Big Shock Jib ShowDown

Na neděli 17.2. na mě blikala na všemocném facebooku pozvánka od Balcka na akcičku na Moravské boudě s názvem Big Shock Jib Showdown, a jelikož jsem v tomto parčíku ještě nikdy nebyl, nebylo času na přemýšlení a vydali jsme se na cestu...

Snowpark na Moravské boudě pro letošek prošel upgradem překážek od www.parks.cz. Stavba parku zabrala 4 dny (min. 12 hod denně ) a povětšinou se budovalo ručně, protože se podařilo 2x rozbít rolbu – takže pravý hand made park! Velký dík patří Big Shock team riderovi Balckovi, který 3 dny makal jako šroub ve dne, v noci a nakonec ještě našel energii zajet 4.místo v závodě. Dalšími členy ukrajinské čety byli Joseph a Vit Sarse.

Při jízdě na Moravskou v autě přemítáme, jaké bude počasí, neboť v nadmořské výšce 1250m.n.m. nikdy nevíte, co můžete čekat a azurově vymetenou oblohu může znenadání vystřídat sajgon jako ze Severního pólu. Po vyzvednutí Novase ve Vrchlabí jsme naším renckem doskákali až na vrcholky Krkonoš a čekali na parkáči na rolbu. Po jízdě jsme měly naklepaný zadky jak řízek od Pohlreicha a mohli se rozhlédnout po luxusním snowparku. Bohužel jen z vyprávění, neboť mlha byla tak hustá, že se nedala krájet už ani japonskou katanou. Vidět bylo maximálně na pár metrů a většina překážek byla zahalena mlhovým závojem. Po projetí parkem jsme však byli nadšeni, neboť kluci z parks.cz se opravdu vyšvlihli a připravili velmi zábavný playground čítající mnoho železných lahůdek včetně transferové plynovky, butteru se streetrailem, double kink railem, vystřelovací bednou a mnoho dalších.

Čekal nás zde závod o prizemoney 20 000 vočí v kategorii ženy, junioři a muži. Bohužel jsme museli opustit vzhledem k neviditelnosti překážek jet celý závod jako slopestyle, ale vytipovali jsme pro každou kategorii jednotlivé překážky, na kterých jsme hodnotili úroveň ježdění. Nejprve přišly na řadu ženy, kterých se postavilo na start závodu 5 a vybraly si jako svou překážku Hello Kitty rail s butterem. Všechny holky ho do pohody dávalo a my jen čekaly, které se povede 270 ze street railu a stane se vítězkou. Nakonec se to do čistoty nepovedlo žádné a my jsme spravedlivě rozdělili tisícovku mezi všechny holky, ať mají na lízatko a limču.

Junioři si jako svou překážku vybrali vystřelovací bednu, kde po hecinku začali padat zajímavé triky jako front a back 450 ven, frontflip out i pokus o misty. Byla radost pozorovat nejmladší kategorii, z které čišela radost z ježdění a po úvodním strachu, že překážku nedají nakonec mlaďasové zapeklili.

Nakonec přišla na řadu nejvyšší kategorie – muži. Zde se blýsklo i pár slavnějších jmen z české kotliny – Dan Hanka, Marek a Riči Skálové, jezdecky znovuzrozený Jimmy, Michal Klápště, Kuba Petrásek, Lukas Berro, český Tom Wallisch aka Martin Moudrý, Koleso, Křivas, Kuba Steklý a mnoho dalších zabijáků. Nejprve na řadu přišla fialová plynovka, kde padaly hodnotné triky. Základ byl 450 out, který dávaly snad všichni rideři. Jimmy předvedl 270in pretzel 270 out, Riči motal 270in, Dan Hanka zkoušel one foot, Lukas Berro smotnul 630 out, Balcek přelítával celou trubku v poletu. 

Poté se vybrala druhá překážka double kinked rail. Zase to byla zabijačka jak na moravském venkově. Jimmy zabíjel transfery ze switche, Riči transfer 270, Dan Hanka zkoušel transfer 450, Fanda Hořejší pálil transfer hardway 270 a 450, Křivas s Balckem stylový 270 na a 270 out a Moudráč zavdal fr switch up do back switch upu pretzel 270 ven, což byl pro mě trik dne.

Kluci peklili a proto se zvolil ještě doplňkový jam na dvou překážkách za sebou v podobě Hello Kitty street railu s butter boxem a modrým double kinked railem, kde se hodnotily obě překážky najednou. Zde zapeklil Dan Hanka, který mrsknul dva switch upy na street railu a ještě 270 ven. Bohužel pro něj se hodnotily triky v průběhu celého dne, takže to na příčky nejvyšší tentokráte bohužel nestačilo.

Po celý den hostesky rozdávaly kromě úsměvů a svých telefoních čísel i spoustu energie v podobě plechovek a tyčinek od Big Shocku, což byl hlavní partner eventu nebo jste mohli zablbnout v Bumber Ballu. Ačkoliv počasí člověk neporučí, akce se povedla a všichni ( 42 závodníků !!!) si dosytosti zajezdili a užili si další parádní den na kopci s partou přátel.

Výsledky:

Muži:
1. Martin Moudrý 8tis
2. Riči Skála 5tis
3. Martin „Jimmi“ Štrougal 3tis.
4. Honza Balcar 1500Kč
5. Petr Křivánek 1000Kč
6. Lukas Berro 500Kč

Holky:
1. Gábina Janoušková, Íza Kyselová, Verča Wirthová, Bára Nováková, Lída Horká rozdělily si 1000Kč

Junioři:
1.Vítek Zárybnický
2. Leon Hampl
3. Matěj Steklý

Best trick: Fanda Hořejší

Další zajímavé články

Podíváme se na zoubek Swatch Nines 2024

Swatch Nines 2024 nám zase dali nažrat pořádný porce freeskiingu! Tak se na ne pojďme podívat....

Justin Kennedy bortí streety ve svým season editu

Justin "Juice" Kennedy nás vezme na zaoceánský streety...

Buldozlife pustili ven street video "Egal"

Švýcarští shreďáci Buldozlife crew mají venku zase jednu streetovou pohodičku...