky z toho sešlo. O víkendu něco nasněžilo, což jsem trochu promeškal, ale ve středu ráno už přijíždíme do malebného městečka na úpatí Monte Rosy. Na první pohled by nikdo moc netipoval, že jde o lyžařské středisko. Ulice lemují tradiční Walzer kamenné domy s malými obchůdky a kavárničkami. Ze začátku se mi ani nedaří úplně najít lanovku.

Po pár chvilkách už potkáváme ostatní v kavárně pod lanovkou a za chvíli míříme gondolou nahoru. Po pár chvílích se vyčasilo a já mám poprvé šanci vidět okolní kopce. Je hned vidět jak vysoko jsme, Monte Rosa je přímo nad námi a kolem nás spousta freeride terénu. Je mi jasné, že tady opravdu ocením lokální znalosti a mám štěstí na společníky. 

Každý den dáváme pěknou túru s dobrým sjezdem a daří se nám najít i pěkný prašan, což je na momentální teploty opravdu pěkné. Pláně, kuloáry, super výhledy a dobrý sníh je více, než jsem čekal. Dokonce i počasí se umoudřilo a tak se podařilo něco nafotit.

Celkově jsem v Alagna strávil 3 dny lyžování a každý stál za to. Perfektní atmosféra, moc hezké městečko na konci údolí a pokud padnou podmínky tak opravdu i freeridový ráj.

Další zajímavé články

Podíváme se na zoubek Swatch Nines 2024

Swatch Nines 2024 nám zase dali nažrat pořádný porce freeskiingu! Tak se na ne pojďme podívat....

Justin Kennedy bortí streety ve svým season editu

Justin "Juice" Kennedy nás vezme na zaoceánský streety...

Buldozlife pustili ven street video "Egal"

Švýcarští shreďáci Buldozlife crew mají venku zase jednu streetovou pohodičku...