Big Shock! 3F - Freejump Freeski Fun (+ video)

Hned první den prázdnin jsme dlouho nelenili a připravili si pro vás zajímavý závod Big Shock 3F – Freejump Freeski Fun, kde se soutěžilo o prizemoney a zajímavé ceny, za které vděčíme freeski a longboard eshopu snowpanic.cz!

Brzký ranní výjezd z Jablonce nad Nisou za doprovodu mnoha deš´tových kapek příliš optimismu do žil nevléval, nicméně se počasí s ubývající cestou zlepšovalo a na Freejumpu v Mlékojedech už začínalo být parno jak pod pokličkou v ešusu. Žádné problémy se nekonali a tak jsme po 10-​té spustili registraci a trénink, který trval do zhruba do jedné hodiny odpolední. Na start závodu se přihlásili rideři jako Jirka Volák, Michal Peč, dvojčata Skálovic, Balcek, Riči Jurečka (díky němu byli závody mezinárodní), Jarda Fantura, Ondra Karlovský, Matěj Perný, Honza Pavlovský, Oliver Scholze či mladé pušky Martin Liška a Honza Ferbr.

Nesmím opomenout aní nežné pohlaví zastoupené Bárou NovákovouGabčou Janouškovou a takéi méně známí a celkem utvořili parádní partičku 17 závodníků, kteří se těšili na svoje první skoky do vody. Rada starších v čele s Jirkou Volákem odhlasovali formát 6 skoků a 3 lepší se počítají do hodnocení, přičemž jeden z nich musí být stylovka do 540.

Po registraci hurá plechovka Big Shocku na dodání energie a už se začalo skákat o 106.K vidění bylo opravdu spoustu super triků. Ondra Karlovský lítal vysoký a daleký 720 a 900s tailem. Martin Liška macatou mute 1080, underflip 5 tail, obří oldskůl mega beko, cork 5 a jen malý kousek chyběl do klokana čistě na nohy! Matěj Perný se se skokem pral prakticky celý den a vysílal tam 7 tail nebo flatspina. Hold si raději potyká v zimě se sněhem než v létě na skoku do vody. Nicolas Fanta zaujal stylovým 720 octograb! Jeden ze žhavých kandidátů na stupně vítězů Michal Peč lítal superstylovou cork 5 double nose, sw cork 7 mute to tail, sw 10 reverse mute.

Další kdo si brousil zuby na vítězství byl Marek Skála se svým cork 3, mega cork 10 tail, flat 5 luk a šíp, či 7 octo. Pozadu nezůstal ani Honza Balcar aka Balcek, který lítal hodně vysoko, daleko a stylově. Mezi jeho laskominy patří hlavně !handrag 5 safety na skoku do vody!, flat 5 safety, cork 9 doprava, či D-​spin 9. Na pohodu si jezdil Oliver Scholze, který zabíjel parádním backflipem nebo flat 5. Jarda Fantura si užíval skok s 9 mute, či 7 tail. Riči Jurečka zužitkoval svoje zkušenosti nabrané během zimy strávené ve švýcarském středisku Laax a předváděl stylové i technické triky jako cork 5 safety, 9 tail, flat 5 japan, sw 9 tail či klokan. Mlaďák Honza Ferbr zavdával hodně krutý triky jako megaobří 9 tail, flat 5 japan a stejně jako Liškins zkoušel klokana a chyběl jen malý kousek k čistému „odjezdu do vody“.

Ve výčtu riderů jsme si záměrně nechali jedno jméno nakonec – Jirka Volák, který prakticky v každém závodě zúročuje svoje zkušenosti a jedinečný styl, na který se dá koukat donekonečna a nikdy neomrzí. Celej závod zabil trikama jako flat 5 bow and arrow, flat 9, sw cork 7, sw 9 mute a nebo úplně čistej klokan na nohy a bral tak celkem suverénně první flek. Nesmíme ani opomenout holky, které skákaly, co to šlo. Gábina posílala 3 a 5 mute, Bára posílala 7, 5 tail a pak nás velmi překvapila pěknou cork 5.

Výsledky:
1. Jirka Volák
2. Marek Skála
3. Riči Jurečka
4. Michal Peč
5. Honza Balcar
6. Riči Skála
Best Junior: Martin Liška
Best gril: Bára Nováková

Závody probíhaly naprosto v pohodě, komu došla energie stavil se v našem stánku pro plechovku, hroznový cuker nebo energetickou sůšu od Big Shocku. Počasí nakonec klaplo a stále více vykukovalo sluníčko, které umocňovalo pohodovou letní atmosféru celé akce. Mluvené slovo si vzal na starost jako obvykle Maty Vránek a s počtem vypitých piv stoupala i jeho vtipnost do mikrofónu, takže jsme se skvěle bavili. Po vyhlášení se většina lidí odebrala na bar a zapíjela tak závody až do brzkých ranních hodin. Závěrem se sluší poděkovat sponzorům akce Big Shockfreeski/​longboard eshop snowpanic.cz za super ceny, Freejump crew, Novasovi, Matymu, Péťovi a všem závodníkům za účast a pomoc. Díky!

Další zajímavé články

Tomáš Guziur vypustil gruzinský movie "Gamarjoba"

Tomáš Guziur a filmař Petr Pražmowski mají konečně venku svoje gruzinské dobrodružství "Gamarjoba"...

Podíváme se na zoubek Swatch Nines 2024

Swatch Nines 2024 nám zase dali nažrat pořádný porce freeskiingu! Tak se na ne pojďme podívat....

Justin Kennedy bortí streety ve svým season editu

Justin "Juice" Kennedy nás vezme na zaoceánský streety...